Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ferit Salim Sanlı

9.8/10
5 Kişi
19
Okunma
2
Beğeni
1.772
Görüntülenme

Ferit Salim Sanlı Sözleri ve Alıntıları

Ferit Salim Sanlı sözleri ve alıntılarını, Ferit Salim Sanlı kitap alıntılarını, Ferit Salim Sanlı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Tanrıdağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız”
Sayfa 358 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“Gariban Anadolunun, gariban ortaokullarında, gariban liselerinde, gariban öğretmenler, gariban Anadolu çocuklarına ne tarih öğretebildiler ne felsefe, dil, ne matematik ne fizik. Gariban Anadolu çocukları okul kapılarında kravat muayenesine tabi tutularak, yarım santim fazla uzatılmış saçları ruh hastası idareciler tarafından kağıt makasıyla kırkılarak disipline ediliyor, masum gençlik heyecanları “muavin” odasında esaslı bir dayak atılarak törpüleniyor, müzik odasında Beethoven’ın kutsal senfonilerinden birini dinlerken kıkırdadıkları için Beethoven hayranı ve sadist müzik öğretmeni tarafından kulak kıkırdakları kırılıyordu. Bu insanların kendilerine güvenmeleri,komplekslerini yenmeleri ve rahat adam olmaları elbette beklenemezdi.
Sayfa 409 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Reklam
İltimasın ve rüşvetin kökü kazınmalıdır.
Sayfa 314 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
ülkücülerin kalesi çankırı
Nihal Atsız, Türk fikir tarihinin önemli şahsiyetlerinden birisi olan Ali Suavi‘yi, Süleyman Paşa, Ziya Gökalp ve Rıza Nur ile birlikte “çağdaş Türkçülüğün dört büyük şahsiyetinden birisi” olarak tarif etmektedir. Türkeşli CKMP’yi desteklediği müşahede eden yazarın tercih ettiği “mahlas”, temsil ettiği gelenek bağlamında dikkat çekicidir. Nitekim Türkeş de, genel başkan olduktan sonra çıktığı yurt gezisinde ziyaret ettiği Çankırı’da; “Türkiye’de ilk defa milliyetçilik ilkesi Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde doğan Ali Suavi tarafından geliştirilmiştir” demek suretiyle, söz konusu silsileye atıf yapmıştır.
Sayfa 268 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“O günlerde milliyetçi olup da Türkeş’ten bahsetmeyen hatta Türkeş’le arkadaş çıkmayan, ahbap olmayan azdı” sözlerini ifade eden Ergün Göze, Peyami Safa’nın da bu ahbap grubunun içerisinde olduğunu ileri sürmektedir.
Sayfa 127 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“Türkiye aç hürlerin, tok esirlerin ülkesi olmamalıdır.”
Sayfa 312 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Reklam
Özdağ’a göre Türkeş, 27 Mayıs’ı “Türk Milli Kurtuluş Savaşının İkinci Safhası” olarak değerlendirmiş ve bu yolda inkılaplar tahakkuk etme yoluna girmiştir.
Sayfa 280 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Taşer’in, 7 Şubat 1964 tarihinde, yani Türkeş grubunun “CKMP ile münasebetlerinin” ilk başladığı dönemde Muzaffer Özdağ’a yazdığı bir mektupta; “Türkeş Albayın ve sizin CKMP ile bazı temaslarından bahsediliyor. Prensip itibariyle doğru bulurum. CHP’nin bu temaslardan hoşlanmaması bile yolun doğruluğuna bir delildir. Benim için sizlerin bütün hareketlerinize iştirak tabiidir” cümlelerini sarf etmiş olması dikkatleri çekmiştir.
Sayfa 261 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Türkeş’in Yeni Delhi macerası sürecinde, hariciye görevlisi olan Taner Baytok da, Türkeş’in Türkiye’ye döndükten sonra Demokrat Partililerin oylarıyla iktidara geleceğine inandığını ve Menderes hakkında “Bir gün gelecek, tarih Menderes’i altın harflerle yazacak” sözünü sarf ettiğini iddia etmiştir.
Sayfa 186 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“konuşursam yer yerinden oynar”
Sayfa 273 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Reklam
Nitekim Perin’e göre, o devirde; “nedense ihtilalciler çift tabanca ile geziyor ve her gece başka bir yerde yatmayı güvenliklerinin temeli sayıyorlardı”
Sayfa 143 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Türkeş’e göre gençlikle arası olmayan “siyasiler”, halk hizmetinden çok kendi menfaatlerinin peşinde koşan politikacılar olduğu için; “seçilmiş olan milletvekilleri”, “beceriksizliğe, yolsuzluğa ve hatta kötülüğe saptıkları zaman”, halkın çıkarlarını korumak, gençliğin vazifesidir.
Sayfa 412 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
Başkent kulislerinde “şöyle” bir fıkra etrafında tenkitlerin dolaştığını dile getirmiştir: “Öğretmen ortaokul öğrencisinden askeri rütbeleri saymasını ister. Çok cevap verir: Teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay, albay, tuğgeneral, tümgeneral, korgeneral, orgeneral, cumhurbaşkanı”.
Sayfa 348 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“Türklüğün şerefli mazisine inanıyoruz.”
Sayfa 312 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
“27 Mayıs’ta ihtilal” yapan subaylar, “28 Mayıs’ta” ne yapacağını bilememektedir"
Sayfa 61 - ötüken, birinci basım, 2019, istanbul
249 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.