Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Estela V. Welldon

Estela V. WelldonAnne: Melek mi, Yosma mı? yazarı
Yazar
8.4/10
12 Kişi
57
Okunma
6
Beğeni
894
Görüntülenme

Hakkında

Londra'da Portman Clinic'te 30 yıldır uzman psikiyatrist olarak çalışmaktadır. University Collage London'daki Forensic Psychotherapeutic Studies'te çeşitli görevler yürütmekte ve dersler vermektedir. International Association for Forensic Psychotherapy'nin kurucusu ve eski başkanıdır ve yakınlarda bu kuruluşun ömür boyu onursal başkanı seçilmiştir. Ayrıca alanındaki çeşitli kuruluşlarda görevler almaktadır. Ceza ve aile hukuku üzerine mahkemelerde uzman olarak görüşlerine baş vurulmaktadır.
Unvan:
Psikiyatrist, Öğretim Görevlisi, Yazar

Okurlar

6 okur beğendi.
57 okur okudu.
4 okur okuyor.
82 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Çok iyi
Gelişigüzel cinsel ilişkiye girme konusunu anlamak için, cinselliği bir yana bırakmamız ve bu genç kadınların bedeninin zihinsel simgeleri hakkında bilgi edinmemiz gerekir. Bu simgeler, kızların bebekken annesiyle arasında Früstrasyon (doyumsal yoksunluk) yaratan yaşantılarla bağlantılıdır. Gelişigüzel cinsel ilişki, temelde nesne ilişkileri yaratmak üzere bulunan karşı konmaz ve yanıltıcı bir girişimdir ve başarısız olmaya mahkumdur, çünkü genç kız kendisini gerektiği gibi beslemediğini hissettiği annesiyle aralarında düş kırıklığı yaratan bir yaşantıdan kaçmaktadır. şimdi, annesiyle bağlantısında eksik olan şeyi, karşı koyamadığı bir biçimde ve hiç ayrım yapmadan erkeklerde aramaktadır. Bu nedenle de daha yaşayacağı çok Früstrasyon vardır. Bunların kökleri, iki farklı kaynaktadır: gerçek anne ve simgesel baba/anne. Bu gibi yaşantılar, genç kızların ergenlikte karşılaştığı bir çatışmanın aşırı durumlarıdır. 
Sayfa 67 - Ayrıntı, 2.Basım 2019, çev: Semra Kunt Akbaş ve Can KurultayKitabı okudu
Kadının neredeyse her yerinde cinsel organlar vardır. Kadın hemen her yerinden haz duyar. Bütün bedeninin rahimleşmesinden/Histerizasyonundan söz etmeden bile, kadının zevk coğrafyasının tek ve aynı alan üzerinde fazlasıyla odaklanmış bir imgelemde, hayal edilenden çok daha çeşitli, farklılıklarıyla daha çoğul, daha karmaşık, daha gizli olduğu söylenebilir.
Sayfa 53 - Ayrıntı, 2.Basım 2019, çev: Semra Kunt Akbaş ve Can KurultayKitabı okudu
Reklam
Fuhuş olgusuna neden kadınlarda erkeklere oranla çok daha sık rastlanır? Grunberger’in bize anımsattığı üzere, “ Freud, narsist kadının ‘ sevilmek’ istediğini vurgulamıştı. Sevilmek, birincil olarak seçilmek ve her şeyden önce kendi olduğu için sevilmek anlamına gelir. Şüphesiz bunun bir çok nedeni vardır ve bu nedenlerden biri, kendine çatışma yaratan suçluluktan kurtarma gereksinimidir” Chasseguet-Smirgerl bunun kadın narsisizmin yalnızca bir yönü olduğunu belirtirler”
Sayfa 131 - Ayrıntı, 2.Basım 2019, çev: Semra Kunt Akbaş ve Can KurultayKitabı okudu
Hatalarımızdan ders aldığımız genel olarak kabul edilir; ama işin o kadar kolay fark edilmeyen yanı, “hatalar”ın yaşamın erken devrelerinde geçirdiğimiz yaşantılarla bilinçsiz bir biçimde bağlantılı olduğudur.
Sayfa 89 - Ayrıntı yayınları 2. BaskıKitabı okudu
Kadınların anneliği, kuşaklar boyunca üretilir. 
Sayfa 84 - Ayrıntı, 2.Basım 2019, çev: Semra Kunt Akbaş ve Can KurultayKitabı okudu
Feminizm, Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kitaplığı
Merhabalar, @Satansdiary ile Feminizm, Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kitaplığı üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. youtube.com/watch?v=gAYDcOv... Tekrar tesekkür ederim Ömer teklifin için. Sohbetimizde kadının gizli kalmış tarihinden aile kurumuna, şiddet türlerine, kadınların ve erkeklerin içsel gelişimlerine dair kitap
Reklam
KIZILAY KİTAP KULÜBÜ 9 TEMMUZ'DA TOPLANIYOR!
Merhaba Sevgili Okurlar, Temmuz ayı toplantımızda
Estela V. Welldon
Estela V. Welldon
'ın
Anne: Melek mi, Yosma mı?
Anne: Melek mi, Yosma mı?
eserini tartışacağız. Tarih-Mekan: 9 Temmuz Pazar, Saat 14:00, Route-Kütüphane Katı Adres: Selanik 2 Caddesi No:70 / Kızılay Kontenjan, kayıt vb. süreçler olmaksızın toplantımıza katılabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Tanıtım yazısından bir kesit: "Bu kitabın konusu anne olmaktır" diyor Estela Welldon, "tüm iyi güçlerinin yanı sıra bazen de "sapkınlık gücü"yle annelik. "Anneler birer melektir, çocuklarına asla yan gözle bakmazlar" ya da "sapkınlık erkeklere özgüdür, kadınlar olsa olsa nevrotik olurlar" gibi ön kabulleri sorgulayan yazar, çocuğunu taciz eden veya hırpalayan annelerin yahut fuhşa yönelen kadınların da "sapkın" olabileceğini ileri sürüyor ve iddialarına klinik deneyimlerinden kanıtlar getiriyor. Çocukluğu yeterli ana-baba ilgisinden yoksun geçen ya da ana-babasının cinsel saldırısına maruz kalan kadınların, hem kendi bedenine hem de çocuğuna karşı sapkın tutumlar geliştirebileceğini ya da fuhşa yönelebileceğini gösteriyor, kadınların kendi bedeninde, çocuğunun ya da müşterisinin bedeninde anne ve babasından intikam alma olasılıklarını irdeliyor. Aşağıdaki linkten İnstagram hesabımıza da ulaşabilirsiniz. instagram.com/ankarakizilayki...

