Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bruce R. Powers

Bruce R. PowersGlobal Köy (The Global Village) yazarı
Yazar
9.3/10
6 Kişi
38
Okunma
0
Beğeni
317
Görüntülenme

Bruce R. Powers Sözleri ve Alıntıları

Bruce R. Powers sözleri ve alıntılarını, Bruce R. Powers kitap alıntılarını, Bruce R. Powers en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kişi ne kadar çok enformasyon değerlendirirse o kadar daha az bilir hale gelecektir.
Sayfa 204 - scala yayıncılıkKitabı okudu
They Live:Artık iyi adamlar yok.Tüm oyunu yönetiyorlar.Tüm gezene sahipler.
Gezegenin çevresindeki elektronik kuşak, evsizlerin ve açlıktan ölenlerin feci durumlarını günlük olarak dramatize edecek ve okuryazarlığın nesnel, nicel konumu her yerde saldırıya uğrayacaktır. Son yirmi yıl içinde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü, Afrika ve Ortadoğu'da özgür radyo istasyonlarının kurulmasını sağladığında bu, söz konusu bölgelerdeki okuma ve yazma kurumlarını sarstı. 3 yüzyıldan beri beyaz misyonerler, Batı alfabesiyle bütün bu ülkeleri kabilecilikten uzaklaştırmak için didiniyorlardı. Bir kuşaktan kısa bir sürede radyo (ve daha sonra TV), kabilenin işitsel temelini tekrar devreye soktu.
Sayfa 164 - CALA YAYINCILIK Çevirmen: Bahar Öcal Düzgören (8 Global Robotçuluk Doyumsuzluklar)
Reklam
Videodrome 83: Yeni ve çok tuhaf bir dünyada yaşamayı öğrenmek zorundasın.
Yeni vidyo bağlantılı teknolojiler, zeminin figür üstünde yeni bir tekel empoze edeceğini vaadediyorlar. Mekanik çağ değerlerinden geri kalan ne varsa, aşırı enformasyon yüklemesi tarafından yutulmak üzeredir. Medyanın belirleyiciliği, yeni kültürel zeminlerin ister istemez yeni teknolojilerin ey­lemleriyle yüklenmesi, yalnızca kullanıcılar iyi ayarlanmış­larsa, yani derin uykudalarsa mümkündür. Yan etkiler girda­bı, James Joyce tarafından yazıya dökülmüştü: "Öğrenmeden istekli, amacı olmadan sarmal." Mamafih dikkat sarfetme yö­nünde bir isteklilik bulunduğu sürece, kaçınılmazlık sözko­nusu değildir.
Sayfa 38 - (Rezonans Aralığı)
"Propaganda total olmalıdır. Propagandacı, hizmetinde bulunan bütün teknik araçlardan yararlanmalıdır: Basın, radyo, Tv, sinemalar, posterler, toplantılar, kapı kapı dolaşma..."
"Sinestezi" denen şey, izlenimlerin bir duygu tarzından ötekine sıçraması, bütün dillerin tanık olduğu bir olgudur. İki yönlü de işler: Görüntüden sese ve sesten görüntüye.
İnsan etimolojisi
Bütün insansal teknolojilerin eti molojisi bedenin kendisinde bulunmalıdır ki bunlar, geçmişteki gibi bedenin ya da parçalarının protez aygıtları, mutasyonları / değşinimleri ve metaforl arıdır. (Eğer bir yatalak olsaydınız ve çevrenizi yalnızca abşları yatağın kenarına monte edilmiş bir bilgisayarla yorumlanan ve size karşılık olarak yatağı alçaltıp yükselten, hemşireyi çağıran, kitap sayfalarını çeviren ve ışıkları yakıp söndüren plastik bir kamışa üflemek suretiyle kontrol edebilseydiniz, bu olguyu kendi kendinize keşfedebilirdiniz.)
Reklam
Dilin dönüştürme gücü
" Dil, bizi kendimizden kamulaştırmaya yazgılı bir güç olarak, çevremizdekilerle aynı hizaya sokmak üzere, herkese ait ortak ölçülerin bir modelini oluşturmak için bize müdahale eder. Bizi tanımlar ve kusursuzlaştırır, bizi yok eder ve kararlaştırır.."
Şimdiki zamanda olan odur ki, artık değişim öyle büyük bir hızla gerçekleşmektedir ki dikiz aynası işe yaramamaktadır. Jet hızıyla giderken dikiz aynaları işe yaramazlar. Kişi, gelecekle başa çıkmanın bir yolunu bulmak zorundadır.
"Şeytansı olan mı?" dedim. Bir hıristiyan bakış açısına göre dünyaya ölümü Şeytan getirmiştir. Kendimizden dışan çıkarsak kurtancı bir toplulugun, bilinçlilik ülkesinin içindeyiz demektir. Ayna aracılıgıyla yaptıgımız gibi kendi içimize dönersek. korku tünelinde ya da bilinçaltında kendi kendimize kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Kendi iskeletimizin içinde tuzaga düşmüş oluruz. Bu, deliligin bir tanımı mıdır? İlahile{de sorunun yanıtı oldukça açıktır: ''Tekrar ölmedigin sürece yeniden dogamazsın."
Reklam
Baudrillard: Bizler, Sanal'ın aborjinleri, insansılarıyız (...)
Elektronik toplum böyle yapmaz; somut amaçları, hedef­leri ya da özel kimlikleri yoktur. Onun içinde insan kendisi­ni, ötekilerin yararına soyut enformasyona metamorfozlaştı­rırken toprağı çok da dönüştürmez. Tahdit olmazsa sınırsız, yönsüz bir hale gelebilir, zihnin ve ilkel sezgilerin karanlığı­na kolayca düşebilir. Bireyselliğin yitirilmesi, bir kez daha kabilesel sadakatlerin rahatlığını davet eder.
Sayfa 162 - SCALA YAYINCILIK Çevirmen: Bahar Öcal Düzgören / (8 Global Robotçuluk Doyumsuzluklar)