Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gérard Mendel

Gérard MendelSon Sömürge Çocuk yazarı
Yazar
9.0/10
5 Kişi
27
Okunma
4
Beğeni
1.003
Görüntülenme

Gérard Mendel Sözleri ve Alıntıları

Gérard Mendel sözleri ve alıntılarını, Gérard Mendel kitap alıntılarını, Gérard Mendel en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yalnız yaşam sonsuzdur ve değişmez; ona aktarılan biçimler geçicidir
Eğer bireylere daha sonra boyun eğ­dirilmek isteniyorsa, eğer yetişkinler çocuk yerine konacaksa, onlara içlerinde birer yetişkinin sahip olduğu birer varlık gibi değil, çok erkence aşırı suçlamaya başlamak gerektiğini, dinler kadar iktidar da, bilinçli ya da bilinçsiz olarak biliyor
Sayfa 157Kitabı okudu
Reklam
Adolf Hitler:
Yaşam istemi, daha güçlünün, daha zayıf üzerine salt ve sınırsız hakkı. İnsanlar ya da hayvanlar olsun, tüm canlı varlıklar doğanın aynı yasalarına boyun eğerler. İnsan da diğerleri gibi bir hayvandır, ama sadece daha güçlü ve daha kurnazdır. İnsan da hayvan gibi aldırış etmeden kullanılabilir ve kullanılmalıdır
Sayfa 294Kitabı okudu
“Davranmasını bilen bir kafa için, bu dünya sessiz değildir.”
Sayfa 214 - Cem YayıneviKitabı okudu
Cinsel ve saldırgan tepiler birbiriyle iyice iç içedir, çünkü sadist için amaç orgazmdır.
Sayfa 215Kitabı okudu
Hiç kimse kendi ülkesinde peygamber değildir!
Sayfa 33 - Cem YayıneviKitabı okudu
Reklam
“ Çocuk iyi ile kötüyü birbirinden ayırmayı ancak kendisine çekici gelen örnek insanlarla çevrelendiği, bunlara benzemek istediği, kendi kişiliğini ve değerlerini hayran olduğu insana göre oluşturmak istediği ölçüde öğrenir. “
Sayfa 192 - Cem YayıneviKitabı okudu
Endüstriyel toplumların yetişkin insanları, çocukluğun tüm belirgin niteliklerini yitirdiler: Oyun, merak, şaşırma yeteneği, oyun ve fantezi yeteneği.
Irmak kaynağına doğru akmayacağı gibi,otorite de aşağıdan yukarıya doğru yürümez...
“Çocuk iyi ile kötüyü birbirinden ayırmayı ancak kendisine çekici gelen örnek insanlarla çevrelendiği, bunlara benzemek istediği, kendi kişiliğini ve değerlerini hayran olduğu insana göre oluşturmak istediği ölçüde öğrenir . Ama bu benzeme bunaltı içinde, karşısındakinin iyi niyetini ya da varlığını yitirme korkusundan ya da sevdiğinin saygısını yitirme korkusundan olursa, korku olmadan toplumsallaşma ya da bilgi edinme gerçekleşmez.İlkel ya da geri bir ekonomi içinde korku, kendi ekmeğini kazanamadığı zaman açlıktan ölme anlamına gelir. Göreceli olarak daha rahat bir toplumda korku, ayrılma korkusudur ; daha sonra sevdiğimiz insanın saygısını yitirme korkusu gelir ; son olarak da kendimize olan saygının yitirilme korkusu gelir.”
Sayfa 192 - Cem Yayınevi
Reklam
“…insanlığın başlangıcından bu yana tüm toplumlar otorite olayı üzerine dayanmaktadır. Özellikle, dinsel açıdan olduğu kadar ekonomik açıdan da insanı sömürme biçimlerinin tümü, çocuğun yetişkinlere biyolojik ve ruhsal-duygusal bağımlılığından doğan otoriteyi, kadında olduğu kadar çocukta da kendi yararlarına kullanıyor.”
Sayfa 7 - Cem Yayınevi
“İnsan denilen varlık, aynı zamanda hem sever hem nefret eder ama bunlar sevginin ve nefretin oranlarına göre değişir. “
Sayfa 141 - Cem Yayınevi
“ Irmak kaynağına doğru akmayacağı gibi, otorite de aşağıdan yukarıya doğru yürümez. “
Sayfa 28 - Cem YayıneviKitabı okudu
Çocukluk ve yetişkinlik durumu, yaşam boyunca birbirini bütünleyen iki karşıt terim olur.
Sayfa 157Kitabı okudu
21 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.