Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dündar Taşer

Dündar TaşerMesele yazarı
Yazar
9.2/10
30 Kişi
107
Okunma
64
Beğeni
6,3bin
Görüntülenme

Dündar Taşer Yorumları ve İncelemeleri

Dündar Taşer yorumları ve incelemelerini, Dündar Taşer kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Dündar Taşer puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
350 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Taşer, 27 Mayıs'ın MBK'sinin üyelerinden, 14'lerin arasında yurda dönüşün ardından Türkeş'le yol arkadaşlığına devam eden isimlerden, ülkücü hareketin fikrî mimarlarından. Mesele ise Taşer'in 1967 ve sonrasında kaleme aldığı köşe yazılarının derlenmesiyle meydana gelmiş bir eser. Mesele'de ekseriyetle dönemdeki siyasi, toplumsal, ekonomik, kültürel hadiseler ele alınıyor. Ancak bu, asker kökenli bir kimseden beklenmeyecek derecede usta bir şekilde kalem oynatarak yapılıyor. Bunun yanına engin görüş ve devlet gibi düşünen bir beynin damıtılarak herkesin anlayacağı hale getirdiği fikirleri eklenince Mesele daha da önemli hale geliyor. Ülke bütünlüğünü, millî varlığı, Atatürk mirasını hedef alan komünizmin çoğu köşe başlarını zaptettiği ve zaptedemediği noktalardaki kimseleri ise tehdit ve göz boyamayla bertaraf ettiği günlerdeki hükümetin, özelde Süleyman Demirel'in, ortacıların, ihmalkârların, özünden kopmuşların millî bir gözden eleştirisidir Mesele. Bu okuma sayesinde o dönem komünizmin ne denli büyük bir tehlike olduğunu, devletin yerine getirmediği vazifelere talip olup bedelini kanıyla ödeyen Türk milliyetçisi gençlerin ise komünizmin önünde ördükleri duvarın mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Zira o dönem yapılan mücadele sağ-sol, karşıt görüşten ziyade, gayrimillî bir hücuma karşı millî bir mukavemetten başka şey değildir.
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
350 syf.
10/10 puan verdi
Geçen 50 Yıl Dışında Yeni Bir Şey Yok
Bu kitabı okuduğum süre boyunca
Atsız - Basılmayan Makaleleri
Atsız - Basılmayan Makaleleri
okuduğum zamanki hissiyatı edindim. Yine birtakım kimselerin sözlerine, uyarılarına sırf milliyetçi diye kulak asılmamış, dikkat edilmemiş, umursanmamış ve bizler o günkü gücü, yetkiyi elinde bulunduran koltuk sahibi siyasi liderlerin aymazlıklarının ceremelerini hâlâ çekiyoruz. Yazardan bahsedelim:
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
Reklam
350 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Dündar Taşer / Mesele. Dündar Taşer asker kökenli bir Türk aydınıdır. Kendini en iyi şekilde yetiştirmiştir. 35 yaşında 1960 ihtilaline dahil olmasın onun askerlikte ne kadar başarılı olduğunun işaretidir. ihtilalden sonra gönderilmiş olduğu sürgünden dönünce siyasetle ilgilenmiş Türk siyasetine aydın fikirleri ile yol göstermiştir. 47 yaşında vefatı Türk siyasi hayatı açısından büyük bir kayıptır. Mesele kavram olarak o dönemdeki milliyetçi muhafazakar aydınların vatan kurtarma seanslarına verdikleri isimdir. Dündar Taşer gazetelerde yazmış olduğu yazılarına başlık olarak "mesele"yi tercih etmiştir. Kitapta Milli Hareket ve Devlet gazetelerinde yayınlamış olduğu yazıları mevcuttur. Bu yazılar Mart 1967 ile Haziran 1972 yılları arasını kapsamaktadır. 5 yıllık süre içerisinde Türk siyasi hayatının içinde bulunduğu durumu bir aydın olarak anlatan yazar, o günkü siyasi olaylar üzerinden Türk milletine yol göstericilik yapmıştır. Türk siyasi hayatındaki asker-sivil ayrımını çok güzel tahlil etmiştir. Siyasi olaylarda; silahlı eylemlere geçen sol grupların özellikle üniversitelerden başlayarak aydınlar ve Türk siyaseti üzerine kurmaya çalıştığı baskıyı tüm ayrıntılarıyla göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki yöneticilerin denge politikalarıyla ülkemizi getirdikleri uçurum tam anlamıyla ortaya konmaktadır. Yalnızca olayları anlatmamıştır Dündar Taşer, bir aydın sorumluluğuyla olayları tahlil edip yol göstericilik de yapmıştır. Kitap konu edinmiş olduğu döneme dair gazete haberleri için değil Türk siyasi hayatı açısından da kaynak olarak değerlendirilebilecek bir niteliktedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuuru.
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
350 syf.
9/10 puan verdi
