Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Cemaleddin Hocaoğlu (Kaplan)

Cemaleddin Hocaoğlu (Kaplan)İslam'da Kadın ve Özel Halleri yazarı
Yazar
7.8/10
9 Kişi
38
Okunma
4
Beğeni
2.222
Görüntülenme

Hakkında

Doğum tarihi ve doğum yeri: Erzurum vilayetine bağlı ĺspir kazası Dangis (yeni ismi Gündoğdu) köyünde dünyaya gelmiştir. Doğum tarihi miladî olarak 1926’dır. Rumî olarak ise 1342’dir. Hicrî tarih olarak da 1347’dır. a) Tahsili: Cemaleddin Hocaoğlu, Kur’an-ı Kerim’in hıfzını (yani hafızlığını); Sarf, Nahiv, Mantık ve Belağat gibi Ulum-i Arabiyye’yi; Usul-i Fıkıh, Usul-i Tefsir, Usul-i Hadis ve Usul-i Akaid gibi usul ilimlerini; Fıkıh, Tefsir, Hadis ve Kelam gibi füru’ ilimlerini genelde babasından tahsil etmiştir. Ayrıca Erzurum merkezindeki imamlığı sırasında, Erzurum müftüsü Merhum Sadık Efendi’nin okutmakta olduğu Molla Cami, Mantık, Muhtasar’ul-Meani ve Usul-i Fıkıh gibi derslerine katılmıştır. - 62 - ĺMAN Cemaleddin Hocaoğlu (Kaplan) b)ĺlk, Orta ve Lise tahsili: Askerliğini yaptıktan sonra ĺlkokul, Ortaokul ve Lise tahsilini haricten vermek suretiyle, üç sene civarında Erzurum Lisesi’nden mezun olmuştur. c) Üniversite tahsili: Yaş 36 olmuştu. Mezkûr mektepleri bitirdikten sonra bir de üniversite tahsili yapmak üzere Ankara ĺlahiyat Fakültesi’ne kaydolmuş, 40 yaşına yaklaşınca bu fakülteden mezun olmuştur. d) Resmî ve gayrî resmî olarak yaptığı vazifeleri: ĺmamlık, Vaazlık, Müfettişlik, Diyanet ĺşleri Personel Dairesi Başkanı, Diyanet ĺşleri Reis Muavinliği, Adana Müftülüğü, Türkiye Din Görevlileri Federasyon Azalığı, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Tebliğ ve ĺrşad ve Fetva Komsiyonu Başkanlığı, ĺslamî Cemiyet ve Cemaatler Birliği Umumî Reisliği, Anadolu Federe ĺslam Devleti Reisliği ve nihayet Hilâfet Devleti Reisliği, yani „Emîr’ül-Mü’minîn ve Halîfet’ül-Müslimîn“ vazifelerine getirilmiştir. Bunlardan bir kısmında vazife müddetleri kısa olmuş ise de bir kısmında uzun olmuştur. Mesela müfettişlik gibi bazı vazifeler altı ay gibi kısa süreli olmuş, imamlık vazifesi 11 sene, müftülük vazifesi 15 sene sürmüş, ĺslamî Cemaatler Birliği Emirliği 10 sene olmuştur. 70 yıl sonra dibe-köşeye itilen, hor ve hakir görülen Hilâfet Devleti'nicesaretle ihya ve ilan eden, Emîr'ül-Mü'minîn ve Halîfet'ül-Müslimîn Cemaleddin Hocaoğlu (Kaplan) bin Reşid uğruna mücadele verdiği Rabb'isine, 15 Zilhicce 1415'e tekabül eden (15 Mayıs 1995) Pazartesi günü saat 12.50’de Hilâfet bayrağı altında kavuşarak şehadet şerbetini içmiştir. Bu vesileyle Hilâfet Devleti'nin şûra üyeleri, müslümanların bir saat bile Halife'siz kalması caiz olmadığından 16 Zilhicce 1415 (16.05.1995) günü bir toplantı yaparak, Hilâfet makamına Merhum Halife'mizin tavsiyesini de nazar-ı itibare alarak, Ulûm-i Arabiyye ve Ulûm-i şer'iyye'yi babasının rahle-i tedrisatında tâlim ve tahsil yapan Muhammed Metin Müftüoğlu (Kaplan) Hoca'yı Halife olarak seçtiklerini ve bey'at etmiş olduklarını bütün bir dünyaya ilan ettiler.
Unvan:
Yazar
Doğum:
1926 Erzurum

Okurlar

4 okur beğendi.
38 okur okudu.
17 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Nimete şükreden kendi için şükretmiştir ve kendi menfaatine olmuştur. Şayet nankör olursa zararı kendine aittir. Onun şükretmesine Rabbım'ın ihtiyacı yoktur.
Reklam
Sallallahu Aleyhi ve Sellem
Peygamberimiz de Hz. Fatime'ye sık sık nasihat eder, kocasına daima itaat etmesini tavsiye ederdi.
İslâm'da dinle devletin arası hiçbir zaman için ayrılmaz ve ayrılamaz; dünya da ahiret de dinin sahası içindedir; cami ile devlet dairesi arasında ayrılık yoktur; Halife hem devlet başkanı hem de minberde hatip mihrapda imamdır...
Soru: Erkekler bulunmadığı zamanlarda kadınlar cenazeyi kaldırabilirlermiş doğru mudur? Cevap: Evet, o zaman kadınlar cenazeyi kaldırabilirler. Cenaze namazını kılarlarken isterlerse teker teker kılarlar, isterlerse biri imam olarak birlikte kılarlar ve götürüp mezara defnederler.
Sayfa 145Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
136 syf.
6/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Üstünde insan/hayvan figürleri olan bir kumaş elbise olarak kullanılabilir mi? Resim yapmanın heykel yapmanın ve bunları müslümanın evinde sergilemesinin hükmü nedir? Fotoğraf çektirmenin ve evinde sergikemenin hükmü nedir?Kitap genel olarak fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Yine konu hakkında alimlerin ve Şeyhülislamların fetvaları aktarılarak mümkün olduğunca soru işaretleri ortadan kaldırılmış. Ayrıca sisteme eklediğiniz için ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.
İslam'ın Resim ve Heykel Hakkındaki Hükümleri
İslam'ın Resim ve Heykel Hakkındaki HükümleriCemaleddin Hocaoğlu (Kaplan) · Ümmet Yayınları · 20143 okunma
154 syf.
4/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Ağırlıklı olarak sakal ve İslami hükmü ile ilgili farklı görüşleri ve fetvaları ele alıyor. Kılık kıyafet konusunda fazla kapsamlı olmamakla birlikte sakal hükümleri açısından tatmin edici.
İslam'da Sakal ve Kılık-Kıyafet
İslam'da Sakal ve Kılık-KıyafetCemaleddin Hocaoğlu (Kaplan) · Ümmet Yayınları · 20146 okunma