Donald G. Tannenbaum

Donald G. TannenbaumSiyasi Düşünce Tarihi yazarı
Yazar
8.1/10
26 Kişi
89
Okunma
3
Beğeni
914
Görüntülenme

Hakkında

Donald G. Tannenbaum Gettysburg Koleji’nde siyaset felsefesi dersleri vermektedir. Tannenbaum Commonwealth: A Journal of Political Science; dergisinin kurucu editörüdür. Kendisi birçok akademik kitap, dergi ve sempozyum için yazılar yazmış; ABD Eğitim Bakanlığı’nın Jacob K. Javits Fellowship Program Denetim Kurulu ve daha birçok siyaset bilimi bölümü için danışmanlık yapmış; Northeastern Siyaset Bilimi Derneği (1993–1994) ve Pennsylvania Siyaset Bilimi Derneği (1988–1990) gibi akademik derneklerin başkanlığını yürütmüştür. Profesör Tannenbaum doktora derecesini siyaset alanında New York Üniversitesi’nden almış ve üniversite tarafından University Honors Scholar olarak taltif edilmiştir. 2002’de Amerikan Siyaset Bilimi Derneği tarafından Pi Sigma Alpha takdirnamesi ile ödüllendirilmiştir. Kendisi üniversitedeki öğretim başarısı için verilmiş bu ödülü kısmen bu metni birçok dersinde kullanmasına bağlamaktadır.
Unvan:
Akademisyen, Yazar

Okurlar

3 okur beğendi.
89 okur okudu.
6 okur okuyor.
51 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Aristoteles felsefenin çıkış kaynağı olan hikmet arayışının hayretle başladığını söyler
Sayfa 24 - serbest akademi
her bir ruhta, akıl arzuyu yönetmeli, adil veya ideal devlette daha üstün akla sahip olanlar bu açıdan daha aşağı düzeyde olanları yönetmelidir
Sayfa 50 - serbest akademi
Reklam
filozof mağaranın dışına çıkan ve gerçek dünyayı tam güneş ışığı altında gören kişi gibidir.
Sayfa 52 - serbest akademi
mutlakçılar
hakikat oradadır; bizim vazifemiz onu aramak ve ona göre yaşamaktır
Sayfa 46 - serbest akademi
“Kendine yeter bir hayata ulaşma doğrultusunda insanoğlunun kurduğu ilk birlik ailedir..”
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
358 syf.
8/10 puan verdi
·
42 günde okudu
Tür : Düşünce, Felsefe Sayfa : 352 Mayıs ayının son kitabını da takdim ediyorum, birkaç gündür bir türlü fırsat bulamadım paylaşmaya. Görmüş olduğunuz bu kitap 1 aydan uzun bir süredir okuyup notlar aldığım alanında en iyi hazırlanmış kitaplardan biridir. Her ne kadar bitmiş olsada bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki belki %20 sini ancak hakkıyla okuyabilmişimdir. Üzerinde daha fazla ciddiyetle durmalıyım. İsminden de anlaşılacağı üzere okudum bitti denilecek bir kitap değil. Daha iyi anlayıp yorumlayabilmek için bir süre daha masamda duracak, sık sık gözden geçireceğim. Gelelim kitaba; Bu kitap siyaset felsefesine ilgi duyan, okulunu okuyan öğrenciler ve siyaset felsefesini öğreten profesörler için tasarlanmıştır. Kitap içerisinde; Günümüz siyasetini anlamak için, 30 dan fazla Batılı siyasal düşünürün siyaset ve toplum hakkındaki görüşleri ele alınmıştır. Temelde ders kitabı olarak hazırlandığından ciddi araştırmaların ve emeklerin ürünüdür. Sokrates öncesi dönemden Post-modernizme kadar siyasi düşünceyi ele alarak, düşünürlerin fikirlerini örneklendirerek vermektedir. Böylece fikirleri anlamak ve konuyu kavramak daha kolay olmaktadır. Bu kitabı okumayı düşünenlere naçizane tavsiyemdir, öncesinde Sofie'nin Dünyası ve 30 Saniyede Siyaset kitaplarını okurlarsa daha iyi anlayabilirler. Bu iki kitabın yorumu da sayfamda mevcuttur.
Siyasi Düşünce Tarihi
Siyasi Düşünce TarihiDonald G. Tannenbaum · Adres Yayınları · 201789 okunma
394 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Siyasi Düşünceler Tarihi
Ağırlıklı olarak filozofların düşüncelerine yer vermekte,Her bir filozofun aile,toplum, mülkiyet,din, yöntem ve yönetim hakkındaki görüşlerini anlatmaktadır.Ders kitabı olarak okutuluyor
Siyasi Düşünce Tarihi
Siyasi Düşünce TarihiDonald G. Tannenbaum · BB101 Yayınları · 201789 okunma
358 syf.
·
Puan vermedi
Reelpolitik Talih ve Erdem Kavramlarından Ne Anlar ?
Tannenbaum ve Schultz’un belirttiği üzere, Machiavelli’nin çalışmalarında talih ve erdem kavramları, tedirgin bir diyalektik içinde, talihin şartları belirlediği, erdemin de onları gerçekleştirdiği özgür irade ile fırsat arasındaki bir gerilim içinde bir arada bulunurlar. Machiavelli’nin dikkat çektiği gibi: “İnsanların kendi tasarılarına karşı çıkmasını istemediği zaman talihin insanların zihinlerini nasıl kör ettiği” aşikardır. Machiavelli’ye göre özgür irade üzerindeki sınır, talihin gereklilik alanını belirler. Söz konusu olan bu sınır-alan ikilemi diğer bir deyişle yetki mücadelesi, Machiavelli’nin iktidar hakkını bahşettiği elitler ile kaba halk yığını olarak tanımladığı kitleler arasındaki farkın tekrar siyaset sahnesinde belirmesine neden olur. Machiavelli’ye göre kitleler tamamen talihin boyunduruğu altındayken, bencillikleri dürtüsellikten ziyade akla dayanan elitler ise bilinçli olarak bir amaca yönelmeye muktedir oldukları için talihe yön verecek iradeye sahiptirler. Tannenbaum ve Schultz’a göre Machiavelli, antik dönemin idealist liyakatinden ve Ortaçağ’ın ahlaki kaygılarından azade bir düşünürdür. Bu özelliği Machiavelli’nin modern devlet teorisyenlerinin öncüleri arasında yer almasını sağlamıştır. Kendisinden önceki çeşitli devlet ütopyalarında belirleyicilik üstlenen din, ahlaki yargılar, toplumsal ve kültürel normlar, iyi ve kötü mefhumları gibi konular, Machiavelli için amaca hizmet ettikleri ölçüde istifade edilebilecek olan ideolojik aygıtlardır.
Siyasi Düşünce Tarihi
Siyasi Düşünce TarihiDonald G. Tannenbaum · Adres Yayınları · 201789 okunma