Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hüseyin Gökçe

Hüseyin GökçeSurları Aşan Müjde Fatih yazarı
Yazar
8.3/10
15 Kişi
50
Okunma
1
Beğeni
1.855
Görüntülenme

Hakkında

Denizli’de 8 Nisan1954 tarihinde dünyaya geldi. Ortaokulu son sınıftan terk ederek 15 yaşında gazeteciliğe başladı. 1868’de, okulda duvar gazetesi çıkararak adım attı medyaya. Denizli’de günlük yayınlanan İlk Haber Gazetesi’nde yazı işleri müdürü olduğunda 20, Meydan Gazetesi’nin ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna oturduğunda 22 yaşında idi. Aynı yıllarda, dışarıdan sınavlara girerek ortaokul, Denizli Lisesi ve Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. 1972 yılında bir süre yaşadığı İstanbul’a 1977’de yerleşti. Gazete ve dergilerde muhabirlik, yazarlık, genel yayın yönetmenliği yaptı. Reklâmcılık sektöründe çalıştı. Söğüt Yayınları’nın kuruluşunda yer aldı ve 1979’da ilk kitabı Damla Damla Tarih’i burada yayınladı. 1989-90 yıllarında Zaman Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevinde idi. Bir dönem gazeteciliği bırakarak iş hayatına atıldı. Altı yıl kadar Fransa, Suudi Arabistan, Japonya, Moldova ve Orta Asya ülkelerinde kaldı, işler kurdu. 1995 sonlarında yurda dönerek tanıtım işleri ve yayıncılık yapmaya başladı. Beş yıl boyunca Moldova İstanbul Fahri Konsolosu olarak görev yaptı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve kadrosuyla 20 ülkeye resmi ziyarette bulundu. 50 ülkeyi gezdi. Uzun yıllardan beri değişik derneklerde kurucu, YK üyesi ve başkan görevlerini yerine getiriyor. Yazarlık, kitap ve dergi yayıncılığı ile yönetim danışmalığına devam ediyor. Kurucusu ve sahibi bulunduğu Han İletişim bünyesindeki HAN YAYINLARI’nın genel yayın yönetmeni ve editörüdür. 2010’dan beri İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın özel davetiyle “Mühendislik Etiği” ve “Toplum Çevre” dersleri vermeyi sürdürüyor. Evli. Dört çocuk, bir torun sahibi.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Denizli, Türkiye, 8 Nisan 1954

Okurlar

1 okur beğendi.
50 okur okudu.
23 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ülküsünü sevdiğim kadın Ömrümden alıp ömrüne vermeye geldim Madem sen bir ülkesin gözlerimde Adını kalbime yazmaya geldim." Bu vesileyle ANNELER Gününüzü yürekten kutluyorum
Büyük âlim Molla Gürani Hazretleri
Yetiştirdiği yüzlerce kıymetli talebe dışında onlarca kitap yazdırıp Gürani ve 1488 yılının kışında bir ikindi vakti vefat etti. Padişah II. Beyazıt kıldırdı cenazesini. İstanbul'da Millet caddesi'nden gün boyu otomobiller, otobüsler, tramvaylar geçiyor. Topkapı'ya, Eminönü'ne milyonlar akıyor, ama molla Gürani hazretlerinin fındıkzade'de kendi adını taşıyan türbede yattığını bilen o kadar az ki...
Sayfa 272 - NesilKitabı okudu
Reklam
Atam Fatih'e göre en büyük zevk...
Molla Gürani, Fatih Sultan Mehmet'le sohbet ediyordu. Bir gün şu soruyu sordu padişaha: Sence dünyanın en büyük zevki nedir? Fatih hocasının sorusuna şu cevabı verdi: İnsanın hem mahrum, hem muhtaç olduğu şeye kavuşması, hayatındaki en büyük zevk anıdır, bence...
Sayfa 63 - NesilKitabı okudu
İnançlı olmak her daim önemli...
"Toplumlar gelecek inancını kaybetmeye görsün, onları teselli etmek, onlara yeni heyecanlar, hedefler aşılamak çok zordur artık."
Sayfa 46 - NesilKitabı okudu
İstanbul adını nereden alıyor?
Yaklaşık 8000 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul'un bilinen ilk ismi Bizantion'dur. Buralara ilk sahip olan magaralı komutanın adıdır bu. Daha sonra şehrin adının Konstantinopolis olduğunu görüyoruz. Bu isimler, Bizansiya ve Konstantaniyye olarak geçer, doğu kaynaklarında. İstanbul adı ise MS yedinci yüzyılda ortaya çıktı. İstanbul kelimesinin ortaya çıkmasının ilginç bir hikayesi vardır: Milattan sonra 700 lü yılların sonlarına doğru Müslüman Emeviler İstanbul'u kuşattılar, şehrin giriş çıkışlarını ellerine geçirdiler. Ancak halka zorluk çıkarmamaya dikkat ediyorlardı. Mesela içme suyu almak için sur dışına girip çıkmak isteyenlere engel olmuyorlardı. O nedenle şehre giriş çıkışlarda Arap askerler ile Rumlar arasında sık sık şöyle konuşmalar geçerdi, sur kapılarında: - Ey Rum, nereye gidiyorsun? - İs tin polin... Rumca "Şehre gidiyorum" anlamındaydı bu. Arap askerleri rumca bilmedikleri için bu sözü şehrin adı sanırlarmış. Sonraları kendi aralarında da kuşatıkları şehri anlatmak için istinbul veya istenbul demeye başlamışlar. Zamanla bu yaygınlaşarak İstanbul olmuş. Özellikle Türkler İstanbul kelimesini alışmışlar ve şehri bu isimle anmışlar. Daha sonraki yıllarda İstanbul'un başka adları da olmuş. İslambol, Dersaadet, Asitane gibi... Kostantiniyye adı da epey kullanılmış, İstanbul yerine. Bunun önemli bir sebebi de İstanbul'un fethini müjdeleyen Hz Muhammed'in (S.a.v.) ünlü hadisinde kostantiniyye ismini kullanmasıdır.
Sayfa 101 - NesilKitabı okudu
Seni ısıtacak biri varsa Karda güzeldir kış da.. Yoksa, romantik değil dramatik!
Hüseyin Gökçe
Hüseyin Gökçe

