Hüseyin Hatemi

Hüseyin HatemiKerbela Fatıma'nın Gözyaşı yazarı
Yazar
Çevirmen
8.7/10
40 Kişi
166
Okunma
35
Beğeni
4.229
Görüntülenme

Hüseyin Hatemi Sözleri ve Alıntıları

Hüseyin Hatemi sözleri ve alıntılarını, Hüseyin Hatemi kitap alıntılarını, Hüseyin Hatemi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bir kimsenin kendi varlığını inkar etmeyip de Tanrı'yı inkar etmesi apaçık bir saçmalıktır."
Cumhuriyet, bugünkü kullanışımız ile "devlet şekli"ni ifade eder. Devlet şeklinin değişmesi veya hanedanın değişmesi, yeni bir devlet değil, yeni bir yönetimin kurulduğunu gösterir.
Sayfa 93 - Kevser YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Yaratıcı'ya inanmayanın; iç aleminde bozuk giden birşeyler vardır.
Sayfa 251
Bazı hukuk felsefecileri; Tabii hukuk görüşlerini Tanrı iradesine, bazıları ise "akl" a dayandırırlar. Aslında toplumbilimci veya tarihçi bir "pozitivizm" ile hukukun toplumdan kaynaklandığını söylemekle yetinmiyor, akıl ile elde edilebilecek ortak ve değişmez ilkeler bulunduğunu kabul ediyorsak, her iki Tabii Hukuk görüşü arasında hiçbir fark yoktur.
Reklam
"Gönül yaratıcısına bağlanmadıkça huzur bulamaz..."
Anlamlı bir beyit... Kime aittir bilmem ama:)
"Mecnûn ile bahsetmeye gitti ukalâmız Var âna kıyâs eyle ki neyler budalâmız"
Sayfa 107
İslâm toplumsal ilişkilerde adaleti kurmak için savaşır ve adalet düzenine karşı çıkanları cezalandırır. Yoksa insanların iç inanışlarını araştırarak "kâfir" saydıklarını cezalandırmaz.
Sayfa 146
Reklam
"Renk ve koku ayırmak, ayrım yapmak bize haramdır. Biz aynı ilkbaharda açan çiçekleriz."
Sayfa 161Kitabı okudu
"İnanç, insanın kendini karanlığa; yani bilinmeyenin içine atmasıyla başlar. 'Bu muma inanıyorum' demezsiniz çünkü mum sizin hemen önünüzdedir. Ancak 'Diğer odada bir mum olduğuna inanıyorum' diyebilirsiniz. Zira görmüyorsunuzdur. Dini inanç da ilk olarak güvenle başlar. Bizler görmeden kendimizi Allah'a teslim eder ve sonuçta onunla bir oluruz. İnancın en yüksek biçimi kesinliğe dayanan inançtır."
Sayfa 43 - GranadaKitabı okudu
"Kerbela sadece bir yas, bir matem ve ağlama günü değildir. Öğretinin özüne bağlı kalmanın hatırasıdır."
Sayfa 47 - GranadaKitabı okudu
İslâm kölelik getirmemiş, köleciliği de yıkmıştır. Sadece beyinleri köleleştirilmiş ve dolayısı ile insan iken "araç" olarak eğitilmiş insanlara insanlıklarını yeniden hatırlatmak, onları insan olarak eğitmek için, bir eğitim programı düzenlemiştir. Eski ve çağdaş köleciliğin yaptığının tam aksine, insanları köleleştiren eğitim kurumları açacak yerde, köleleştirilmiş insanların "rehabilitasyon"u için, İslâm toplumu içinde yaygın bir eğitim programı planlamış, bu eğitimi başarıyla geçirenlerin topluma tam anlamı ile eşit bir üye olarak kazandırılmasını da düşünmüştür. Resul-i Ekrem (s.a), eğitimi tamamlanmamış kişilere " köle" denmesini bile yasaklamıştır.
Sayfa 97
İman âlemi, bir mânâ âlemi, bir mânâ küresidir. Bu kürenin merkezinde Kâbe ile Ravza-i Mutahhara'nın yeşil kubbesi yükselir. Bu merkeze gönülden kopan salât bağları ile bağlı isek, bu mânâ âleminin içindeyiz demektir.
173 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.