Ian Marshall

9.0/10
5 Kişi
30
Okunma
0
Beğeni
332
Görüntülenme
paradoks, gerçeklik içindeki bir çatışma değildir. o, gerçeklikle sizin gerçekliğin nasıl olması gerektiği yönündeki düşünceniz arasında oluşan bir çatışmadır.
klasik bir kuantum problemi, okuyun ve geçin
kuantum dünyasında, tüm ihtimaller -hatta doğal olarak çelişenler bile- bir arada var olur ve kendine özgü bir gerçeğe aittir. bu bir arada olabilen kuantum ihtimalleri Schrödinger’in kedisinin aynı anda hem zehirle hem de yiyecekle beslenmesini mümkün kılmaktadır. sonuçta, o aynı anda hem ölü hem canlıdır. her iki ihtimal de birlikte var olur.
Reklam
bizler varlığımızı uzun bir “kozmik rastlantılar” zincirine mi borçluyuz, yoksa nihaî varlığımız bir şekilde “gerekli” miydi? dört temel kuvvet, evrendeki maddenin ortalama yoğunluğu ve temel parçacıkların kütleleri gibi fiziksel sabitler, neden adeta bizim var olmamız için böylesine hassas ölçüde hazırlanmıştır?
Dünyada yunus balıkları zekice davranmakta ve bir dili oluşturduğunu düşündüğümüz 30.000 farklı ses çıkarabilmektedirler; Ama onun şifresini çözmeyi henüz başaramadık. Bu hiç cesaret verici değil.
Sayfa 150 - AyrıntıKitabı okudu
Her bilim, iyi bir soruyla başlar ve Zihin Bilimleri henüz başlangıç aşamasındadır.
AyrıntıKitabı okudu
Kuantum fiziğinde, gerçeklikler belirsiz bir potansiyellik denizinden belirir ancak potansiyelliğin kendine özgü bir ontolojik konumu vardır.
Sayfa 92 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Reklam
Kuantum bağlamcılığı, bize, basitçe, "Hiçbir şey göründüğü gibi değildir" atasözünü, fiziksel gerçekliğin en temel düzeyinde göstermektedir.
Sayfa 81 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Nasırsı madde (corpus callosum), sağ ve sol yarıküreyi birbirne bağlayan beynin ana bölümü, cerrahi bir operasyon sırasında kesildiğinde, ayrık beyin olgularına rastlanır. Bu operasyondan geçen hastaların bazen ayrık veya çeşitli bilinç alanlarına sahip olduğu ve ayrık davranış sergiledikleri görülür. Çatışan iki dürtünün kıskacında kaldığı anlaşılan böyle bir hastanın, bir koluyla eşine sarılırken, diğer koluyla onu ittiği gözlenmiştir. Bu çeşit olgular, bilincin birliği, kişiliğin doğası ve belki de ruhun varlığına ilişkin derin felsefi soruları ortaya çıkarmaktadır. Her birimiz sahiden bir kişi miyiz?
Sayfa 77 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Şayet her parçacık bir anti parçacığa sahipse, bilim kurgusal anti madde dünyaları, anti taşlar, anti virüsler ve hatta anti hayatla dolu anti gezegenler mevcut mudur?
Sayfa 70 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Reklam
Gödel Teoremi'nin özü şu sözlerde saklıdır: "Sınırlı oranda tanımlanabilir hiçbir sistem veya sınırlı hiçbir dil tüm doğruları kanıtlayamaz. Hakikat sınırlı bir ağın içinde tamamen yakalanmaz."
Sayfa 178Kitabı okudu
Ruhsal zeka anlam ve değere dair bizim en derindeki sezgisel hissimizdir; kıyıdaki rehberimizdir. Ruhsal zeka, vicdanımızdır.
Bir yüzü veya görsel bir manzarayı tanımamız saniyenin onda birini almaktadır.
Sayfa 84 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Laboratuvarda kararlı anti madde meydana getirmek zordur çünkü onun sürekli olarak çevredeki maddeden korunması gerekir.
Sayfa 70 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Sperry, aynı hastaya ait ayrık yarıküreler farklı bir deneyime maruz kalınca, her bir yarıkürenin sanki ayrı bir zihne sahipmiş gibi hareket ettiğini buldu.
Sayfa 77 - Ayrıntı YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Resim