Erol Erdoğan

Erol ErdoğanN'apsak Bu Gençleri? yazarı
Yazar
8.0/10
32 Kişi
154
Okunma
11
Beğeni
1.990
Görüntülenme

Hakkında

İlahiyatçı, sosyolog, yazar, yönetici, siyasetçi. 1969 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğdu. 1989 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesinden, 1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1994-1996 arasında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans yaptı. Nida, Mavikuş, Şehrengiz, Bengisu.Net, Yeni Dünya, SPD Sosyal Politikalar, İSMEK El Sanatları, Minika Go, Minika Çocuk dergilerinin kurucu ekiplerinde yer aldı. Siyasi partilerde il başkanlığı ve genel başkan yardımcılıklarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Yazıları Milli Gazete, Dünyaya Yeni Söz, Yeni Şafak, Radikal, Yeni Birlik gazeteleri ile Yeni Dünya, Nida, Milli Şuur, Tohum, CF, Kültür Ajanda, Fikirname, ÇETO dergilerinde; şiirleri Şehrengiz, Ay Vakti ve Tütün dergilerinde yayınlandı. Eğitim, reklam, yayıncılık ve araştırma sektörlerinde yöneticilik yaptı. Halen ARGETUS Araştırma’nın danışmanlığı ile Minika Çocuk ve Minika GO dergilerinin yayın danışmanlığını yürütüyor. Siyasi gündemin yanı sıra, çocuk, gençlik, eğitim politikaları, kültür ve medeniyet konuları ilgi alanına girmektedir. Evli ve iki kız babası. KİTAPLARI: -İnsan Mevsimi (2013), -Çocuk Oyunları (Kitap seti, 2014), -Oruç Mevsimi (2016), -Oyun Sözü (2017), -Günbegün (2017), -Belgesel Oyun Sözü (2017, 10 bölüm), -Saklambosi (2019).
Unvan:
İlahiyatçı Yazar
Doğum:
Sinop, Türkiye, 1969

Okurlar

11 okur beğendi.
154 okur okudu.
3 okur okuyor.
60 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Din, çocuklara kötü davranan amcaların değil Allah'ın diniydi, birisine kızıp camiye küsülmesi doğru değildi ama bu kopuşa sebep olmak da kötü!
Oyunsuz kalmış toplumlar, çocuklarını eksik büyütür. Çocukluğunda oyundan uzak kalan çocuklar, oyunun ve oyun kazanımlarının eksikliğini hayatları boyunca hissederler, sürekli telafi çabasında olurlar. Toplumun gençlere yönelik ön yargıları da büyük ölçüde çocukluk dönemindeki sorunlardan beslenir. Oyunsuzluk, gençlere yönelik ön yargıların da kaynağıdır. Oyun, ırmağı, kuraklığa maruz kalmadan, çocuklar ülkesinde her zaman gürül gürül akmalıdır.
Reklam
Fiziki mekan oyunlarının aşamaları değiştirilerek, temel özellikleri korunmak suretiyle, dijitalde yeni oyunlar şeklin de tasarlanır.
Fiziki alemde, oyun ve toplum, oyun ve çocuk, oyun ve din, oyun ve ekonomi, oyun ve kültür gibi ilişkilere dair ne varsa, daha fazlası dijital (sanal evren, üç boyutlu evren, kurgusal evren...) için bundan sonra da olacak.
İnterneti yasaklamak yerine doğru kullanımına yardımcı olalım. Belli yaşlardaki çocuklar ve gençlerden, internet kullanımı prensiplerini kendilerinin oluşturmalarını sağlayalım; belirledikleri ilkelere uymaları için yardımcı olalım, denetleyelim.
kıymetli hocamız
Erol Erdoğan
Erol Erdoğan
(Türk yazar, siyasetçi, ilahiyatçı-sosyolog) da siteye katılmış. hoş geldiniz hocam🍀
Erol Erdoğan
Erol Erdoğan
"İnsanın fıtrat üzerine yaratılışı dünyanın farklılıklar üzerine kurulduğu anlamını gelir. Onun için insan mevsimler gibi rengârenktir..."
İnsan Mevsimi
İnsan Mevsimi
Erol Erdoğan
Erol Erdoğan
Erol Erdoğan
Erol Erdoğan
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
“Şöyle demiş Filozof: ‘Günümüz gençleri öyle umursamaz ki, ileride ülke yönetimini ele alacaklarını düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum. Bize, büyüklere karşı saygılı olmayı, ağırbaşlı davranmayı öğretmemişlerdi. Şimdiki gençler çok duyarsız ve beklemesini bilmiyorlar.’ Ruhuna ve üslûbuna âşinâ olduğumuz bu söz, M.Ö. 8. yüzyılda yaşayan Hesiodos’a
N'apsak Bu Gençleri?
N'apsak Bu Gençleri?Erol Erdoğan · İz Yayıncılık · 202187 okunma
152 syf.
10/10 puan verdi
Oyun Kimin?
Oyun Kimin?
Erol Erdoğan
Erol Erdoğan
2024 yılı içerisinde okuduğum kitaplar içerisinde en beğendiğim kitaplardan biri oldu. Bir halkbilimci olarak oyun kavramının açıklanması, oyunun dönüşümü geleneksel oyun ve temalarının, kültürel öğelerin oyunla birlikte dijitale aktarımı ve devamını sağlaması konusunda öyle güzel anlatılar ve öneriler vardı. Bunun yanı sıra bekar olsun, evli ebeveyn olsun doğumundan ölümüne kadar oyunla içiçe olduğundan dolayı her insanın mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. Başta Öğretmenler, Pedagoglar, Halkbilimciler, din adamları olmak üzere her insanın bu kitaptan alması gereken hisseler var ve çocuklu ailelerin bu konuda mutlaka okuması gereken bir eser... Kitabın Mekanların Oyunsuzlaştırılması konusunda ki bölümünde her mekanda biraz sorumluluğumuz olduğundan dolayı hepimizin bu Oyunsuzlaştırılma konusunda hepimizin sorumluluğu var ve hepimizin yapması gerekenler aktarılıyordu. A'dan Z'ye bütün bölümleri dolu dolu ve doğru fikir ve çözüm önerileri olan 10/10 bir kitaptı... Oyunla kalın, oyunla kalmaya devam edin :)
Oyun Kimin?
Oyun Kimin?Erol Erdoğan · İz Yayıncılık · 20234 okunma
172 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kitap dokuz bölümden oluşuyor. Sırası ile güz, kış, yaz, çocuk, kedi, oruç, İstanbul, İnsan diye. Bölüm başlığı altındaki kimi yazılar yazarın deneyimleri, kimisi düşünceleri, araya serpiştirilmiş deyimlerden , şarkı sözlerinden oluşuyor. Farklı bakış açısı, farklı yazılar benim hoşuma gitti.
İnsan Mevsimi
İnsan MevsimiErol Erdoğan · İz Yayıncılık · 201641 okunma