El-Begavi

10.0/10
1 Kişi
6
Okunma
4
Beğeni
262
Görüntülenme

El-Begavi Sözleri ve Alıntıları

El-Begavi sözleri ve alıntılarını, El-Begavi kitap alıntılarını, El-Begavi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hep birlikte Allah'ın ipine sarılın:
İbn Abbas buradaki mananın; "Allah'ın dinine sarılın" şeklinde olduğunu belirtir ibn Mesud bununla "cemaat’in kastedildiğini söyler ve şöyle der: "Cemaate sarıl,zira o Allah'ın kendisine tutunmayı emrettiği ipidir. Cemaatte ve itaatte var olup da hoşlanmadığınız şey,ayrılıkta var olup da hoşlanmadığınız şeyden hayırlıdır."
Sayfa 8 - 2.kitapKitabı okuyor
İmam Kurtubî (rahimehullah) der ki; “Müslüman bir baba için en büyük göz aydınlığı, en büyük mutluluk; eşini ve evlatlarını Allah’a itaatkar olarak görmesidir.” (6.cild / s.99)
Sayfa 99 - Karınca Polen Yayınları
Reklam
Âmin;
Bizi affet: Günahlarmizi bağışla ve sil. Magfiret et: Günahlarımızı ört ve bizi rezil etme. Bize rahmet et!: Bizler ancak senin rahmetinle masiyetleri terk eder,sana itaatle amel ederiz. Bizim mevlamiz sensin: Bize yardim eden, bizi koruyansın ve velimizsin. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! (286)
Sayfa 502 - 1.kitapKitabı okuyor
Bakara suresi 126-cı ayetin tefsirinden
Allah da: "Kim inkar ederse onu az bir süre faydalandırırım" "Kafiri de eceli gelinceye kadar rızıklandırırım" anlamındadır. Bunun sebebi, Allah`u Teala`nın, mümin olsun, kafir olsun tüm mahlukata rızık vermeyi va`detmesidir. Ayette bunu "az" olarak nitelemesi, dünya hayatındaki faydalanmanın (ahirete nisbetle) az olması sebebiyledir.
Sayfa 205 - 1-ci ciltKitabı okuyor
Hasan'ul Basri (rahimehullah) demiştir: “Sadık arkadaşlarınızı artırın. Muhakkak ki onlar kıyamet günü size şefaatçi olacaklardır.”
Sayfa 473 - 3.Cilt
Bakara suresi 90-cı ayetin tefsirinden
Aslında hased eden kimse, hased ettiği kimseye, ondaki nimetlerin gitmesini isteyerek zulmetmiş olur.
Sayfa 161 - 1 ci ciltKitabı okuyor
Reklam
"Allah'ım,gözümde bir nur,kulağımda bir nur, dilimde bir nur,arkamda bir nur,önümde bir nur kıl; Üzerimde bir nur,altımda bir nur kıl; Allah'ım,bana bir nur ver" diye dua ederek namaza çıkar.” (Buhari)
Üç şeyde şaka yapılmaz;
232-Kadınlar boşadığınızda, iddetleri bittikten sonra, aralarında maruf bir şekilde anlaşırlarsa eski eşleriyle nikahlanmalarına engel olamayın. Allah'a ve ahiret gününe inanan kimseye (Allah) öğüt verir. Bu sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Allah bilir, siz bilemezsiniz. Tefsiri: Kadınlarını boşayıp iddetlerinin bitme vakti
Sayfa 386 - 1.kitapKitabı okuyor
Yahya İbnu'l-Cezzar,Ali ibn Ebi Talib'i (radiyallâhu anh) şöyle derken duyduğunu söyler: “Allah cahilleri neden öğrenmediklerine dair hesaba çekmeden önce, alimleri neden öğretmediklerine dair hesaba çeker."
Sayfa 111 - 2.kitapKitabı okuyor
Rahmeti sonsuz Allah’ım….
