Frank Furedi

Frank FurediKorku Kültürü yazarı
Yazar
8.4/10
38 Kişi
161
Okunma
8
Beğeni
1.284
Görüntülenme

Frank Furedi Yorumları ve İncelemeleri

Frank Furedi yorumları ve incelemelerini, Frank Furedi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Frank Furedi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
243 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Korku Kültürü; toplumun risk alma korkusuna, yaşam içinde karşılaştığımız her türden uyarana karşı (yiyecek, ilaç, teknoloji, stres, cinsel suçlar başta olmak üzere tüm diğer suç unsurları) paranoya geliştirmeye, yoğun bir güvenlik kaygısı içinde olmanın sebeplerini araştırmaya yönelik bir kitaptır. Öyleyse öncelikle “Korku nedir?” sorusuna cevap vermek gerekir. Korku, beklenmedik ve öngörülemeyen bir durumla karşılaşan insanın, zihnini yoğunlaştırmasını sağlayan bir mekanizmadır. Korkmakta haklı olduğumuz birçok olay vardır ve günümüzde sürekli sevdiklerimizden duyduğumuz ve onlara söylediğimiz ‘Dikkatli ol!” sözü korkularımızın somut bir göstergesi. Yazar önsözünde bu kitabın risk almanın çoğu zaman olumlu ve yaratıcı bir girişim olduğu düşüncesiyle yazıldığını ve maalesef günümüzde, riskleri yasaklama çabası yüzünden araştırma ve deney yapma ruhunun da öldüğünü belirtiyor. Toparlamak gerekirse; toplumda gün geçtikçe artan “risk” kavramını ele alan bir inceleme olarak yazılmış. İnsanı histerik bir hale getiren korkuları ve bu korkuları yaratmada payı olan kurum ve kişileri belirtmiş. Bir çözüm sunmaktan ziyade sorunu tanımlayan bir kitap. İnceleme okumaktan hoşlananlar için güzel bir seçenek olabilir.
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
243 syf.
·
Puan vermedi
·
39 günde okudu
Korkma! diye başlar, İstiklal Marşı. İnsan, mücadele gücüne sahiptir. Önüne çıkan engelleri anlayıp çözüm odaklı hareket edebilir. Korkularımız olamaz demek değildir bu. Korkularını beslememekle alakalı. Bugün geleceğe karşı büyük bir korku hissediyoruz. Korku abartılıyor, insan eylemi zayıf görülüyor. Aksiyon almayan insan, kendini kurbana
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
Reklam
215 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Sosyolog Frank Furedi, "Nereye gitti bu entelektüeler?" isimli bu kitabında, düşüncenin salt düşünce olarak kendi başına bir amaç olduğu, gerçeğin peşinde olmanın yeter anlamı barındırdığı bir dünyadan giderek uzaklaştığımız günümüzde, çağdaş düşünceye, kültüre, kitaba, araştırmaya, okumaya, üniversiteye verilen anlam ve değerin hiçbir dönemde olmadığı kadar sıradanlaştığını ve tüm bunların, asıl amaçlarını kaybederek ekonomik, ideolojik birtakım araçlara dönüştüğünü ve bu dönüşümün nasıl olduğunu ve günümüzde nasıl devam ettiğini ele alıyor. Bilgiyi bilginin kendisi için değerli gören, bilginin, düşüncenin ve gerçeğin peşinde olmayı barındıran entelektüellik günümüzde yerini Arthur Schopenhauer, "zihinsel ihtiyaçları olma­yan kişi" olarak tanımladığı ve Furedi'nin kitapta açık bir kültürden mahrum, ilgileri maddi ve sıradan olan kişi olarak ele aldığı philistin'e (philistine) bırakmıştır. Furedi, bilginin kendisine bilgi için değer veren, her daim gerçeğin ve düşüncenin peşinde koşmanın sadece bu uğraş doğrultusunda anlamlı olduğunu düşünen entelektüellerden, günümüzde zihinsel herhangi bir uğraştan yoksun veyahut tüm bu uğraşları ticari bir çıkar ya da başka bir pragmatik unsur ile yapan insanlara nasıl gelindiğini ve günümüzde entelektüellikten uzaklaşmakta nelerin etkili olduğunu tartışarak entelektüellikliğin giderek kayboluşunu konu alıyor.
