Fuat Bozkurt

Fuat BozkurtTürklerin Dini yazarı
Yazar
Çevirmen
7.7/10
29 Kişi
86
Okunma
14
Beğeni
2.337
Görüntülenme

Fuat Bozkurt Sözleri ve Alıntıları

Fuat Bozkurt sözleri ve alıntılarını, Fuat Bozkurt kitap alıntılarını, Fuat Bozkurt en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Evren
Evrenin bir büyü, bir düş olduğunu anla! O yokluk ve boşluktur. Ben yok, benlik yok...
Günümüzde Farabi, Elbiruni, İbni Sina, gibi Türk bilginler ürünlerini Arapça yazdıkları için Arap sayılırlar. Araplar da bu fırsatı kaçırmayıp, tüm düşünür, aydınlara sahip çıkarlar. Ortaçağ Batı aydınları yapıtlarını Latince yazmalarına karşın, hiç kimse onları bir ulusa mal etmez. İşin ilginç yanı, Arapçayı böyle bilim dili biçiminde geliştirenler Arap olmayanlardır. İlk İslam düşünür ve bilim adamları Arap olmayanlar arasından çıkar. Yunan bilim ve düşününden onlar yararlanırlar. Bilim ve düşünde yaratıcılar yine Arap olmayanlardır.
Reklam
Street al mustakim :-)
Müslümanların izlemesi gerektiğine inanılan al- Sirat al-Mustakim Romalıların ip çekmece dümdüz giden yollarının karşılığıdır. Sirat, Latincedeki strata'dan gelir. İngilizcede ki street ile aynı köktendir.
Sümerliler kadını tarlaya benzetirler. Aynı söyleyiş Tevrat ve Kur'an'da bulunur. Kur'an'da şöyle denir: Kadınlarınız sizin tarlanızdır. Tarlanıza dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için ileriye hazırlık yapın ve mutlaka Al ah'a kavuşacağınızı bilin. İnananları müjdele. (Bakara 223)
İş işten geçmeden
Tüm bu ortamda Niyazi Berkes gibi isyan edip şöyle seslenmek geliyor: "Ey Atatürk nerdesin? Yetiştirdiğin kuşağından olanlar ancak Şark diyarına geldikleri zaman mı seni daha iyi anlayacaklar? Senin, hani o damarlarındaki saf kanla öğündüğün gençlerin kimileri şimdi benim gördüğüm gerilikleri getirme istikametine şimdiden dönmüş değiller mi? Aman, buralara gelmesinler seni anlamak için. Öyle marifetler öğrenebilirler ki, senin adını Türk tarihinin sayfalarından bir daha okunmayacak derinlikte kazıyacaklar. Daha şimdiden hissediyorum ki, tuttukları yol Türkiye'ye de aynı şeyleri getirmeye doğru gidiyor. "
Bögü han 763 yılında Uygurlar arasına Mani dinini sokacaktır. Böylece Uygur Türkleri Şamanizmi bırakıp Mani dinine giriyorlar. Şamanlığı bırakıp Mani dinine geçiş, toplum yaşamında bir aşama sayılır. Çünkü Mani dini daha insancıl, daha sağlam temellidir. Etik kurallara daha çok yer verir. Söz gelimi Mani dininde öldürme eylemi, ne biçimde olursa olsun, kötü ve günah sayılıyor.
Reklam
Türkçede kurdun gerçek adı " börü"dür. Kökende kurt, kurtcukların adıdır.
Zerdüşt dini ile benzerlik
Zerdüşt inancından olanlar eski dinden yeni dine kolay ve yalın bir geçiş yolu bulurlar. Çünkü İranlılar eski din ilkelerinin bir çoğunu, Kur'an'da bulduklarına inanırlar. Ahuramazda'yı Al ah, Ehrimen'i İblis görürler. Evrenin altı evrede oluşumunu, melek ve şeytanla eski dinlerine yabancı kavramlar değildir. Cennet ve cehennem ile yeni dinde de karşılaşırlar. İslamla birlikte gelen beş vakit namaz ise, eski kutsal kitapları Avesta'daki günlük beş kez tapırtımın yeniden düzenlenmiş bir biçimi gibidir.
Dinsel düşünceler suya benzer. Ulaşılması kolay yere akar.
Sayfa 183Kitabı okudu
Çağlar boyunca içinde yaşadığı yayla ve ordu yaşamı, Türk'te toplumsal bir kumanda ve disiplin düzenini herşeyin üzerine çıkarmıştır.
Reklam
Sümerlilere göre ölüler, Kur adlı karanlık, gidip dönülmeyen bir yeraltı dünyasına giderler. Bu anlayış, Tevrat'ta Şeol, Yunan'da Hades, İncil'de cehennem, İslam'da ahiret olarak sürer. Sümerlilere göre burada yeniden dirilme olmaz.
Ve şarabın doğuşu ile ilgili Türk yazınında yinelenen birbirinden ayrı iki söylence vardır. Bunlardan birine göre, İran'ın söylencesel egemeni Cem ya da Cemşid şarabı bulmuştur. İkinci söylence ise uluslararası geniş alana yayılan Sami kökenli söylencenin Türklere özgü yorumudur. Türk sözlü geleneğinde bir anlatısı şöyledir: "Nuh peygamber, üzüm veren asma yetiştirmek ister. Fakat şeytan bağa gelerek asmaları kurutur. Birgün, Nuh onu suçüstünde yakalar. Şeytan, Nuh'a: 'Bu bağlardan edeceğin kâra beni ortak edersen, senin asmalarına karışmam' der. Nuh, razı olur. Şeytan aslan, keçi, maymun, domuz kanını karıştırarak asmaları sular. Üzümler yetişince, Nuh kendi payına düşen üzümle pekmez, şıra, pestil yapar. Şeytan da kendi payıyla sirke ile şarap yapar. Ardından şöyle bir dilekte bulunur: 'Yaptığım şaraplardan her kim biraz içerse, aslan gibi güçlü olsun. Biraz daha içen, keçi gibi inat, çok içen maymun iştahlı, pek çok içen domuz kinli olsun.' İşte o günden beri, şaraba bu kargış siner."
Sayfa 16 - Cem Yayınevi, 1.Basım, Temmuz 2021Kitabı okudu
İbni Sina da şarapçı çıktı! :D
Ünlü İslam düşünürü İbni Sina şarabı şöyle över: “Şarap, gerçekten ruhun gıdasıdr. Onun rengi ve rayihası gülün rengini ve rayihasını bastırır. Tad bakımından baba öğüdü gibidir, acı ama yararlıdır. Cahile göre şarap içmek, batıl, bilgin yanında haktır. Aklın fetvası ile alime helal olmuştur. Şeriat hükümlerinde ahmak, olanlar, için haram sayılmıştır. "
Sayfa 29 - Cem Yayınevi
Dinler hep çalıntıdır.
Hıristiyanlık, kökeni Zerdüştlüğe dayanan vaftizi alarak bu Sami sünnet geleneğini dışladı. Ancak İslamlık, sözde İbrahim'in izinden yürüdüğünü sanarak Sami sünnet geleneğini sürdürdü.
İslamın içki yasağı, hiçbir dönemde hiçbir ülkede tam uygulanmaz. Katı inanmayanlar bir yana, inanan pek çok İslam düşünürü de içkiye eğilim duyar. Bunlar, kimi hadislere dayanarak İslamın içkiye izin verdiğini çıkarırlar.
Sayfa 29 - Cem Yayınevi
497 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.