Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eldar Hasanov

Eldar HasanovNûh Kanunları ve Nûhîlik yazarı
Yazar
7.0/10
1 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
954
Görüntülenme

Eldar Hasanov Sözleri ve Alıntıları

Eldar Hasanov sözleri ve alıntılarını, Eldar Hasanov kitap alıntılarını, Eldar Hasanov en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Tarihçiler eski İsrailoğullarını İbraniler olarak tanımlar.”
Sayfa 33 - Divan Kitap
“Kutsal metinler İsrailoğulları’na inançlarını yabancılara öğretmeyi zorunlu kılmamış, tebliğ faaliyetine önem verilmemiştir.”
Sayfa 52 - Divan Kitap
Reklam
“İsrailoğulları, kendilerini “duygusal boyutta kardeşlik bağı ile birbirine bağlanan geniş bir aile olarak görmüşlerdir.”
Sayfa 69
“Eski İbranilerden itibaren Haşmonaim Hanedanı zamanına kadar geçen süre boyunca Yahudiliğe dini anlamda geçiş olmamıştır.”
Sayfa 67 - Divan Kitap
“Amos’a kadar Yahve’nin egemenliği evrensel olarak düşünülmemiş, Yahve sadece kutsal topraklarda yaşayan kutsal kavmin tanrısı olarak telakki edilmiştir.”
Sayfa 53 - Divan Kitap
“Yahudiliğin sadece bir din olmayıp aynı zamanda bir etnisiteyi de ifade etmesi hasebiyle, “sonradan Yahudi olma” kavramı, temel Yahudi değerleri ve ilkeleri ile pek uygun düşmemiştir.”
Sayfa 51 - Divan Kitap
Reklam
“Yahudi dinine mensubiyet ile Yahudi halkına mensubiyet olguları, yani dini mensubiyet ile etnik mensubiyet iç içe geçtiği için Yahudilik, belli bir kavmin dini olması özelliğiyle öne çıkmıştır.”
Sayfa 50 - Divan Kitap
“İsrailoğulları kendilerini geniş bir ailenin üyesi olan kardeşler olarak görmüşlerdir.”
Sayfa 49 - Divan Kitap
“Yahudi din bilginlerine “Rabbiler” denir.”
Sayfa 33 - Divan Kitap
“İsrailoğulları kavramı söz konusu halkın Hz. Yakup soyundan gelmesi sebebiyle verilmiştir.”
Sayfa 35 - Divan Kitap
Reklam
Önsöz
“Toplumumuzda Yahudilikte soyun sadece anneden geçtiği, sonradan Yahudi olunamadığı gibi olmanın da imkansızlarını gibi yaygın ancak yanlış bir kanaat vardır. Bu kanaatin gerçeği ifade etmediği belirtilmelidir.”
Divan Kitap
“İsrailoğulların inancı ile Yahudilik arasındaki fark, Yahudiliğin yabancılarla evlenmeyi reddetmesinde ve kurumsal olarak dine giriş anlayışına sahip olmasında yatmaktadır. İsrailoğullarının dini döneminde yabancılarla evlilik mümkün olmuştur.
Sayfa 67
“Eski Yakın Doğu bölgesinde her kavim kendi töeresine uygun yaşayıp kendi töresini başkalarına dayatmak ve kendi inancını diğerleri arasında tebliğ etmek çabasında olmamışlardır. Benzer şekilde, İbraniler de kendi törelerini başkalarına dayatma girişiminde bulunmamışlardır.”
Sayfa 48 - Divan Kitap
Ger: “Yahudiliğe sünnet olarak giren yabancı.”
Sayfa 47 - Divan Kitap
“Kutsal metinlerde kesin olarak yabancı kimliğini ifade eden sözcük nohri’dir.”
Sayfa 45 - Divan Kitap
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.