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?Frank Furedi · Birleşik Kitabevi · 201042 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Kitapta bugün için de benzerlikler bulmak mümkün. Yazar yaşanan içerik kaybının siyasette de etkili olduğundan bahsediyor. Geçmişte bir ideolojiye sahip olup onu anlatma ve yayma gibi amaçları olan siyasi partiler, bugün sadece birbirleriyle laf yarışına girme ve atışma yolunu seçmiştir. Böylece siyaset basitleşmiş, içi boşalmış ve sıkıcılaşmıştır. Dolayısıyla gençler siyasete ilgisizleşmiştir. Yazara göre seçimlere katılımların düşük olması da bu sebepledir.
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?Frank Furedi · Ketebe Yayınları · 202342 okunma
243 syf.
9/10 puan verdi
Günümüzde en çok kullandığımız duyduğumuz cümlelerden biri dikkatli ol! Korku giderek hayatımızın her alanına giriyor. Modern toplum bize sürekli tetikte olmayı, gördüğümüzden daha fazla göremediğimiz risklerle burun buruna yaşadığımızı söylüyor. Güvenlik 1960ların temel değeri haline geldi. Dünyayı değiştirme tutkusu yerini güvenliği sağlama
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
Anne babalık zor ve çocuğumuz için her şeyin en iyisini isteriz. Peki bunu paranoyakça yapmadan ve doyum almasını sağaltacak nasıl yapabiliriz sorularına cevap veren bir kitap. Örnekli, yalın ve öz anlatımı sevdim. Ebeveynlere tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Paranoyak Anne-Babalık
Paranoyak Anne-BabalıkFrank Furedi · İz Yayıncılık · 201317 okunma
Reklam
243 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kitap, "Korku Kültürü" adlı taşıdığı başlık altında, halk ve bireyler arasındaki korkunun, abartılmış olup aslında insanlık tarihi boyunca süregelen sorunların yanlış ve pohpohlanarak aktarılması üzerine oluştuğunu konu ediniyor. Sorunların yanlış aktarımının medya tarafından reyting veya kar amaçlı kötüye kanalize edili bir şekilde-ve daha başka sebeplerle- kullanılmasının, halk açısından bir panik & korku yaratmasını ve bu paniğin sonucunda akıldan uzaklaşan insanların güvensizleştirilmesi, dayanıksızlaştırılması ve yanlızlaştırılmasını açıklıyor. Bu gibi gelişmelerin sonucunda da, günümüzün bilindik toplumlarının temel özellikleri olan pasifize edilmişlik, durağanlık veya toplumdaki güvensizlik gibi dönütlerin de aslında buralardan kaynaklandığını, ve bunun direkt bir sebebi olarak da risk almanın yanlış kullanılan ihtiyat ile haksız ve yanlış bir şekilde engellendiğini iddia ediyor. Korku Kültürü, aslında korkmamız gereken tek şeyin korkunun kendisi olduğu üzerine özetleyebileceğimiz anafikre sahip bir kitap. Farkındalık için mutlaka okunmalı.
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
215 syf.
·
Puan vermedi
"Entelektüel kimdir, bugün ne durumdadır?" sorularına yanıt arayanların kitabı. İçinde kitabı zenginleştiren çok sayıda alıntı var. Yazar, eğitimin nasıl tüketim malzemesi haline geldiğini gözler önüne seriyor.
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?Frank Furedi · Birleşik Kitabevi · 201042 okunma
208 syf.
6/10 puan verdi
Fena değil. Anlatış biçimi pek yerinde değil. Çevirmenden kaynaklanıyor da olabilir. Editör iyi bir iş çıkarmamış. Bir sürü yanlış yazım var. Büyük o ile odaklanmada zorluk yaşadım diyebilirim. Haklı eleştirileri var, güzel yerlere değinmiş. Hayır çevirmen değil. Yoksa çevirmen mi?
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?
