Ejder Ulutaş

Ejder UlutaşTeşhir Toplumu yazarı
Yazar
9.0/10
11 Kişi
43
Okunma
1
Beğeni
530
Görüntülenme

Hakkında

İlk ve ortaöğrenimini Ağrı'da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde 2010 yılında lisans, 2012 yılında “Değişen Vatandaşlık İlişkilerinin Dayandığı Nokta: Toplumsal Sözleşme Temelli Bir Anayasa (Türkiye Örneği)” adlı tezle yüksek lisansını tamamladı.
Doğum:
Ağrı, 1988

Okurlar

1 okur beğendi.
43 okur okudu.
3 okur okuyor.
34 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kendini teşhir etme, zarafetin yok olmasına neden olur.(Han,2017:39)
Kendisi gitti adı kaldı
İslam inancında önemli bir yere sahip olan örtünme veya tesettür, modanın cazibesiyle büyülenmiş birçok Müslümanın kıyafetlerinde farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Söz konusu bu Müslümanlar, İslam'ı kapitalizmle eklemlemiş, örtünmeyi dünya ölçeğinde takvaya veya mahremiyete endeksli görmeyerek dünya zevklerine ve teşhire açık biçimde işlevselleştirmiş, giydiği kıyafetlerle tesettürü, örtmeyi,gizlemeyi bırakıp bizatihikendisini bir gösterene dönüştürmüş, nihayetinde bu müslümanlarda giyinme veya kıyafet zenginliğin sosyal tabakalaşmanın ve bedenini teşhire açılmasını beraberinde getirmiştir. Esasında bu teşhir pratikleri ise özünde İslam akidesi ile uyuşmayan rezervler taşımaktadır.
Sayfa 107
Reklam
Karşı tarafta kimin olduğu, neden sevdiğimiz insanların fotoğraflarını teşhir ettiğimiz, niye durup dururken sağlık problemlerimizi bütün detaylarıyla yazdığımız, en beğendiğimiz 10 komedi filmini alt alta sıralamamızın gerisinde yatan gerekçenin ne olduğu, yanıtlanılması istenilen sorulardır.
Daha çok yeni (Z) kuşak bu
Böylece çağımızın insanı ; düşünmekten ziyade seyretmeyi, bilmekten ziyade görünmeyi, beyinden ziyade ayn'î(gözü), meslek sahibi olmaktan ziyade şöhret sahibi olmayı, çalışmaktan ziyade kolay para kazanmayı ve emekten ziyade eğlenmeyi yaşamın temel ilkeleri haline getirmeye başlamıştır.
Sayfa 39
Bugünün toplumları, maddi kültürün etkisiyle yeni kültürler oluşturmaktadır. Gösteri toplumu, ağ toplumu, tüketim toplumu, gözetim toplumu, şeffaflık toplumu gibi kurguların her biri, esasında maddi kültürün ürettiği kültürel örüntünün adeta bedenleşmesidir. Bu anlamda yaşadığımız dünya; görmenin, görünmenin ve göstermenin yani 3G’nin inşa ettiği kültürel örüntülerle bezenmektedir. Caddeler, sokaklar, billboardlar, reklam panoları, evler, vitrinler, gümüşlükler, televizyonlar, internet, sosyal medya uygulamaları, bedenler, kostümler, kıyafetler, moda ve daha birçok nesne, gösteri dünyasının teşhir pratiklerini sergilemektedir. Bu gösteri mekânlarında var olmak için çabalamak, günümüz insanının adeta alışkanlıklarına dönüşmüştür.
Sayfa 10 - Ketebe Yayınları
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
188 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Bir gün, sosyal medya, televizyon, telefon gibi araç ve platformlara karşı olan bir megazengin hepsinin üretimini ve erişilebilirliğini engellese, ne yapardınız? Ayaklanmayı, tepki göstermeyi geçin. Bireysel olarak, ne yapardınız? O güne kadar gezdiğiniz sokaklar, okuduğunuz kitaplar, izlediğiniz filmler, ziyaret ettiğiniz müzeler sizin için
Teşhir Toplumu
Teşhir Toplumuİslam Can · Ketebe Yayınları · 202143 okunma
188 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Sosyoloji
Sosyolojik açıdan ve bir insan olarak dönüp kendimize bakmamız noktasında gerçekten sorgulamalar vesile olan bir kitap. Dili akıcı, üslubu sade ancak sosyoloji kitabı olduğu için alana dair kelimeler içeriyor. İki yazarın kolektif çalışması olan eser akıcı diliyle iyi bir durum tahlili yapıyor.
Teşhir Toplumu
Teşhir Toplumuİslam Can · Ketebe Yayınları · 202143 okunma
188 syf.
·
Puan vermedi
·
29 günde okudu
‘İnsan neden görünür olmak ister?’ sorusunun cevabını aradığım bir kitaptı ama bildiğim şeyleri genel hatlarıyla tekrar okumuş oldum. Derin olmasa da güzel bir iki analizin olduğunu söyleyebilirim.
Teşhir Toplumu
Teşhir Toplumuİslam Can · Ketebe Yayınları · 202143 okunma