Isaac Newton

Isaac NewtonKutsal Kitabın Yorumu yazarı
Yazar
8.2/10
46 Kişi
201
Okunma
131
Beğeni
5,9bin
Görüntülenme

Isaac Newton

201 okunma, 131 beğeni - Isaac Newton kitapları, eserleri, Isaac Newton kimdir, öz geçmişi, Isaac Newton nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Isaac Newton sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Isaac Newton (d. 25 Aralık 1642 - ö. 20 Mart 1727), İngiliz fizikçi, matematikçi, astronom, mucit, filozof, hristiyan ilahiyatçı. 1687’de yayınlanan kitabı Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica, klasik mekaniğin temelini atmıştır ve tarihte en önemli bilimsel kitaplardan biridir. Bu çalışmasında Newton evrensel kütle çekimini ve hareketin üç kanununu ortaya koymuş ve sonraki üç yüzyıl boyunca bu bakış açısı bilim dünyasına egemen olmuştur. Newton dünyadaki nesnelerin hareketleri ile gökyüzündeki nesnelerin aynı doğal yasalar ile yönetildiklerini kendi kütle çekim kanunu ile Kepler’in gezegen hareketleri kanunu arasındaki tutarlılıklar ile göstermiştir. Newton ilk yansıtmalı teleskobu geliştirmiş, beyaz ışığın bir prizmaya tutulduğunda farklı renklerden bir tayf yapması gözlemi sonucu bir renk kuramı oluşturmuştur. Newton bilim insanları tarafından tarihin en etkili insanlarından biri kabul edilmektedir. 1999'un sonlarında 100 ileri gelen fizikçiyle gerçekleştirilen milenyum oylamasında Newton, tüm zamanların en iyi fizikçileri arasında Albert Einstein'dan sonra 2. sırayı almıştır.
Unvan:
Yazar, Bilim Adamı
Doğum:
25 Aralık 1642
Ölüm:
20 Mart 1727

Okurlar

131 okur beğendi.
201 okur okudu.
9 okur okuyor.
451 okur okuyacak.
9 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tövbe estağfurullah! ((:
[...] arkadaşları bir soygun şebekesi kurarak onu kendilerine Reis seçmişlerdi.
Sayfa 176 - Mahya Yayınları – 2. Baskı, İstanbul / Aralık 2012Kitabı okudu
[...] kelimelerle birbirimize darbe üstüne darbe indirdik;
Sayfa 211 - Mahya Yayınları – 2. Baskı, İstanbul / Aralık 2012Kitabı okudu
Reklam
[...] insanlar ordan oraya koşturacaklar ve bilgi yayıldıkça yayılacak [...]
Sayfa 185 - Mahya Yayınları – 2. Baskı, İstanbul / Aralık 2012Kitabı okudu
Bunu yapanları esefle kınıyoruz !!! ((:
Damat, bizden [koparılıp] alınmıştır. O bizim aramızda duruyor, ama biz onu göremiyoruz.
Sayfa 168 - Mahya Yayınları – 2. Baskı, İstanbul / Aralık 2012Kitabı okudu
Yahudiler önde gelenlerin ve halkların üzerinde tepindi.
Sayfa 106 - Mahya Yayınları – 2. Baskı, İstanbul / Aralık 2012Kitabı okudu
"Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum."
Isaac Newton
Isaac Newton
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
264 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Aytunç Altındal
Kitap; sizi miladdan önceden alıp osmanlının yükselme dönemine kadar olan tarihi eski kehanet sahiplerinin ifadelerinden yola çıkarak yorumlamaktadır. Hepsi bir şekilde kendi içinde tutarlı ve çıkmış gözükmektedir. Bu süreç içinde kavimler göçünden, roma imparatorluğu tarihi ve yahudi-hristiyan tarihi ve mezheplerinin çıkışı gibi konular irdelenmiş. Sir Isaac newton'un bu çok az bilinen kitabını Türkçeye kazandıran Aytunç Altındal'a ebedi rahmet diliyorum.
Kutsal Kitap'ın Yorumu
Kutsal Kitap'ın YorumuIsaac Newton · Destek Yayınları · 2018111 okunma
256 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Bir bilim adamının dine, Hristiyanlığa bakışını görüyoruz. Değerli okur arkadaşlar hakkıyla değerlendirmişler bu yüzden çok da uzatmadan sadece şunu söylemek istiyorum ki, Kutsal Kitap dediğinde önce İncil'i yorumlayacağını düşünmüştüm fakat Newton, daha Çok Daniel'in Kehanetlerini yorumlamış ve kendince oradaki sembolik anlatımları tarihe uygulamaya çalışmıştır. Din, tarih, akıl yürütme ve inanç konularında ufuk açıcı görünmektedir.
Kutsal Kitabın Yorumu
Kutsal Kitabın YorumuIsaac Newton · Panama Yayınları · 2015111 okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Isaac Newton diyince hepimizin bilinç altında yer edilen "Elma düştü ve yer çekimini buldu" cümlesi olur. Aslında tüm bilim insanlarına karşı kalıplaşmış bilgi sandıklarımız ile yaşıyoruz. Isaac Newton bu kalıpları yıkmak istercesine ilahiyatçı yönünüde gösterdiği şahane bir kitap. Okurken her satırında bulunan bilgileri derinlemesine okuyuculara sunuyor. Farklı konuda bilgi haznenizi genişletmeye yetiyor.
Kutsal Kitabın Yorumu
Kutsal Kitabın YorumuIsaac Newton · Panama Yayınları · 2015111 okunma