Edward Craig

Edward CraigFelsefe yazarı
Yazar
7.6/10
7 Kişi
22
Okunma
0
Beğeni
965
Görüntülenme
Nietzsche'nin biçemi, müzikalitesi, enerjisi, çeşitliliği, iğneleyici zekası kişinin ancak kendi başına deneyimleyebileceği şeylerdir.
Sayfa 129 - İKÜ YAYINEVİKitabı okudu
mülteciler üzerine
"Eh, ne olmuş yani. Onlar öyle düşünüyorlar, onların kültürü öyle, bizimkisi farklı" deyip geçebilir misiniz ?
Sayfa 95 - İKÜ YAYINEVİKitabı okudu
Reklam
Filozof, her şeyi tehlikeye sokan korkunç bir patlayıcıdır.
Sayfa 121 - Friedrich Nietzsche - İKÜ YAYINEVİKitabı okudu
"Bizim için önemli olması gereken görüş, olgulara dair berrak bir görüşü olan makul insanlarınkidir." Sokrates
Sayfa 19 - SokratesKitabı okudu
"Pek az insan düşünür ama hepsinin kanaati vardır." George Berkeley
Reklam
Bir şeyi yaptığınız takdirde bunun arkadaşlarınız üzerindeki olumsuz etkileri, en az o şeyi yapmadığınız takdirdeki kadar kötü olacaksa bu olumsuz etkilerden hareket etmenin bir anlamı yoktur.
Sayfa 20 - Edward CraigKitabı okudu
Herkes dünyaya bulunduğu noktadan bakar; kendisinin ve bulunduğu noktanın sağladığı olanaklar çerçevesinde dünyayı görür.
Prof.Dr. Betül Çotuksöken - ÖnsözKitabı okudu
Biz hislerimiz miyiz?Hayır, biz hislerin kendisi değiliz, hislere sahip olan şeyiz.
Revenge may be sweet but it is not permissible.
Sayfa 18 - Oxford University PressKitabı okudu
Reklam
Kant'ın Ahlak Yasasının Platon'daki Kökleri
"What would happen if everybody behaved like that?" When I do something, it is as if I were giving everyone else my permission to do the same, and I have to consider the consequences of that, not just of my individual action. The German Immanuel Kant (1724-1804), some would say the most influential philosopher of modern times, made this the basic principle of morality (though he found a rather more complicated way of stating it). We have all heard of it, we have all had it thrown at us, and here it is popping up in 400 BC. ["Herkes böyle davransaydı ne olurdu?" Bir şey yaptığımda, bu, herkese yaptığımın aynısının yapılabileceğine dair izin vermektir ve sadece kendi eylemimin değil, bunun sonuçlarını [da] değerlendirmek zorundayım. Kimilerinin modern zamanın en etkileyici filozofu olarak gördüğü, bir Alman olan Immanuel Kant (1724-1804), bunu (her ne kadar ifade etmek için daha karmaşık bir yol bulsa da) ahlaklılığın en temel ilkesi haline getirdi. İşte hepimizin hakkında duyum sahibi olduğu, hepimizin bir kez olsun kulağına çalınmış olan bu argüman MÖ 400'de pat diye çıkıverdi karşımıza.]
Sayfa 18 - Oxford University PressKitabı okudu
Admittedly, we have been told that the soul, or more accurately, "that part of us, whatever it is, which is concerned with justice and injustice" is much more valuable than the body.
Sayfa 17 - Oxford University Press, 2002Kitabı okudu
Pek az insan düşünür ama hepsinin bir kanaati vardır.
“ [...] felsefe, yaşam kadar engindir; devasa felsefe yazınında en entelektüel kusurlar kadar en entelektüel meziyetler de sergilenmiştir. ”
çev.: Cenk Özdağ, İKÜ Yayınevi, İstanbul 2019, s.105Kitabı okudu
Sokrates'in hedeflediği tek şey idamdan kaçmak mıdır? Ne var ki bir sonraki cümle bunun ne anlama geldiğini söyler: Eğer yapmayı önerdiği şey örnek alınırsa sonuç, yasanın ve böylelikle Devletin de çökmesi olacaktır. Tek tek bireyler, mahkemelerin kararlarını yok sayarlarsa ne devlet ne de yasalar ayakta kalabilir. Burada karşı karşıya
Sayfa 48 - İKÜ YayınlarıKitabı okudu
Resim