İsmail Çağlar

İsmail ÇağlarTürkiye'de Basın Özgürlüğü yazarı
Yazar
Editör
10.0/10
2 Kişi
9
Okunma
0
Beğeni
228
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

9 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Abdi İpekçi ve Hrant Dink gibi önemli gazetecilerin fikirlerinden ötürü öldürüldüğü, birçok gazetecinin benzeri sebeplerle senelerce hapiste yattığı dönemler Türkiye tarihinin acı gerçekleri olarak önümüzde durmaktadır.
Reklam
Demokratik kültür içerisinde muhalefetin varlığını bir kazanım olarak görmek ile teröre destek veren yayın kuruluşlarını muhalefet ekseninde meşrulaştırmak birbirlerinden farklı durumlardır.
Sayfa 124Kitabı okudu
Adalet Bakanlığı verilerine göre çarpıcı bir durum da, cezaevlerinde yer alan 63 kişiden 59'unun basın yoluyla işlenen suçlar, "yazdıkları yazılar ve gazetecilik faaliyetleri" nedeniyle değil, "basınla ilgisi olmayan suçlar" dan dolayı tutuklandıkları veya mahkum olduklarıdır. Açıklamada geriye kalan 4 kişinin işe "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan dolayı cezaevinde yattıkları ve bunun da "basın yoluyla işlenen suçlar" kapsamında yer aldığı ifade edilmektedir.
Sayfa 119Kitabı okudu
İsmail Beşikçi Doğu Anadolu'nun Düzeni isimli bir kitap yazdığı için çalıştığı üniversiteden atıldı. Onlarca yıllık hapis istemleriyle yargılandı. Halbuki tek yazdığı, Doğu'da Kürtler olduğu ve onların da her halk gibi yaşama hakkı olduğuydu. Dindarların da başı beladaydı yıllarca. Dini inançlarını bildiği gibi yaşamak isteyenler gerici yobaz diye yaftalandı. Bastırılmaya çalışıldı. Bu basına da yansıdı.
İçlerinde Marx, Lenin, Said Nursi, Nazım Hikmet, Mahir Çayan ve Aziz Nesin gibi dünyada ve Türkiye'de tanınmış isimlerin eserlerinin de bulunduğu 453 kitabın, 1949 yılından beri devam eden yasağı 2012 yılında kaldırılmıştır.
Bu tablo, bu dijital diktatörlük sizi korkutmuyor mu? Yoksa hala "ifade hürriyeti" masalları ile tatlı uykulara dalmaya devam mı?
İsmail Çağlar
İsmail Çağlar
Takvim
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok