Gilles Kepel

Gilles KepelAllah'ın Batısında yazarı
Yazar
7.8/10
12 Kişi
28
Okunma
5
Beğeni
1.272
Görüntülenme

Hakkında

1955 doğumlu Fransız akademisyen Gilles Kepel Arapça, İngilizce ve felsefe öğrenimi görmüş, siyasal bilimler ve sosyoloji dallarında doktora yapmıştır. Uzmanlık alanı İslam ve Arap dünyası olan Kepel halen Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyesidir. Türkçedeki eserleri şunlardır: Fitne: İslamın Merkezinde Savaş (Doğan, 2006), Bir Şark Savaşı Güncesi (Doğan, 2002), Cihat: İslamcılığın Yükselişi ve Gerilemesi (Doğan, 2001), Peygamber ve Firavun (Çizgi, 1992).
Unvan:
Fransız siyaset bilimci
Doğum:
Paris, Fransa,, 30 Haziran 1955

Okurlar

5 okur beğendi.
28 okur okudu.
1 okur okuyor.
47 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Bilgiyi geliştirmeye imkan tanıyan, bu farklı bakış açılarının karşı karşıya gelmesidir.”
Mekke, gerçekte meşhur tabiriyle, İslam'ın Moskovası değildir. Bu hiç boyle olmadığı gibi, Müslüman dünyası ne bağdaşık, ne de tek bir parçadır.
Reklam
“Pisliğin ne olduğunu öğrenmek için lağıma batmama gerek yok.”
Sayfa 109Kitabı okudu
Viyanalılar, bozguna uğrayan Türklerin ordugâhlarını yağmalarken, içi bilmedikleri bir çekirdekle dolu çuvallar kesfetmislerdir. Kavrulduktan sonra pişirildiğinde verdiği tadı kendilerine göre çok acı bulduklarından, bunu şeker ve sütle yumuşatarak CAPPUCİNO adını vermişlerdir.
Necef, şiiliğin bir tür Vatikan'ı, Golgota'sı, Kerbela'da Hüseyin'in katledilmesinin aşure töreniyle anıldığı yerdir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
543 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
68 günde okudu
2001 de 11 eylül olayından sonra bu kitabı almış ama okumayı cesaret edememiştim.20 yıl sonra Afganistan da Taliban yönetimi ele geçirince tozlu raflardan çıkarıp okumak farz oldu. Fransız araştırmacı 1960 lardan sonra İslami oluşumları, Mısır, Cezayir, Afganistan,Pakistan,Malezya,Filistin,Bosna Hersek,Sudan,Türkiye ve diger müslüman ülkelerdeki politik yapıları,şeriat yapılanmalarını anlatıyor.Birçok kişileri,amaçlarını,yöntemlerini çok geniş bir bakış açısından bakarak mükemmel analiz etmiş.Okudukça daha uyanık olmamız gerektiğini farkediyorsunuz. Özellikle kadın ve kızlarımız bu cumhuriyetin ,laik düzenin,özgürlüğün kıymetini bilmeliler diye düşünüyorum.Keşke silah için harcanan bunca para ile okullar yapılsa, kılıç ve silah tutan eller kalem tutsalar.
Cihat
CihatGilles Kepel · Doğan Kitap · 20016 okunma
272 syf.
6/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Taliban, El Kaide, Filistin-İsrail çatışması/; bir medeniyetler çatışması mıydı? Saddam'ı devirmek için nükleer silahlar bahane miydi? yoksa amaç petrolü ele geçirmek miydi? Peki Ortadoğu'nun kaynamasının gerçek sebebi neydi? Müslüman-Hristiyan-Yahudi çatışması ne zaman başladı? Batının islamcı terör örgütü olarak nitelediği oluşumlar neden ve nasıl bu kadar güçlendi? ABD Afganistan'da Sovyetlere karşı Taliban'ı destekledi mi? ABD kendi yarattığı bu örgütü kontrol edemeyip 11 Eylül saldırıları sonrası alt etmeye mi çalışıyor? "Neocan"ların, Amerika'nın politikalarında etkisi nedir? Kimdir bu yeni muhafazakarlar? Irak, İran George Bush, Bin Ladin, Zevahiri, Müslüman Kardeşler, Mısır, ortadoğu, İsrail ve Cihad bir batılının gözünden değerlendirilmiş, anlatılmış ve yorumlanmış. Süreç 2004 yılına kadar işlenmiş ve 11 Eylül saldırılarının sebepleri irdelenmis. Objektifliği tartışılır.
Fitne - İslam'ın Merkezinde Savaş
Fitne - İslam'ın Merkezinde SavaşGilles Kepel · Doğan Kitap · 20064 okunma
312 syf.
7/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Sanayi devrimi sonrası Birleşik krallık, Abd ve Fransa'da oluşmaya başlayan müslüman cemaatlerin doğuşundan oluşumuna ve etkenlerine kadar detaylı bir şekilde sosyolojik bir açıyla inceleyen çok yararlı bir kitap. Dünya çapında müslüman bir bakış açısı için bana çok faydası oldu. Özellikle Amerika'da oluşan Black Muslims çok dikkatimi çekti.
Allah'ın Batısında
Allah'ın BatısındaGilles Kepel · Metis Yayınları · 20178 okunma