Yüksek lisans yaparken hocamın okumamızı tavsiye ettiği listedeydi hızlı ve yavaş düşünme. Biraz rötarlı okudum ve beğendim. Psikoloji, iktisad, ve özellikle davranışsal iktisada ilgi duyuyorsanız tavsiye edebilirim, yavaş yavaş okunması gerekiyor, bazı bölümler tekrara düştüğü için sıkıcı olabiliyor.Ama genel itibari ile ufuk açıcı.
Genel olarak zihnin temel prensiplerini anlatan Nobel ödüllü bir çalışma.Hızlı ve sezgisel düşünen 1.sistemdir. Yavaş ve mantıksal düşünen 2. Sistem beynimizin nasıl çalıştığını gösterir. Bulunabilirlik, mülkiyet teorisi , risk politikaları , kayıptan kaçınma gibi pek çok bilgileri içeriyor. En çok beğendiğim bir kaç alıntıyı da eklemeliyim.
Dedikoduyla neden ilgileniriz? Kendi hatalarımızı görmek yerine başkalarınınkini tanımlayıp sınıflandırmak hem çok daha kolay hem daha zevklidir. Kendi inanç ve isteklerimizi sorgulamak en iyi zamanda bile zordur.
Hata yapabileceğimiz durumları tanımayı öğrenmek ve risk yüksek olduğunda önemli yanlışlardan kaçınmak için daha çok çabalamak. Başkalarının hatalarını görmenin , kendimizinkileri görmekten daha kolay olduğudur.