Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Isa Grüber

9.0/10
1 Kişi
17
Okunma
1
Beğeni
1.437
Görüntülenme

Isa Grüber Sözleri ve Alıntıları

Isa Grüber sözleri ve alıntılarını, Isa Grüber kitap alıntılarını, Isa Grüber en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...bedenin uyum sağlamak zorunda kaldığı her değişiklik stres yaratır.
... mantıklı zihninizden gelen ve yüreğinizin des­ teklemediği bir amaç iç dünyanızda gerginlik yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Her kapıyı inatla zorlayarak yola devam etmek­ te ısrar ederseniz kendinize karşı savaş açmış gibi hissedersiniz. Yüreği dışlayan mantıklı amaçlar enerji vampirleri gibidir.
Reklam
Hayatın en basit kurallarından biri şudur: Odaklandığımız şeyi yaratırız.
Hayata bakış açımız enerji seviyemizi doğrudan etkiliyor. Kor­ ku ve nefret gibi duygular enerjimizi düşürüp kas testinde zayıf netice almamıza sebep olurken sevgi ve neşe gibi duygular ener­ jimizi artırıp kas testinde güçlü sonuç almamıza sebep oluyor.
İkinci El Yaşam
Paparazzi programlarıyla, evlendirme programlarıyla ve reality show'larla başka insanların yaşamını izlemeye öyle alıştık ki. Sı­cacık koltuğumuzda otururken insanların korkunç kaderlerinin, ölüm kalım savaşının, ameliyatlarının, aşk hikayelerinin ve cina­yetlerinin izleyicisi olduk. Medya geleceğimizi öyle bir ele geçirdi ki hayatı yaşamaktan çok izler olduk. Boş zamanlarımızda arkadaşlarımızı davet et­mek yerine internette sörf yapmayı ve sanal alemde hiç tanıma­dığımız isimlerle sohbet etmeyi tercih ediyoruz. Kalpten kalbe iletişimin nesli tükenmek üzere!
Reklam
... insan bedeninin aslında bir kimya fabrikası gibi çalıştığını biliyoruz. Ne yiyip ne içiyorsak, o oluyoruz. Canlı gı­dalarla beslendiğimizde bedenimize can katıyoruz. Besin değeri kalmamış ölü gıdalarla beslendiğimizde ise bedenimizin canın­ dan can çalıyoruz.
'İmaj Her Şeydir' Yalanı
'Televizyon ve basın bize sürekli güzel ve zengin olmanın her şey olduğu imajını pompalıyor. Diğer taraftan birbirini tekrar eden monoton günlerimize baktığımızda bu hedeften ne kadar uzakta olduğumuzu görmenin hayal kırıklığını yaşıyoruz.
Reklam
İçimizde, derinlerde bir yerde bize neyin iyi geldiğini aslında bili yoruz; hangi gıda, hangi çevre, hangi müzik, hangi renk, hangi rl'­ sim ve hangi hayat biçimi. Ancak birçoğumuz bu içsel bilgeliğimi­ ze giden yolu kaybettik. O yol bir sürü başka uyarıcılarla tıkandı. Bedenimizi sağlıksız gıdalarla sürekli yoruyoruz ve hissettiği ra­ hatsızlığın farkında bile değiliz. Tatlandırıcılar ve yapay aromalar beynimizi kandırıyor. Tükettiğimiz gıdalarda mevcut bile olma­ yan tatların sinyallerini beynimize gönderiyorlar ve işin kötüsü bu gıdaların bağımlısı olduk. Bedenimize güvenmeyi unuttuk. Onun­ la yeniden iletişim kurabilmek için desteğe ihtiyacımız var.
Eğer başınız ağrıyor ve sırtınız tutulduysa omurganız psikolojik sorunlara tepki veriyor olabilir. Belki kendinize şu soruyu sor­ malısınız: Üzerime kaldırabileceğimden daha fazla yük almış olabilir miyim? Sırtımdaki yük ne? Güçlü yaşanan duygular kasları meridyenleri ve organları olumsuz etkileyebilir. Kinesiyolojide bu karşılıklı etkileşimi en iyi anlatan duygu korkudur. Korku veya panik duygusu idrar tor­ bası ve böbrek meridyenini doğrudan etkiler.
Sevgi de tıpkı mutluluk gibi bir bilinç boyutu. Sevgi ve mutluluğu artık dışsal koşullar­ la ölçmekten vazgeçelim. Bunun yerine odağımızı iç dünyamıza çevirelim ve duygularımızla barışalım. Bunu yapabildiğimiz öl­ çüde yaşam kalitemiz artar.
Katılımcı olarak gittiğim ilk kinesiyoloji seminerlerinden bi­ rinde verilen arada, su, kahve, çay ve bisküvi ikram etmişlerdi. O zamanlar tam bir kahve tüketicisiydim. Kahvesiz bir yaşam düşünemiyordum. Aradan sonra eğitmen bir katılımcı üzerinde kahvenin ona iyi gelip gelmediğini test etti. Kas testi zayıf sonuç verince adam gülerek "Kahvenin bana iyi gelmediğini biliyor­ dum zaten" dedi. Bu testi ben de denemeye karar verdim. Ko­ lum teste hiçbir şekilde direnemedi. Şaşkınlık içindeydim ve bu testten çok etkilendim. Eğer biri bana "Bu kadar kahve sağlığına zararlı" deseydi büyük ihtimalle onunla dalga geçer tavsiyesini duymazdan gelirdim. Ya da savunmaya geçer, sabahları kahve içmeden ayılamadığımı falan söylerdim. Dünyadaki hiç kimse beni kahve içmemek konusunda konuşarak ikna edemezdi. Ama şimdi bedenim bana zayıf bir kas tepkisiyle net olarak "Kahve benim enerjimi düşürüyor" demişti.
Büyük bir ihtimalle, yoksunluk krizi yaşadığımız veya vaz­ geçemediğimiz her maddeye karşı alerjimiz var. Bazı gıdaları tüketirken yaşadığımız keyif o gıdanın bizim için yararlı olduğu anlamına gelmiyor. Özellikle strese girdiğimiz anlarda eski yeme alışkanlığımız anında hortluyor. 'Teselli gıdalarımıza' ih­tiyaç duyuyoruz. Kendinize sorun lütfen: Hangi gıdalardan vazgeçemiyorum? Acaba tam da bu gıdalara karşı alerjik olabilir miyim?
90 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.