Amr ibnu'l-Âs'tan (radiallahu anhuma) Rasûlullah'ın (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle dediği aktardı: "Allah kayamet günü ümmetimden bir adam seçip herkesin önüne çıkarır. Sonra amellerinin kayıtlı olduğu doksan dokuz defter getirilir. Her defter gözün alabildiği mesafeye kadar uzanacak büyüklüktedir. Ardından Allah ona 'Bunlardan herhangi bir şeyi inkâr ediyor musun? Yazıcılarım sana herhangi bir haksızlık ettiler mi?' der. Bu kişi ise ‘Hayır,Ey Rabbim' diye karşılık verir. Bir mazeretin veya herhangi bir iyiliğin var mı? diye sorunca adam şaşkın bir vaziyette 'Hayır, ey Rabbim' der. Bunun üzerine Allah ‘Oysa bizde senin bir iyiliğin var.Bugün sana haksızlık yok’ der ve üzerinde ‘Eşhedu en Lâ ilâhe illallah ve enne muhammeden abduhu ve Rasuluhu’ bir kartı çıkartılır. Allah "Tartını getir' der. Adam 'Ey Rabbim, bu defterlerin yanında bu kartın ne ağırlığı olabilir ki?' deyince, Allah 'Sana bugün haksızlık edilmeyecek' der. Tüm defterler tartının bir kefesine ve bu kart diğer kefesine konur. Defterler hafif gelir,bu kart ağır basar;zira hiçbir şey Allah'ın adından daha ağır değildir.” (Tirmizi)
Sayfa 204 - 2.ciltKitabı okuyor
Reklam
“Yükseltilmiş ve yükseltilmemiş bahçeleri,hurma ağacını,çeşit çeşit mahsul veren bitkileri,birbirine benzeyen ve benzemeyen zeytin ve nar ağaçlarını yaratan O'dur. Meyve verdiğinde onun meyvesinden yiyin ve hasat edildiği gün ondan verilmesi gereken hakkı verin,zira O,müsrifleri sevmez.” (En’am,141) İbn Vehb,Ebû Zeyd'in şöyle dediğini nakleder: "Burada hitap yöneticileredir. Onlara 'Hakkınızdan fazlasını almayın' denmektedir."
Sayfa 14 - 3.cilt, en’âm suresiKitabı okuyor
Borcun yazılması farzdır!;
Ey iman edenler! Belirli bir süreliğine birbirinize borçlandığınızda bunu yazın: İbn Abbas (Radiyallahu anhuma)şöyle der: Allah'u Teala ribayı (faizi)haram,selem'i ve bir süre belirlenerek yapılan borçlanmalar helal kıldı ve şöyle dedi: "Ey iman edenler! Belirli bir süreliğine birbirinize borçlandırdınızda bunu yazın."
Sayfa 488 - 1.kitapKitabı okuyor
Bakara suresi 116-cı ayetin tefsirinden
İbn Abbas'tan (r.a): Nebi (s.a.s) şöyle dedi: "Allah'u Teala şöyle demiştir: Ademoğlu beni yalanladı, oysa bunu yapmaması gerekirdi. Benim hakkımda kötü şeyler söyledi, bunu da yapmaması gerekirdi. Beni yalanlaması, benim onu tekrar yaratmaya kadir olmadığımı söylemesidir. Hakkımda kötü söz söylemesi ise benim çocuk edindiğimi söylemesidir. Eş ve çocuk edinmekten kendimi tenzih ederim"
Sayfa 192 - 1 ci ciltKitabı okuyor
Bakara suresi 126-cı ayetin tefsirinden
Mücahid şöyle der: Makam`ın yanında şöyle bir yazı bulundu: "Ben Mekke`nin sahibi olan Allah`ım. Gökleri ve yeri yaratdığım gün onu yarattım. Güneş`i ve Ay`ı yarattığım gün onu mukaddes kıldım. Orayı yedi hanif kralla kuşattım. Rızkı ona üç yoldan gelir. Eti ve suyu mübarek kılınmıştır."
Sayfa 205 - 1 ci ciltKitabı okuyor
Bir kötülük işleyen,bunun karşılığı neyse onu görür.(123): İbn Abbas,Said İbni Cübeyr ve bir grup âyetin herkesi kapsadığı söylerler. Kelbî,Ebû Salih yoluyla İbn Abbas'in şöyle aktarır: "Bu âyet indiğinde,içeriği Müslümanlara ağır geldi ve 'Ey Allah'ın Rasûlü,senin dışında hangimiz kötülük işlemeyiz ki?Peki kötülüğün karşılığı nedir?" dediler. O da şöyle cevap verdi: "Kötülüğün bir dünyada alınan karşılığı vardır: Bir iyilik işleyene on iyilik sevabı vardır. Bir kötülük işleyenden bir sevap eksilir ve geriye dokuz sevap kalır. Birleri onların aşana yazıklar olsun. Ahiretteki karşılığa gelince: Kişinin iyilikleri ile kötülükleri karşılaştırılır. Her kötülüğün yerine bir iyilik konularak artana bakılır. İyiliklerin karşılığı cennette veriir ve her kimin ne fazlası varsa karşılığı verilir."
Sayfa 312 - 2.cilt Nisa,suresiKitabı okuyor
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.