Nereye Gitti Bu Entelektüeller?Frank Furedi · Ketebe Yayınları · 202342 okunma
243 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Korku Kültürü
"Bundan sonra bizi bekleyen büyük olay teknolojik ya da tıbbi bir buluş değil, ancak korku olabilir." Kitabın girişinde yer alan bu ifade ABD'de çıkan bir gazetede 11 Eylül 2001 saldırıları sonrasında yapılan bir yorumdur. Frank Füredi de Korku Kültürü adlı bu kitabına 2001 yılında yeni bilgileri de ilave ederek tekrar yayımlar. Kitap,
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
Reklam
243 syf.
9/10 puan verdi
Korku Kültürü ya da Güvenlik Takıntısı
Kitap adeta sizi bilgi bombardımanına tutuyor . Bir yandan ise medyanın ve yönetimlerin sürekli algı yaptığı birçok şeyi eleştiriyor,çürütüyor. ''Kitabı okurken gerçekten böyle , Ben bunu nasıl düşünemedim '' hissine kapılıyorsunuz . Bir kitabı okurken en sevdiğim şey ''aydınlanma'' yani zihnimde farklı bir pencere açmayı başaran kitaplara ayrı hayranlık duyuyorum. Bu kitapta tam öyle. İçerik hakkında kendim birşey yazmak istedim ama bu kadar yoğun bir kitap hakkında yanıltıcı olmamak adına içeriği gene yazarın dilinden aktaracağım. Bu kitap boyunca özneye verilen önemin azalmasının altı çizildi . Özneye verilen önemin azalmasının altında insan müdahalesinin etkisiz olduğu görüşü yatar. İnsan eyleminin yıkıcı sonuçlarını abartma eğilimi bu şüpheciliği daha da perçinler. İnsanoğlu kirlilik, taciz ve çevresel felaketlerle özdeşleştirildiğinde humanist bir dünya görüşünü savunmakta zorlaşır. Toplumsal risk takıntısı yüzünden oluşan kaygının taşıdığı mesaj, ''başka seçenek yok '' mesajıdır Önlem alma ilkesi-'' dikkatli ol yoksa başına geleceklere katlanırsın!'' insan iradesinin rolünü en aza indirger. Taciz kültürüde bu kaderci ruh halini güçlendirir.Tacizin normalleşmesi ve kuşaktan kuşağa geçen bir hastalık olarak görülmesi insanoğlunun algılama biçimini derinden etkiler Kadercilik ve biyolojinin oluşturduğu sentez insan bilincinin etkinlik alanını daraltır. Bu metinde tartıştığımız eğilimlerin vardığı sonuç insan güçsüzlüğünün pekişmesidir.
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
243 syf.
10/10 puan verdi
Frank Furedi/ KORKU KÜLTÜRÜ
İnsanoğlunun geçmişteki yıkımı onaramayacak kadar çaresiz ve geleceği çizemeyecek kadar zayıf olarak resmedilmesi son derece yaygındır. Bir özne olarak insana ayrılan rolün ne kadar sınırlı olduğunu en iyi yansıtan şey risk bilincidir. Bizler ne ölçüde risk alıyoruz yahut aldığımız risklere karşı tutumumuz nedir? İşte size Korku Kültürü. Topluma,
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
243 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Bugünün insanı geçmişe göre daha çok bilgi daha çok teknik ve teknoloji ile donanımlı olduğu halde kendini hala güvende hissetmiyor. Doğa, toplum ve bedenimiz şimdiye kadar hiç olmadığı kadar kontrolümüz altında ve geçmiş yüzyıllara göre daha çok korunaklı ve güvende olduğumuz bir dünyada yaşıyor olmamıza rağmen; daha çok korkuyor ve kendimizi
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
243 syf.
6/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Korku kültürü kitabında anlatılanlar ne kadar batı toplumlarında yaşanan gerçekler olsada bizim ülkemizde de aynı korkular ve hatta daha kötüleri de var, özellikle medyanın bu konuda ustalıkla insanları yönetmeleri yadsınamaz bir gerçek... Ne kadar hak versem ve versek bile bu korku kültüründe anlatılan ve anlatılmayan şeyleri normal hayatımızda bizde yapıyoruz bunun bir parçasıyız temkinli olmak iyidir ama bize aşılanan korkular insanı paranoid şizofreni yapacak düzeyde.
Korku Kültürü
Korku KültürüFrank Furedi · Ayrıntı Yayınları · 2017100 okunma
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.