Cary Cooper

8.3/10
13 Kişi
64
Okunma
0
Beğeni
716
Görüntülenme

Cary Cooper Sözleri ve Alıntıları

Cary Cooper sözleri ve alıntılarını, Cary Cooper kitap alıntılarını, Cary Cooper en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Stres tepkisine yönelik müdahaleler
Kişinin strese nasıl tepki verdiği, onun stresle baş etmesinde yardımcı olacak muhtemel anahtardır. Stres tepkimiz, onunla baş etmede hangi teknik ve stratejileri kullanacağımıza dair bir ipucu sağlar. Örneğin verilen bir görevi yerine getirmeyi erteliyorsanız zaman yönetim teknikleri gibi davranışsal müdahalelere odaklanmanız gerekebilir. Veya hedefe ulaşmanıza, aşırı derecede kaygı duymanıza sebebiyet vererek engel olacak yüksek beklentilerinize; düşünce ve tutumları değiştirmeye yardımcı olacak tekniklerle müdahale edebilirsiniz. Eğer fiziksel bir gerginlik hissediyorsanız basit ama etkili bir gevşeme tekniği faydalı olabilir.
Kendimi,bütün yönlerimle kabul ediyorum ve zorunda olmasam da geliştirmeyi istiyorum.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Düşüncenizi değiştirme
Olaylar hakkındaki algılarınız, düşünme biçiminiz ya da tutumunuzun da stres seviyesine katkıda bulunabileceğini öğrenmek sizi şaşırtmış olabilir. Öyleyse, stres verici durumlarla baş etmek için çözüm nedir? İkinci yüzyıl Roma imparatoru ve stoacı filozof Marcus Aurelius, içsel "danışman"ımıza meydan okunabileceğini iddia ediyordu: ''Onun değerlendirmesini reddedin ki sorun kalmasın... Her şey sizin düşünceleriniz tarafından oluşur ve bu düşünceler size aittir. Dilediğinizde onu terk edin.'' Antik filozofların yapmamız gereken şeyin düşüncemizi değiştirmek ya da dönüştürmek olduğu yönündeki önerisini ciddiye alırsak nasıl hissettiğimiz ve davrandığımıza dair kontrolü ele alır ve sürücü koltuğuna kesin olarak geri otururuz ki bu da günlük yaşamın kaçınılmaz stres ve baskısıyla baş etmemize olanak sağlar. Özetle, Aurelius'a göre bir durumu zihinsel olarak değerlendirerek daha sakin ve daha az stresli hissedebiliriz.
Sayfa 65
Böbreküstü bezde işlev bozukluğu görülebilir ve bu da yorgunluk,tatlı,nişastalı yiyeceklere aşermeyle birlikte sindirim güçlükleri,uyku bozuklukları ve baş dönmesiyle sonuçlanabilir.
İyi ya da kötü diye bir şey yok; düşünce, her şeyi öyle yapan. ~Hamlet~
Dogmatik,esnek olmayan,mutlak ve talepkar inançlar yüksek seviyede strese neden olur.
Reklam
Çözümlere odaklanmak,engellerin üstesinden gelmeye yardımcı olduğu için çoğunlukla probleme odaklanmaktan daha etkili olabilir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Problemlerinizi uygun birisiyle tartışmayı güçlülük işareti olarak görmelisiniz, zira o zaman problemlerle baş etmede alternatif yollar bulma ihtimaliniz artar.
Sayfa 142
Stres tepkilerinin üç temel boyutu
Stres tepkisini, durumun bizzat kendisi değil de, duruma dair negatif algılarımız ya da değerlendirmemiz tetikleyebilir. Strese karşı üç temel tepki vardır: psikolojik, davranışsal ve fizyolojik. Fizyolojik tepki kalbi, kasları vs. harekete hazırlayan stres hormonlarının salgılanmasından oluşur. Nefes darlığı, yüksek kalp çarpıntısı, göğüste sıkışma ya da acı, bayılacak gibi olma, stres kaynaklı baş ağrıları, belirsiz ağrılar veya acılar, hazımsızlık, hızlı kilo değişimi fiziksel semptomlardır. Davranışsal semptomlara örnek olarak pasif veya agresif davranışlar, erteleme, asabiyet, artan besin tüketimi, hızlı yeme/konuşma/yürüme, içine kapanma ve dengesiz uyku düzeni verilebilir. Psikolojik olaraksa kızgın, endişeli, depresif, suçlu vs. hissetme, ruh halinde ani değişimler, düşük kendine saygı, kontrolünü kaybetmiş ve çaresiz hissetme, paranoyak düşünceler, intihar düşünceleri, konsantre olamama, artan dalgınlık ve kabuslar örnek semptomlardır. Bu semptomları muhtemelen stresten mustarip olduğunuza dair bir erken uyarı olarak görün ve buna göre önlem alın. Yukarıdaki semptomların beşinden fazlasını düzenli olarak deneyimliyorsanız aile hekiminize danışabilirsiniz. Göğüs ağrısı ya da intihar düşünceleri gibi daha ciddi semptomlar acil müdahale gerektirir.
Sayfa 55
Reklam
Kişi olayı ya da baskıyı stres verici olarak algılarsa savaş ya da kaç stres tepkisi tetiklenir. Kişi kendi kendine aşağıdakiler gibi şeyler söyleyerek durumu negatif olarak değerlendirebilir: "Ah hayır! Bu çok zor." "Bu berbat, dayanamıyorum." "Başarısız olacağım." "İşleri batıracağım." Ancak bir birey, bir durumla başa çıkabileceğine inanıyorsa; durumu stres verici bir şey olarak değil, bir meydan okuma, bir macera olarak algılar.
Sayfa 53
İnsanlar genellikle stres verici durumda akılcı düşünme yetilerini kaybeder. Stres olmak da durumla yapıcı bir şekilde başa çıkmalarına yardımcı olmaz ve bu durumda genellikle hedeflerini unuturlar.
Sayfa 129
Stresin kaç duygusal tepkisi anksiyete iken, savaş duygusal tepkisi öfkedir.
Sayfa 107
Algının Stres Üzerindeki Etkisi
Baskı, algılanan başa çıkma becerinizi aştığında stres ortaya çıkar. Yani stresi tetikleyen sadece son teslim tarihine ulaşmak gibi dışsal baskılar değil, aynı zamanda önemli ya da korkutucu olarak algıladığınız bir durumla başa çıkabileceğinize inanıp inanmadığınızdır.
Sayfa 23
Stresin olmadığı bir yaşam olmayacağı gibi Stresini yenemeyecek insan da yoktur.
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.