Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hakan Vahit Erkutlu

Hakan Vahit ErkutluLiderlik, Kuramlar ve Yeni Bakış Açıları yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
302
Görüntülenme

Hakan Vahit Erkutlu Sözleri ve Alıntıları

Hakan Vahit Erkutlu sözleri ve alıntılarını, Hakan Vahit Erkutlu kitap alıntılarını, Hakan Vahit Erkutlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
4 temel öğe;
Amaç: Grup bireylerinin bir araya gelmesine neden olan hedefler, ilgi ve ihtiyaçlardan oluşan ögedir. Lider: grubu oluşturan öğeleri etkileyebilen örgüt üyesidir. Izleyenler/üye: liderin yaptığı etkiyi kabullenen kişilerdir. Ortam: üyelerin yeterliliği, ilişkilerin düzeyi, hedeflerin gerçekleştirilebilirliği ve motivasyon düzeyi gibi faktörlerden oluşan temel ögedir.
Sayfa 4 - Efil yayınları
Yukl 2002
Liderlik ihtiyaçların anlaşılması ve üzerinde Fikir Birliği sağlanması ve etkili biçimde faaliyete geçilmesi için çalışanların etkileme süreci olup aynı zamanda paylaşılan hedeflere ulaşmada, bireysel ve Kolektif çabaların tümünü içermektedir.
Sayfa 3 - Efil yayınları
Reklam
Michigin araştırmaları
Kişiye yönelik bir liderlik davranışının daha etkili olduğu sonucuna ulaşmiştır.
Sayfa 10 - Efil yayınları
Klasik anlamda liderlik;
Klasik anlamda değillerlik, bir grup insanı, Belirli amaçlar etrafında toplayabilme ve bu amaçları gerçekleştirebilmek için onları harekete geçirme yönünde gerekli nitelik, yetenek ve tecrübeye sahip olmakla ilgili özelliklerin bütünü olarak tanımlanmaktadır.
Efil yayınları
Katz ve kahn 1978
Liderlik örgütün mekanik yapısına yönelik, rutin işlerin dışında ve bunların daha üstünde geliştirilen etkileşimdir.
Sayfa 3 - Efil yayınları
Temel anlamıyla Lider;
Bir grup insanı Belirli amaçlar etrafında toplama, onları etkileme, harekete geçirme becerisine ve bilgisine sahip; nereye, nasıl gidileceğini dair takipçilerine yol gösteren Birgül hedefleri olan misyon ve Vizyon belirleyebilen, yaratıcılık, önsezi ,kavrama, Sadakat ,dürüstlük ,kararlılık, ekip çalışmasına yatkınlık, iletişim yeteneği, problem çözme ve sevgisel düşünme yeteneği, karizma ve ilham gibi özellikleri olan kişidir.
Sayfa 2 - Efil yayınları
Reklam
Zel 2001
Liderlik; bir grup insanı Belirli amaçlar etrafında toplayabilme ve bu amaçları gerçekleştirmek için onları harekete geçirme, etkileyebilme bilgi ve yeteneklerinin toplamıdır.
Sayfa 3 - Efil yayınları
LİDERLİK;
Liderlik insan topluluklarının ortaya çıkışından bu yana var olan bir olgudur.
Efil yayınları
TDK Liderlik;
Türk Dil Kurumu büyük Türkçe sözlüğünde ise "Lider" kelimesi Batı kökenli kelimeler içerisinde gösterilip "Önder, şef" olarak, " liderlik "ise" liderin görevi, önderlik "olarak tanımlanmaktadır.
Sayfa 2 - Efil yayınları
Tabak ve diğerleri 2007
Liderlik, belirli bir amaç bir gün Hedef doğrultusunda mevcut değilse bir grubu veya ekibi oluşturmak, mevcut ise onu ekip ruhuna sahip kılarak harekete geçirmek, sevk ve idare etmek ve başarıya ulaştırabilmektir.
Sayfa 3 - Efil yayınları
Reklam
Anlatı;
Insanlar, gerek sosyal varlıklar oldukları için gerekse avantajları nedeniyle bir arada yaşama ilimindedir. Liderlik, insanların bir arada yaşamaları sonucunda grupların/ toplulukların yönetilmesi ihtiyacından doğmuştur. Bu, hem grubun yönetilmesi gereğinin hem de Grup üyelerinden birisinin grubu yönetmek istemesinin doğal bir sonucudur.
Sayfa 1 - Efil yayınları
LİDERLİK;
Liderlik, kelime olarak İngilizce'deki " onların önünde giderek insanları bir yere götürmek veya onları yol göstermek" anlamına gelen"to lead" kelimesinden gelmektedir nokta Lider "bir grubu, örgütü veya ülkeyi kontrol eden veya yönlendiren kişi", liderlik ise "liderin sahip olduğu pozisyon" olarak tanımlanmaktadır.
Sayfa 2 - Efil yayınları
Yönetici davranişları:
Sistem 1: (istismarci otokratik liderlik ) Yönetici astlara güvenmez, Astlarin iş ile ilgili konuları tartışmak konusunda kendilerini hiç serbest hissetmezler ve yönetici seyrek olarak astların fikirlerini alır. Sistem 2 :(yardımsever otokratik liderlik) Astlarına az da olsa Güven duyar, asla kendilerini fazla serbest hissetmezler ve yönetici bazen aşklara fikrini sormaktadır. Sistem 3 :(katılımcı liderlik) Didar aslarına kısmen güvenmekte ancak verilecek kararlarla kontrol sahibi olmak istemektedir genelde astarı fikirlerini sormakta ve onları kullanmaya çalışmaktadır. Sistem 4 :(demokratik liderlik) Lider astlarına her konuda tam güvenir, astlar fikirlerini açıkça söylemekte velidar aslıların fikirlerini alarak kullanmaktadır.
Sayfa 11 - Efil yayınları
Burns 1978
Liderlik, takipçilerin güdüleri kuramsal, politik, psikolojik ve diğer kaynaklar kullanılarak yükseltildiğinde, karşılandığında Ve tatmin edildiğinde ortaya çıkar.
Sayfa 3 - Efil yayınları
Ohio çalışmaları
Liderlik tarzının tek boyutlu olmadığı, hem görev odaklı hem de insan odaklı liderlik tarzının üstün başarı sağlayabildiği görülmüştür.
Sayfa 10 - Efil yayınları
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.