Engin Dinç

Engin DinçAşk-ı Sani yazarı
Yazar
9.0/10
13 Kişi
24
Okunma
3
Beğeni
1.922
Görüntülenme

Engin Dinç Sözleri ve Alıntıları

Engin Dinç sözleri ve alıntılarını, Engin Dinç kitap alıntılarını, Engin Dinç en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bugün İsrail Devleti'nin bayrağında bulunan altı köşeli yıldızın adı Davut Yıldızı ya da İbranice adıyla Davut'un Kalkanı'dır.
Reklam
Elbette görmüşsünüzdür ana rahmindeki bir bebeğin fotoğrafını,Vav gibidir.
Sayfa 119Kitabı okudu
Eğer kişiliği ve vicdanı sağlam bir insan olursanız şeytanla aranıza duvar örmüş olursunuz.
Sayfa 135Kitabı okudu
Dünyada Mekan, Ahirette İman
Toplumumuz atasözleri ve deyimlerle ünlenmiş, geçmişin tüm değerlerini bu sözlerle günümüze taşımış bir toplumdur. Bilindiği üzere bir kişi ev, yer, mal sahibi olmak istediğinde ve alıp almamakla ilgili kararsızlık yaşadığında ona “Dünya da mekân ahrette iman” sözünü söyleyerek onun mal sahibi olması konusunda iknacı oluruz. Oysaki kullandığımız bu atasözü zamanla değiştirilmiş, İslam dininin “gözü paraya pula, mala ve dünya nimetlerine çevirmekten kaçınma” özelliğini kaybettirmek için bir takım mihraklar tarafından bu şekilde kullanılması sağlanmış, toplumumuz bu şekilde alıştırılmıştır. Bu atasözünün aslı “Dünyada iman, ahrette mekân”dır. Çünkü dünya da iman sahibi olmayan kimsenin ahrette mekânı olmaz. Toplumumuzda bunun gibi birçok örnek varken bizlerin yapması gereken dedelerimizden öğrendiğimiz bu yanlışları çocuklarımıza da bu şekilde nakletmemektir. Doğru kullanımları; atalarımızın bizlere vermek istediği öğüt gibi kullanmalı, İslam dini ve kültürünü bir takım kişilerin yıkıcı emellerine alet etmeden yaşatmalıyız.
Sayfa 71 - Uyanış YayıneviKitabı okudu
O'dur
O'dur Döküldü Sitareler, söndü âfitâb, Geldi sehab-ı matir, karardı mahitâb. Âmâ gözüm görmez Şems-i rûhun gönülde, Ey be Hiç! Seyreyle Mevla’yı gönül gözüyle. Dalmış seyre gönül beden-i fani, Avare sorar der ki âfitâb kani, Bekrî devr eder bâde ehl-i işretini, Sual eder ki bir bâde şarab hani. Ey meczup bilmez misin sırr-ı alem O’dur, Balığa derya, Mecnun’a yaren O’dur, Sual olmaz hükm-ü kudretinden, Aşıklara meşk, alemlere mutlak hakim O’dur.
Sayfa 8 - Uyanış YayıneviKitabı okudu
Reklam
Gönül kafeste bir kuştur , kutuda ki incidir ,kasada ki maldır.  Değerli olan kuş inci ve maldır ;  kafes kutu ve kasa değil .<br> Engin Dinç / Aşk-ı Sani
Uyanış YayıneviKitabı okudu
“AŞK zorlu ve uzun bir yoldur; yeri geldiğinde düşeceksin ama bu zorlu yolda düştüğünde elinden tutacak bir yâr olmalı yanında... Yoksa koşacak gücün olsa ne fayda?”
Sayfa 25 - Kuzgun KitapKitabı okudu
Dil söyledi sevdiğini , kalp sevdi,göz yaşardı, bir sevgili kaldı gözün perdesinde ondan başkası karardı ..
Sayfa 53 - UyanışYayıneviKitabı okudu
Bir görüş kabinindeyim Avuçlarının tutsağı olduğum, Gözlerinin gardiyan olduğu; Bir Görüş Kabinindeyim. Buz gibi dört duvar arasında, Ellerinin sıcaklığıyla ısındığım; Bir Görüş Kabinindeyim... Yalnızlığı, Hasretinle giderdiğim; Bir Görüş Kabininde... Seni sensiz yaşamaya alıştığım, Gözlerine baktıkça denizi, Yüzüne baktıkça güneşi gördüğüm; Özgürlüğü seninle olmak saydığım Bir Görüş Kabinindeyim...
Sayfa 25 - Kuzgun KitapKitabı okudu
Reklam
Dua ve Tövbe
İnsan ve kul olmanın en güzel özelliğidir inanmak. İnsan inanmaya ihtiyaç duyar. Herkes kendince inançlar sahibidir. Kimi; Müslüman, Hıristiyan veya Musevi’dir. Tanrı’nın varlık ve 34 birliğine inanırken kimi de; Budist, Maniheist, Totemist… İnanmak; aslında insanın nefsanî duygularını zincire vurmasını sağlayan en güzel özelliktir. Mukaddes ve son din olan İslam’da da inanç ve ibadet büyük önem taşımaktadır. İbadetin en büyüğü de kulluğunun farkında olup Allah’tan (c.c.) istemektir, yani dua etmektir.
Sayfa 67 - Uyanış YayıneviKitabı okudu
Askıda Ekmek
Osmanlı insanının paylaşımcı ruhunun en güzel özelliğidir askıda ekmek. Bir kişi fırına gittiğinde ihtiyacından bir fazla ekmek alır ve aldığı o ekmeği de askıya takarmış. Ekmek parası olmayan ve ihtiyacı olanlarda gelir o askıdaki ekmeği alır, hiç para vermeden gidermiş. Oysa biz günümüzde ekmeği askıda tutacağımıza fazla fazla alıp çöpe atıyoruz… Hem İslam’ın emirleri dışında bir davranış yani bencillik, hem de haram olan israf. Böyle mi koruyoruz dedelerimizin adetlerini? Üzgünüm ki bu sorunun da cevabını yine bizler biliyoruz ki: “KORUYAMIYORUZ”
Sayfa 42 - Uyanış YayıneviKitabı okudu