Furkan Kaya

Furkan KayaTürk Dış Politikası'nın ve Kıbrıs'ın Zorlu Dönemi yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
512
Görüntülenme

Furkan Kaya Sözleri ve Alıntıları

Furkan Kaya sözleri ve alıntılarını, Furkan Kaya kitap alıntılarını, Furkan Kaya en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
16 Ağustos 1954 tarihinde Kıbrıs sorunu, Yunanistan'ın şikayetiyle ilk kez BM Genel Kurulu'na taşınarak uluslararası mesele haline geldi.
Makarios,20 Ekim 1950'de başpiskoposluk koltuğuna otururken, Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakı için üzerine yemin ettiği enosis için şu ifadeleri kullanmıştı:"Ulusal özgürlüğünüzün gerçekleşmesi için çalışacağım ve Kıbrıs'ın Yunanistan'la birleşmesine politikasından asla vazgeçmeyeceğime ant içerim."
Reklam
25 Haziran 1950' de patlak veren Kore savaşına Türkiye'nin katılması, Türkiye ile ABD arasında ittifak bağlarının kurulması bakımından büyük öneme sahipti.
CEVDET KERİM İNCEDAYI, gündem dışı söz alarak meclis kürsüsüne içinde Türk toprağı ve Kıbrıs Türkünün kanı bulunan iki küçük şişeyle çıkarak yaptığı konuşmada, Kıbrıs Adası'nın Yunanlıların eline geçmekte olduğunu ve Türkleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade etmiş, böylelikle Türkiye 'nin Kıbrıs farkındalığını uyandırmıştı.
Türk dış politikası üzerinde Bağdat Paktı'nın doğurduğu en temel etki, Türkiye ve Arap dünyasını karşı karşıya getirmiş olmasıydı.
Reklam
Biz kendi politikamızı, kendi görüşümüzü önce kendimiz savunacağız, sonra dostlarımızla birlikte savunacağız.
Bayar, Zorlu için ilginç bir benzetme yaparak,Yaşasaydı tarihin yeni BİSMARCK'ı olacağını, idamının iç düşmanlardan ziyade uluslararsı ihtilalci komünizmin ideolojik kararları sonucunda gerçekleştiğini söylüyordu.
Özgürlük, bağımsızlık ve barış, hiçbir çaba göstermeden elde edilen nimetler değil
Reklam
Türkiye'nin gelecekte Ortadoğu'nun savunulmasında etkin rol oynama sözü vermesi üzerine NATO'ya kabul mümkün olmuştu.
Rusya 1925 dostluk anlaşması'nı feshederek Türkiye'den arazi ve üs talep etmemiş olsaydı , Türkiye'nin NATO'ya girmesi düşünülemez ve Rusya'nın da rızasını alma zorunluluğu nedeniyle bu mümkün olmazdı .
Tarih ders almak için yazılır. Tarihini bilmeyenlerin geleceğini başkaları yazar.