Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hatice Arslan Sözüdoğru

Hatice Arslan SözüdoğruEl Gaznevi Ve Eseri El Bedi Fi'l İrab yazarı
Yazar
Çevirmen
0.0/10
0 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
505
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

2 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Muhammed b. Mes'ûd el-Gaznevî kitabının girişinde takip edeceği metodu ve nedenlerini şöyle sıralıyor: "Her kim bir eser yazarsa onun, şu sekiz meseleyi zikrederek başa alması gerek: 1. İlmin çeşidini 2. Kitabın ismini 3. Yazarın ismini 4. Okunma zamanını 5. Onunla ilgili konuşma keyfiyetini 6. Maksadının açıklanmasını 7. Yararının miktarını 8. Cüzlerin bölümlerini, onda var olan çokça faydaları ve yüksek kazancı."
Sayfa 31 - Ravza Yayınları
Reklam
Nahiv ilminin kurucusu olarak kabûl edilen Ebû'l-Esved Zâlim ed-Düelî, Hz. Ali'nin (r.a.) isteği ile bu ilim dalına yönelmiştir. Zamanla nahiv ilmi gelişmiş ve belirli bir birikime ulaşmıştır. Bu birikimle birlikte ortaya çıkan ve günümüze ulaşan Sîbeveyhi'nin el-Kitâb'ı bu alandaki ilk meyvelerden sayılır. Sîbeveyhi'nin temsil ettiği Basra ekolü ve Kisâ'i'nin temsil ettiği Kufe ekolünün akabinde bölgelere göre farklı ekoller oluşmuştur.
Sayfa 7 - Ravza Yayınları
Güçlü bir devlet olan Gazneliler Devleti 582/1186 yılına kadar yaklaşık 200 yıl ayakta kalmayı başarmıştır. Bu devlet, Sultan Mahmud döneminden başlayarak özellikle Hindistan'a yaptığı seferlerle İslâm dünyasına otoritesini haklı olarak kabûl ettirmiş ve günümüze kadar anılmasına vesîle olmuştur. Zîrâ bu seferlerin fetihlerle neticelenmesi büyük bir sevinçle karşılanmış ve İslâm dünyasına Hindistan'ın kapılarını açmıştır.
Sayfa 10 - Ravza Yayınları
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok