Fahri Tuna

Fahri Tuna40 Şehir Portresi yazarı
Yazar
Çizer
Editör
6.2/10
7 Kişi
46
Okunma
6
Beğeni
1.611
Görüntülenme

Fahri Tuna Sözleri ve Alıntıları

Fahri Tuna sözleri ve alıntılarını, Fahri Tuna kitap alıntılarını, Fahri Tuna en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nar olmayınca, nar gibi yanmayınca, nar gibi yakmayınca Nar'ın babası olunur mu...
Sayfa 55 - Meserret Yayınları, (Haydar Ergülen, s.53-55)
Reklam
Sofya
Osmanlı Devleti, 1382 yılında Aya Sofia'yı aldıktan sonra, komplekssizce bu şehre Sofya demiştir. (Güzeller güzeli kraliçe, azize Sofia'ya atfen Sofya denmiştir.)
Sayfa 125 - HayykitapKitabı okudu
Mostar Köprüsü
Nazlı, güzel Neretva'nın boynunu mükemmel bir gerdanlık gibi süsleyen Mostar Köprüsü, Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'ın kalfası Mimar Hayreddin'e 1566 yılında yaptırttığı bir mücevherdir.
Sayfa 143 - HayykitapKitabı okudu
Filibe
Osmanlı Devleti, küçük hesapların, alınganlıkların devleti olmadı hiç bir zaman. Kayzer'in şehrine Kayseri, Smyrna'ya İzmir, Skopya'yı Üsküp yapmış, İznikmid'i İzmit... Varolanı değiştirmemiş sadece kendi ağzıyla söylemiştir. Böylece Büyük İskender'in babasası II. Filip'in şehrine de FİLİBE demiş çıkmış.
Sayfa 133 - HayykitapKitabı okudu
Reklam
Türküler bizi söyler, şehirlerimizi de...
"Beş minare" Bitlis'tir. "Sarı gelin" Erzurum'a, "sıla parası kazanmak" Vardar Ovası'na Üsküp'e, "Hasan piştovu atsa" Debre'ye götürür bizi. Yemen'in "huş"u, Drama'nın "köprü"sü, İzmir'in "kavakları" yakınımızda, gönlümüzdedir.
Sayfa 43 - HayykitapKitabı okudu
Çünkü biliyorum ben Hepimiz biliyoruz Her şair güceniktir Biraz, Tanrı'ya; Yani biraz kendine Biraz dünyaya Biraz, Tanrı' ya... ~Cahit Koytak
Eskidendi..
Dünya çok değişti dostlar. Hayat çok değişti. Hız kazandı her şey. Eskiden bir, hatta iki ayda yaşananlar yirmi dört saatte yaşanır oldu. Bu her ama her ögeyi de değiştirdi elbette. "Günler kısaldı Kanlıca'nın ihtiyarları/ Bir bir hatırlamakta geçen sonbaharları" diyen Yahya Kemal'e selam olsun. Sadece günler kısalmadı üstat; artık mesafeler kısaldı, aşklar azaldı, sözler sıradanlaştı. Ve yeni bir çağa girdik elbirliğiyle.
Selanik Türküsü
Çalın davulları çaydan aşaya Mezarımı kazın bre dostlar belden aşaya Suyumu da dökün boydan aşaya Aman ölüm zalim ölüm üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı götür yara ver.
Sayfa 44 - HayykitapKitabı okudu
Reklam
Selanik
Nikahı zorunlu olarak Batı'da olsa da; gönlü Osmanlı'yı, Türk'ü özlemektedir.
Sayfa 45 - HayykitapKitabı okudu
Hüzün ki en çok yakışandır bize Belki de en çok anladığımız.
Abdullah Harmancı
... Yazdıkları benim, sensin, o. Yazdıkları biziz. Ne yazsa güzel yazıyor bu adam, Allah'ı var .Cennet kalemli öykücü. Öyküleri ile bizi cennete uyandıran adam. Yüreğimize üç çivi çakan adam. Tak! Tak! Tak! Biri öykü, biri Sevgi, biri de insanlık.
Bizim Külliye
Dergi denilince akla İstanbul gelir bu ülkede ilkin; Varlık, Türk Edebiyatı, Dergah, Yedi İklim, Ay Vakti hep İstanbul'dan neşet ediyor ya. İkinci olarak Ankara gelir, Hece, Hece Öykü, Edebiyat Ortamı, Kültür Ajanda, hep başkent patentlidir. İstanbul ile Ankara'nın façasını üç dergi bozdu: Kayseri'den Ihlamur, Konya'dan Mahalle Mektebi, Elazığ'dan Bizim Külliye bu üç dergiyle senelerdir, edebiyatta biz de varız dedi Anadolu. Üçünün de İstanbul'dan Ankara'dan geri kalır yanı yok. Muhteva/içerik yönünden de, estetik açıdan da.
Konya
"Bir" şehir. "Bir"e meftun, "Bir"e âşık, "Bir"e sevdalı şehir.
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.