Gunnar Skirbekk

8.5/10
5 Kişi
34
Okunma
0
Beğeni
462
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

34 okur okudu.
11 okur okuyor.
29 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Felsefe neden öğrenilmelidir?
Felsefe, bilinçli ya da bilinçsiz olarak sahip olduğumuz entelektüel kapasitenin bir parçasıdır ve felsefe öğrenerek bu kapasitemizin farkına varabiliriz.
Zaten Yunanca bir sözcük olan teori, hayranlıkla temaşa etmek değil midir?
Reklam
Bilmenin azıcık da olsa tadına varanlar, bunu gayet iyi bilirler ve bundan asla vazgeç(e)mezler.
Sayfa 9 - KESİT YAYINLARI, 3. BASKI 2006Kitabı okuyor
"Yaratılış devamlıdır", "tecellide tekrar yoktur" ve insan her dem kendini yaşamaktadır, üstelik yeniden.
Sayfa 10 - KESİT YAYINLARI, 3. BASKI 2006Kitabı okuyor
Duyumsanabilir nesneler, gerçekte yoktur!
Sayfa 31 - KESİT YAYINLARI, 3. BASKI 2006Kitabı okuyor

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
623 syf.
7/10 puan verdi
Felsefenin Thales'le birlikte doğuşundan modern-postmodern felsefeye kadar felsefe düzleminde tartışılageleni okura aktarıyor. Yazarlar genel olarak tartışılan konulara tarafsız kalsalar da zaman zaman araya giriyorlar. Batı filozofları tek tek tanıtılıyor. Birbirleriyle karşıt ya da benzer özelliklerine değiniliyor.Filozofların birbirlerini nasıl etkiledikleri gösteriliyor. Kitabın önemli yanı, anlatılan başlığın ya da filozofun derinlerine inmeden hap bilgi düzeyinde okura aktarılması. Bu konuyu ilk kez okuyacak okur için olumlu bir durum yaratıyor.
Antik Yunan'dan Modern Döneme Felsefe Tarihi
Antik Yunan'dan Modern Döneme Felsefe TarihiNils Gilje · Kesit Yayınları · 201434 okunma
623 syf.
·
Puan vermedi
·
14 saatte okudu
Batının birçok filozofuna yer veren, akademik kariyer yapan çoğu kişinin adlarını bile duymadığı filozofları basit, anlaşılır ve sade biçimde aktaran bir eser. Okuyan herkesin, kitapta yazan filozoflarla ilgili salt bilgilere sahip olmasını sağlayan bir çalışma. Her bölümün sonuna notlar konulması bilgiyi pekiştirmeye, sorular eklenmesi düşünce yollarının gelişimi ve okunan pasajın idrakine, ileri okuma için öneriler sunulması ise filozofların detaylıca öğrenilmesine ve filozoflarla diğer eserlerini merak etmeye katkı sağlayan bir yön olmuş. Ayrıca bazı anlatıların tablo ve şekillerle desteklenmesi, akılda kalıcılık açısından, kapsamlı ve analizli bir eser olduğunun da delili. Sıkılmadan okunan, okudukça sorgulatan, sorguladıkça bir sigara daha yakma isteği uyandıran bir kitap. Felsefeye dair çok şey bilseniz de eminim bilmediğiniz bir anekdotla karşılaşacağınız için okumanızı öneririm. Felsefeye başlamak isteyenlere önereceğim ilk kitap, artık budur.
Antik Yunan'dan Modern Döneme Felsefe Tarihi
Antik Yunan'dan Modern Döneme Felsefe TarihiNils Gilje · Kesit Yayınları · 201434 okunma
·
Puan vermedi
Aslında Felsefe Tarihi denilince Çin Hint Arap felsefesi genel olarak dışarıda bırakılıp sadece Batı yani Avrupa Felsefe Tarihi anlatılıyor. Bugüne kadar okuduğum bütün felsefe tarihi kitapları sadece Avrupa Felsefe Tarihini anlatmalarına rağmen kitapların isimlerini bu şekilde adlandırıyorlar. Sadece Bertrand Russell Batı Felsefesi Tarihi olarak isimlendiriyor ve doğru olan bu. Çünkü felsefe tarihi kitaplarının hiçbiri dünya felsefe tarihini anlatmaz sadece Avrupa Batı anlatır ve bunu kitabın ismine koymak gerekir diye düşünüyorum.
Antik Yunan'dan Modern Döneme Felsefe Tarihi
Antik Yunan'dan Modern Döneme Felsefe TarihiNils Gilje · Kesit Yayınları · 201434 okunma