Türkmen Ağası Dündar Taşer.... Milliyetçi-Ülkücü Hareketin tarihini ve gelişimini, çektiği acı ve mücadelesini anlamak ve incelemek isteyenlerin başvurması gereken bir şahsiyet. Hareketin oluşumu ve fikir sistematiğinin gelişimine katkısı ile hep hatırlanacak bir büyüğümüzdür. Bu eseri okurken 1950-1972 arasındaki siyasi,sosyal ve iktisadi mesele ve tartışmaları araştırmak çok faydalı olacaktır.
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
456 syf.
5/10 puan verdi
Mesele
Mesele
Dündar Taşer
Dündar Taşer
Dündar Taşer Bey'in vefatından hemen sonra 1972 yılında merhum
Alparslan Türkeş
Alparslan Türkeş
'in önsözü ile basılmıştır. Kitabı benim 1977 yılında basılan 5. Baskısı ile okumam da benim için ayrı güzel bir yanıydı. Kitap merhum Dündar Taşer Bey'in vefatına kadar olan günlük yazılarından derlenerek oluşan bir kitaptır. Kitapta bulunan yazılarda ki bazı meseleler günlük siyasi mevzularda olsa bile okuyucuya geçmişi tanıma ve geçmişten günümüze durumların nasıl değiştiğini veya aynı kaldığını okuyucuya gösteriyor. Öte yandan kültür ile ilgili yazılarda geçmişte başlayan bozulmanın nasıl aşama aşama bugünlere geldiğini görüyoruz ve bazı fikirlerin temel ve öncüllerini görüyoruz. Dünü ve bugünü anlamak adına güzel bir eserdi. İçerisinde özellikle kültür ve fikir bakımından faydalı yazılar vardı diye düşünüyorum...
Mesele
MeseleDündar Taşer · Töre Devlet Yayınları · 1975107 okunma
350 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
1960 darbesinin milli birlik komitesi üyeleri içerisindeki 14’ lerden biri Alpaslan Türkeş’in oğlu en yakınındaki isimdir. Ayrıca , Ülkü ocaklarının kurucusu olan Dündar Taşer, Mesele adlı eserinde 1970-72 yılları arasında ki köşe yazılarını bir araya getirmiştir. Türk milliyetçiliğin ve egemenlik anlayışının bana göre en güzel tanımlarından birini yapmıştır. Taşer’e göre milliyetçilik, Türk'e zarar vermeyene müsamaha, Türk'e fayda vereni himayedir." Ve yine Taşer’e göre egemenlik sembolü toprak değil bayraktır. Çünkü, bayrak nereye gitmişse orası Türk’ün yurdu olmuştur. Kitapta , Türk devlet yapısı, askeri ve sivil bürokrasi, dönemin siyasi olayları hakkında bilgiler verilmektedir.
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
Reklam
350 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Türkiyenin Meselesi
Mesele Öncelikle yazar hakkında bilgi verecek olursam, Dündar Taşer; 27 Mayıs Darbesi'nde Milli Birlik Komitesi üyesi emekli kurmay binbaşı, ve ülkemizin kıymetlı bir ideoloğudur. Mesele, sayın Taşer'in; ülkenin karanlık çağları olarak adlandırılan 1969-1972 yıllarında kaleme aldığı, Türkiye'nin ideolojik bunalımını ve özellikle
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
350 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Taşer; fikirleriyle, insanlığıyla, efendiliğiyle, aklı, mantığı, zekâsıyla ender bulunan bir kişilikti. Onun, Ziya Nur, Erol Güngör, Nevzat Kösoğlu, Cemil Meriç, Galip Erdem gibi kendileri de birer “kutup insan” noktasına erişmiş büyüklerimizce saygıyla anılması ve takdir görmesi çok önemli bir hadisedir, inancındayım. Taşer’in rahmete varışı neredeyse yarım asra yaklaşıyor. Temiz, pırıl pırıl, tavizsiz; sevgi, saygı ve takdir dolu bir hayatı yaşayarak ardında yarım asır sonra da hatırlanmayı icap ettirir bir değer bırakıp göçmek her insana nasip olmaz. Mesele, Taşer’den yadigârdır, Taşer’in mirasıdır… Neredeyse yarım asra yakın bir zaman sonra Ötüken Neşriyat’ın “Mesele”ye sahip çıkarak yeni bir baskısını yapmaya talip olması ise, biz aile mensupları için çok önemli bir olaydır; zira “Mesele”yi bugünlere ve yarına taşımak en çok Ötüken’e yakışırdı…
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
350 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Türk Milliyetçiliğinin ana taşıyıcı kolonlarından biri Türkmen ağası. Dış politikadan, eğitime; tarımdan sanayiye her konuda müthiş donanımlı. Keşke daha uzun yaşasaydı dediğim nadir insanlardan. Ondan çok şey öğrendik. İyiki bugünleri görmedi!
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma
350 syf.
·
Puan vermedi
mesele
1970’li yıllardaki olaylarla ilgileniyorsanız faydalı olabilir. Veyahut Dündar Taşer’in olaylara bakış açısnı merak edenler için güzel bir örnek.
Dündar Taşer
Dündar Taşer
Mesele
Mesele
Mesele
MeseleDündar Taşer · Ötüken Neşriyat · 2019107 okunma