Gökçe Bilgin

Gökçe BilginPorselen Bir Mevzu yazarı
Yazar
6.2/10
18 Kişi
59
Okunma
2
Beğeni
945
Görüntülenme

Hakkında

Bianet ve Oggito gibi sitelere kültür, edebiyat ve gezi yazıları yazdı. İstanbul’da yaşıyor.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Adıyaman, Türkiye, 1984

Okurlar

2 okur beğendi.
59 okur okudu.
4 okur okuyor.
28 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Kendin hakkında ne kadar çok ayrıntıya girersen o kadar çok muğlaklaşırsın, bunu sakın unutma.”
İletişim Yayınları, “Birinci Bölüm”
“Kağıda geçen hayat aynı kalmaz. Zaten insan hayatını değiştirmek için yazar.”
İletişim Yayınları
Reklam
“Herkes biraz görmezden gelir, biraz bilmiyormuş gibi yapar. Çünkü bu yaşamın ölçüsüdür. Beğensinler ya da beğenmesinler, katılsınlar ya da katılmasınlar, görmezden geldiğimiz kadar kendimizi yaşadığımız hayata ait hissederiz.”
İletişim Yayınları, “İkinci Bölüm”
Her şeyi söylemeye hakkın var ama her söylediğini ona da onaylatma. Senin söylediklerinle onun söyledikleri arada bir kesişebilir ama herkesin ilerlediği yol şahsi olsun.
İletişim Yayınları, “Birinci Bölüm”
"Kitaplara bağlandığımı, onlara uzun anlamlar yüklediğimi biliyorum. Ama kitapların beni başkalaştırdığını ve hayatımı çekilir kıldıklarını da biliyorum."
"Her bildiğimizi dile getirmeyiz ki. Her bildiğimizi dile getirmiş olsaydık dünya içinden çıkılmaz bir hâl alırdı."
Gökçe Bilgin
Gökçe Bilgin
Günaydın. "Her bildiğimizi dile getirmeyiz ki. Her bildiğimizi dile getirmiş olsaydık dünya içinden çıkılmaz bir hâl alırdı." İşte bu, bazen susmak gereken anları anlatıyor sevgili okur. Korkudan, bıkmışlıktan, ne dercilerden sebep değil de kendimizden, keyfimizden. Var olun. -Alıntı-
Gökçe Bilgin
Gökçe Bilgin
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
164 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Nereden başlayacağımı bilemiyorum. İlk kez bir kitap için böyle bir yorum yapacağım ve hiç olumlu olmayacak. Kitapta belli bir olay örgüsü yok. Konuşmalar var konuşma çizgisi yok. Kimin neyi söylediğini anlamak çok zor yazar bizim kendi kendimize anlamamızı beklemiş gibi. Kitabın zaten 76.sayfasından sonra yerine hafif hafif oturmaya başladı ama gene net değil. Üç kadın var diyorsun biri yazar biri yazarın yazdığı kitap karakteri diğeri annesi heralde emin bile değilim. Kendi üslubuyla anlatmış evet ama okuyucuları düşünmeden anlatmış. Bazı yerlerde söylediği cümleler gayet güzel sosyal mesaj içerikli ama o kadar. Kitabı tam anladım diyorsun ölen oğlunu çıkarıyor ortaya tam anlayacaksın birden zümrüt oluyorsun sürekli değişiyor olayı anlatan karakter ve bunun ayrımı yok yani nasıl anlatırım bilmiyorum. Son kısımda hem kendi oldu hem babası oldu hangi kısımda babası oldu onu bile anlamadım bir sayfadaki karakteri anlamak için başa dönmek gerekiyor. Sürekli zarf fiil sıfat fiil kullanmış cümleler uzadıkça uzamış başını unutuyorsun sonuna gelene kadar. Genel itibariyle beğenmedim yazarın elini yüreğine sağlık tabi hakkını yemeyelim ortada bir emek var ama ben okuyucuysam kitap hakkındaki görüşlerimi açıkça ifade edebilmeliyim. Kütüphanede bir kadının tavsiyesiyle aldım bir kere de başlamış bulundum bitirdim ama nasıl bitirdim. Bana sorsa birisi ne anlatıyor kitap iki cümleyi bir araya getiremem. Velhasıl yazara teşekkür ediyorum farklı bir kitap olmuş alışılmışın çok dışında ama bayılarak okudum diyemeyeceğim.
Porselen Bir Mevzu
Porselen Bir MevzuGökçe Bilgin · İletişim Yayınları · 202159 okunma
164 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Porselen Bir Mevzu, bir ilk roman. İlk eserleri okumayı ayrıca sevdiğim için hemen okuma listeme dahil ettim ve büyük beğeniyle okudum. Yazar Gökçe Bilgin özgün bir üslup ile Zümrütlerin hikayesini anlatıyor. Kurgusu başarılı, okuyanı pişman etmeyecek, düşündürecek bir roman. İç içe geçmiş karakterler nedeniyle kafa karışıklığı olabilir, o nedenle sakin bir zihinle okumanızı dilerim. Yazarın dilini çok beğendiğimi ifade edebilirim.
Porselen Bir Mevzu
Porselen Bir MevzuGökçe Bilgin · İletişim Yayınları · 202159 okunma
164 syf.
·
Puan vermedi
İlk sayfalarda eyvah dedim yazmaya hevesli yazarcık ruh halleri ve devam etmesem mi diye düşündüm ve iyi ki devam etmişim. Gayet başarılı bir kitap. Yalnızlığın tek kişilik olmadığını çok kişilikli olduğunu ve herkesin ne kadar yalnız olduğunu ve hiç kimsenin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını en çok istenen şeylerin elde edildikten sonra sıradanlaştığını ve bu sırada lığı insanı aşağıya nasıl çektiğini çok güzel ifade etmiş. Ebeveynlerimiz hayatta yapamadıklarını çocucukları üzerinden yapmaya çalışırken onların hayallerini ve yarınlarını onlara izin vermeden planladıkları için onları yalnızlığın kucağına daha hızlı yoladıklarını ve bu toplumda kadın olmanın zorluğundan Zümrüt üzerinden çok güzel örnekle diliyor. Ve kültür nedir sorusu. Ve yazma serüveni yazı yazmak bir mühendislik işidir bunu da çaktırmadan cümle aralarına sıkıştırmış. İlk kitap olarak gayet iyiydi.
Porselen Bir Mevzu
Porselen Bir MevzuGökçe Bilgin · İletişim Yayınları · 202159 okunma