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
190 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Earthling
Earthling
arkadaşımın feminizm okumaları için önerdiği kitaplardan biri. Kendisine teşekkür ederim. Çok etkileyici bir kitap. Anneliğin hergün daha çok kutsandığı, anne olmak istemeyen kadınların sürekli psikolojik baskıya maruz kaldığı şu dönemde, kavramın aslında hiç masum olmadığını, ama aynı zamanda bu masumiyeti yok edenin de yine toplumsal cinsiyet rolleri olduğunu, aile kavramının hiç de övünülecek, teşvik edilecek bir kurum olmadığını örnekleri ile anlatan çok etkileyici bir kitap. Hastaların yaşadığı travmaları saç baş yolarak okudum. Sapkınlık, sağlıklı olmayan aile yapılarının bir sonucu maalesef. Bu durum nesillere de aktarılıyor. Eğer birey tedavi olmayı reddeder ve/veya bu durumu bir hastalık olarak görmezse çok ciddi boyutlara ulaşan ve zincirleme travmalara neden olan durumlar yaratıyor.
Anne: Melek mi, Yosma mı?
Anne: Melek mi, Yosma mı?Estela V. Welldon · Ayrıntı Yayınları · 200157 okunma
190 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
92 günde okudu
Anne
Kitabın konusu "anne olmak". Tüm iyi güçlerinin yanı sıra bazen de sapkınlık gücü var mı annelerin? "Çocuklarına asla yan gözle bakmazlar" ya da "sapkınlık gerçekten erkeklere mi özgü?" "Kadınlar olsa olsa nevrotik olurlar" gibi ön kabulleri sorguluyor yazar. Çocuğunu taciz eden veya hırpalayan annelerin yahut fuhuşa yönelen kadınlarında sapkın olabileceğini ileri sürüyor ve iddialarına klinik deneyimlerinden de katkılar getiriyor. Kötü bir çocukluk kötü bir ebeveynlik beraber gidiyor. çocukluğu yeterli ebeveyn ilgisinden yoksun geçen ya da anne babanın, birinci derece cinsel saldırısına maruz kalan kadınların; hem kendi bedenine hem de çocuğuna karşı sapkın tutumlar geliştirilebileceğini ya da bizzat kendisinin. "3 kuşak" en az "3 kuşak incelenmeli". Kadınların kendi bedeninde çocuğunun ya da müşterisinin bedeninde anne ve babasından intikam alma olasılıklarını da yine klinik deneyimlerinden deneyimleri üzerinden irdelemeye çalışıyor. Kitabın önsözünü Juliet Mitchell yazmış ve bu önsözde şu sözlerin altını çizmek gerekiyor: "artık hiç kimse anneliği idealleştirmeye ya da alçaltma kolaylığına kaçmasın toplumsal politikalar ve psikolojik anlayış insan olma zorluğunun merkezindeki nokta olan anneliğin yerli yerini almasını sağlamaya çalışmak zorundayız" Estela V. Weldon'un deyişiyle: "Bir annenin gücünü kimse küçümsememelidir".
Anne: Melek mi, Yosma mı?
Anne: Melek mi, Yosma mı?Estela V. Welldon · Ayrıntı Yayınları · 200157 okunma
190 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
genel olarak ilgimi çeken bir konu olsa da başladığımda bitiremeyeceğimi düşündüğüm bir kitaptı ancak ensestin anne üzerinden işlenişi, hastaların koşullarının, yaşantılarının ve davranışlarının incelenmesi beni beklediğimden daha çok çekti. bir noktada bana içgörü kazandırdığını dahi söyleyebilirim. anneliğin kutsallığının ve idealleştirilmesinin anneliğe dair patolojik olguları görmezden gelmemize ve hatta bu gibi durumları beklemediğimize dair gerçeklerle yüzleştiren bir kitap.
Anne: Melek mi, Yosma mı?
Anne: Melek mi, Yosma mı?Estela V. Welldon · Ayrıntı Yayınları · 200157 okunma