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Müjdesi asırlar önce peygamberimiz tarafından verilmiş, İstanbul fethinin fatihi olarak bildiğim, lakin sadece istanbul'la yetinmemiş, hem Türkiye hem Avrupa'da bir çok yeri fethetmiş. Şehirlerden ziyade gönülleri fethetmiş atam Fatih Sultan Mehmet'in diğer adı II. Mehmet'in destanını anlatır bu kitap Onun dinine bağlılığını ve hocalarına itaatini yani onu anlatmaya bu kitap yetmemiş zaten Osmanlı dönemine ait belge bulmak çok zor çünkü cumhuriyet döneminde Bulgaristan'a hurda kağıt olarak satıldığını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Yazar gayet anlaşılır ve açık olarak kaleme almıştır. Bilgileri almış olduğu kaynaklar kitabın sonunda geniş bir biçimde belirtilmiştir. Eleştiri olarak olaylar bitmeden aralara menkıbeler yerleştirmesi iyi olmamış keyifle okuyacağınızı düşünüyorum iyi okumalar.
Surları Aşan Müjde Fatih
Surları Aşan Müjde FatihHüseyin Gökçe · Nesil Yayınları · 201327 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
HER GÜNE BİR DUA Yazar Hüseyin Gökçe 'nin önemli eserlerinden biri. Gerçekten de 365 güne 365 dua olarak hazırlanmış bu değerli kitap. "Dua kulun yaratıcısıyla konuşmasıdır. Beden makinasini bize Allah verdiyse, ihtiyaç ve arıza durumunda makinayi yapandan yardım istemekten daha doğal ne olabilir?" Diye soruyor kitaba başlarken. "Vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi " "Allah der ki bana dua edin, duanıza cevap vereyim." (Mümin 60) Bize huzur , mutluluk ve sıhhat verecek böyle önemli bir ayeti ve dahi sünneti kaynak olarak Kur'anı Kerim, Hadisi Şerifler başta olmak üzere çok önemli eserlerden yararlanarak bu güzel hizmeti veren yazarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Her evde başucu kitabı olarak durmayı hak eden kitabın yazarı Hüseyin Gökçe ' nin bir çok kitabı bulunmakta olup, bu sıralar Denizli'de kitap fuarında eserlerini okuyucusuyla buluşturuyor. Tabi ki orada olmak vardı. Yakın olanlara öneriyorum. Her ne kadar imzalı kitabı elimde olsa da kendisiyle yüz yüze görüşme şansım olmadı henüz. Ben fuarlara gitme şansı olanlara ve Denizli'de bulunanlara Gökçe 'nin bulunduğu standa ugramalarini tavsiye ediyorum. . .
365 Güne 365 Özel Dua
365 Güne 365 Özel DuaHüseyin Gökçe · Zinde Yayınevi · 20201 okunma
267 syf.
8/10 puan verdi
Bir gazetede reklamını görmüştüm kitabın yıllar önce. İsmi çok ilgi çekici gelmişti. Aldım okudum. Ben daha çok davranış boyutundaki görgü kuralları falan anlatılıyor zannetmiştim, fakat toplumdan protokole kadar giyim kuşam, konuşma, hal, hareket, davranış gibi bir çok konuya temas etmiş. Faydalandiğım bölümleri olduğu gibi hayatta belki de asla işime yaramayacak bilgiler de edindim.
Lütfen Efendim
Lütfen EfendimHüseyin Gökçe · Hayat Yayınları · 20054 okunma