Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gıyasettin Aytaş

Gıyasettin AytaşÇocuk Edebiyatı yazarı
Yazar
Editör
7.5/10
10 Kişi
120
Okunma
13
Beğeni
2.235
Görüntülenme

Hakkında

15 Mart 1964 Kars-Selim doğumlu. İlk ve orta öğrenimimi Selim'de; lise öğrenimini ise Ankara'da tamamladı. 1981-1982 öğretim yılında başladığı üniversite öğrenimini, 1984-1985 öğretim yılında Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olarak tamamladı. 1986-1989 yılları arasında Rize-Kendirli Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı. 1990 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Enstitüsü'ne öğretmen olarak atandı. Enstitüde Yayın Dokümantasyon Bölümünde çalıştı. 1991-1993 yılları arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Merkezi Teknik Yayınlar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.Burada Mesleki Teknik Eğitim Haber Bülteni'nin çıkarılmasını sağladı. Bilgisayar Destekli Eğitim Projesi çerçevesinde, bilgisayar ders yazılımlarının denetim ve raportörlüğünü yürüttü.  Gazi Üniversitesi ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol çerçevesinde, Türkçe ders kitaplarının yazarları arasında yer aldı. 1993-1994 yıllarında Talim Terbiye Kurulunda Türk Dili ve Edebiyatı Müfredat Programını geliştirme komisyonunda çalıştı. Bu görevi sırasında, çeşitli kurs programlarının hazırlığında aktif üye olarak görev aldı. 1994-1995 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde yürütülmekte olan Avrupa Boyutunda Atlas Projesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün yazımını üstlendi. Gazi Eğitim Fakültesi'nin açmış olduğu Türkçe Öğretmenliği Programı araştırma görevliliği sınavını kazanarak, 20.04.1995 tarihinde Gazi Eğitim Fakültesinde göreve başladı. Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü'ne 9 Temmuz 1997 tarihinde Öğretim Görevlisi, 24 Temmuz 2000 tarihinde Yardımcı Doçent olarak atandı. 26 Kasım 1999- 1 Eylül 2005 tarihleri arasında Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı, 2008-2012 tarihleri arasında da aynı merkezin müdürlüğünü yürüttü. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Ana Bilim Dalının bölüm başkanlığını üstlenmiştir. Kendisi halen aynı fakülte ve ana bilim dalında "Profesör" olarak ders vermektedir.İngilizce bilen Aytaş, Evli, üç çocuk babasıdır.
Tam adı:
Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş
Unvan:
Türk Yazar, Akademisyen
Doğum:
Kars, Türkiye, 15 Mart 1964

Okurlar

13 okur beğendi.
120 okur okudu.
7 okur okuyor.
40 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Görür gözüm görmez gibi bilir aklım(fikrim) bilmez gibi oldu.
Reklam
İnsanlar hissettikleri gibi davranmaktan çok, davrandıkları gibi hissederler.
Sayfa 177Kitabı okudu
Eğer bir kişi, yaratıcı ama spontan değilse bu, kılıcı olmayan bir samuray savaşçısına benzer, dövüşmeyi bilmekte ama bunu uygulayabileceği aletten yoksun bulunmaktadır. Eğer bir kişi spontan ama yaratıcı değilse bu, elinde samuray kılıcı olan bir köylüye benzer, kılıç ile ne yapacağını bilmemektedir kendini de kesebilir. -Moreno
Hangi varlık yorulmadan işler ve yanmadan parlar.
'' Gençler en olmayacak işleri başarmaya kalkarlar, işin tuhafı, başarırlar da. ''
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
285 syf.
·
Puan vermedi
1) Ders kitabım olduğundan uzun vadede bitireceğimi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla kitabın yazarları işlerinde bayağı iyi. Umarım iyi şeyler kazandırır.
Çocuk Edebiyatı
Çocuk EdebiyatıAlemdar Yalçın · Akçağ Yayınları · 201230 okunma
110 syf.
·
Puan vermedi
Şemsettin Sami, BESA yahut Ahde Vefa Piyeste aile birliğine büyük bir vurgu yapılmıştır. Bunun yanında ailedeki üyelerin birbirlerine olan sadakati de görülmektedir. Piyeste çobanlık mesleği ile ilgili unsurların ön planda olması yerleşim yerinde hayvancılığın olduğuna bir kanıttır. Zübeyir Bey, Meruşe ve Recep için bata başka birileriyle evlenmelerini istemektedir. Oysa Recep ve Meruşe birbirlerini sevmektedirler. Zübeyir: ‘’Kızların evi babalarının evi değil, kocalarının evidir. Sen benim evde misafirsin. Asıl benim evin kadını Recep’in karısı olacak kadındır.’’ Lafından kız evlada geçip göçecek gözüyle bakılmaktadır. Gelin bile yuvada daha önemlidir. Zübeyir sürekli Meruşe ’ye Recep senin kardeşin imasında bulunmaktadır. Bu durumda Meruşe ümitsizliğe düşmektedir. Ama Zübeyir durumu anlar ve ikisini evlendirmek ister. Oysa aşıklar terbiyelerinden ötürü bunu söyleyemezler. En sonunda Zübeyir evliliklerine izin verir. Zübeyir: ‘’Biz namus için ve yalnızca namus için can veririz.’’ Sözünden namus kavramının can verecek kadar önemli olduğu görülmektedir. Sonrasında yine Zübeyir’in ‘’…Bugün Tanzimat-ı Hayriye vardır.’’ Sözünden de eserin yazıldığı döneme dair ipucu vermektedir. Vahide, Fettah Ağayı kurtarır. Fettah Ağa da vefasını göstererek Zübeyir’i öldüren ve Meruşe’yi kaçıran öz oğlunu öldürür. Bu oldukça büyük bir vefa örneğidir. Piyesin dili oldukça sadedir.
Türk Tiyatro Eserleri 5 (Tanzimant Dönemi)
Türk Tiyatro Eserleri 5 (Tanzimant Dönemi)Gıyasettin Aytaş · Akçağ Yayınları · 20132 okunma
247 syf.
·
Puan vermedi
İçinde bulunan 7 tiyatroya göre;
1-Ali Rıza, Mızrak Çuvala Sığmaz Eserin konusunda Mahir’in sattığı aynalarda değişik hayvanlar gösterdiğini iddia ederek insanları kandırdığı görülür. Bu durumu Tahir Bey anlar ve parasının iade edilmesini ister. Mahir de Tahir Bey’e sus payı olarak para vereceği - rüşvet vererek- onu susturur. Bu kandırmacada ortak olurlar. Bu durum her ne
Türk Tiyatro Eserleri 4
Türk Tiyatro Eserleri 4Gıyasettin Aytaş · Akçağ Yayınları · 20141 okunma