İlyas Topsakal

İlyas TopsakalRus Çarlığı ve Türkler yazarı
Yazar
Editör
7.5/10
8 Kişi
43
Okunma
7
Beğeni
2.566
Görüntülenme

İlyas Topsakal Sözleri ve Alıntıları

İlyas Topsakal sözleri ve alıntılarını, İlyas Topsakal kitap alıntılarını, İlyas Topsakal en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akademik Okumalar
"Misyonerlik görevini yürüten kilise ve misyonerler, isa Mesih'in bütün dünyadan insanları kendi gününe ve geleceğine hazırlık için bir araya getireceği ümidinî taşımaktadır."
"Tarih, Hıristiyanlıkla İslam arasındaki rekabette, İslam'ın her zaman galip çıktığını göstermektedir. İslam'ın hakim olduğu Akdeniz ülkelerinde (Kuzey Afrika, Mısır, Suriye, Küçük Asya) önceden Hıristiyanlığın yaygın olduğunu daha sonra ise yerini İslam'a terk ettiğini yazmaktadır. "
Akademik OkumalarKitabı okudu
Reklam
Devrim, inşa etmek demektir. Fakat daima yıkımı da içerir.
Sayfa 151 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
" 'Dünya' dinlerinin (Budizm, Hıristiyanlık ve İslam) ortaya çıkmasıyla milli dinlerin sınırları daralmış ve giderek onlar etnik kılıklarını kaybederek 'Dünya' dinlerinden biriyle birleşmişlerdir."
Sayfa 128 - Akademik OkumalarKitabı okudu
"Barış istiyorsan, savaşa hazırlıklı ol."
Sayfa 138 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Çarlık rejimine karşı halktan yükselen sesler, açlığın ve çaresizliğin artık son noktaya dayandığını göstermekteydi.
Sayfa 92 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Reklam
Bolşevikler siyasi otoritelerini artırmak için, Rusya'da yaşayan halklara karşı baskı ve şiddete dayanan emperyalist tutum ve davranışlarını faaliyete geçirmişlerdir.
Sayfa 114 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Hazar ülkesinde Hristiyanlaşmış olan Hazar ileri gelenleri, daha sonra kurulan Rus Devleti'nin Boyar( Bayar, Bey, Asilzade) sınıfını oluşturduğu bilinmektedir.
Sayfa 94 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Devrim; işe yaramaz hâle gelmiş, tıkanmış ve hızlı ilerlemeyi engelleyen her şeyin yıkılmasını gerektirir.
Sayfa 151 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Kazan ve çevresinin istilasıyla başlayan baskılar ve asimile politikaları, Müslüman olsun ya da olmasın, Türkler ile Ruslar arasında köklü bir güvensizliğe neden olmuş, bu güvensizlik tarihi süreci belirlemede, her zaman en etken faktör olarak kalmıştır.
Reklam
Şihâbeddîn Mercânî'ye göre Bulgar; dağ, ülke veya şehre verilen isimdir.
Sayfa 25 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
NATO
Varşova Paktı'nın kurulması, Türkiye'nin NATO içerisindeki rolü ve önemini artırmıştır. Amerika'nın SSCB'ye karşı yürüttüğü çevreleme politikasının da bir gereği olarak Türkiye, zamanla Sovyetlere karşı NATO'nun güney savunma üssü haline gelmiştir. Bu amançla Türkiye'de NATO füze savunma sistemleri ve üsleri kurulmuştur. Bu savunma üslerinin temel gayesi, SSCB ve diğer Varşova Paktı üyelerinin Karadeniz ve Balkanlardaki etkinliğini azaltmak ve Sovyetler'in Akdeniz ve Ortadoğuya geçişini engellemekti.
Sayfa 139 - ÖTÜKEN YAYINLARIKitabı okudu
Onların (Bulgar Türkleri'nin) geleneğine göre kraliçe hep kralın yanında otururmuş. İbn Fazlan Arap coğrafyacı, elçi
Sayfa 123 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Karlofça
Osmanlı Devleti Avrupa'daki üstünlüğünün sonuna gelmişti. Viyana'da aldığı yenilgiyle başlayan yorgunluk 16 yıl sürecek savaşlarla daha da artmış nihayet antlaşmanın zeminini hazırlamıştı. Bu arada kaybedilen Azak kalesine ilave olarak Kerç de Rusların emellerinden biriydi ve Osmanlı'dan bu Kaleyi istediler. Ruslar bu yüzden Karlofça'da imzaya yanaşmasalarda 1700 yılında imzalamak zorunda kaldılar. Osmanlı'dan aldıkları Azak Kalesi'nin yanında İstanbul'da elçilik ve Ortodoksların Kudüs'e ziyareti maddelerini de anlaşmaya eklediler.
Sayfa 55 - ÖTÜKEN YAYINLARIKitabı okudu
Devrim
Devrim, inşa etmek demektir. Fakat daima yıkımı da içerir. Devrim; işe yaramaz hale gelmiş, tıkanmış ve hızlı ilerlemeyi engelleyen her şeyin yıkılmasını gerektirir.
Sayfa 151 - ÖTÜKEN YAYINLARIKitabı okudu
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.