Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Jean-Francois Revel

Jean-Francois RevelKeşiş ve Filozof yazarı
Yazar
8.5/10
5 Kişi
23
Okunma
1
Beğeni
247
Görüntülenme

Hakkında

Jean-François Revel, Haziran 1998'den itibaren Fransız bir gazeteci, filozof ve Académie Française üyesiydi. Gençliğinde bir sosyalist olan Revel daha sonra klasik liberalizmin ve serbest piyasa ekonomisinin önde gelen bir Avrupa savunucusu oldu.
Unvan:
Gazeteci
Doğum:
Marsilya, Fransa, 19 Ocak 1924
Ölüm:
Le Kremlin-Bicêtre, Fransa, 30 Nisan 2006

Okurlar

1 okur beğendi.
23 okur okudu.
4 okur okuyor.
21 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sanki yalnızca birkaç saniyesi varmışçasına yaşamak yerine önünde çok geniş bir zaman varmış gibi yaşamak en ölümcülüdür.
Sayfa 274 - Doğan NovusKitabı okudu
Bir dağın zirvesinde su birikmez, gerçek erdem de gururun zirvesinde kümelenmez.
Sayfa 269 - Doğan NovusKitabı okudu
Reklam
“We must forgive, but not forget” “Affetmeliyiz ama unutmamalıyız.”
Sayfa 210 - Doğan NovusKitabı okudu
Mutluluğu kendi kendimizde bulmayı beceremeyince onu umutsuzca,dışarılarda,nesnelerde, deneyimlerde,düşünce şekillerinde ya da giderek daha da tuhaf davranmakta arıyoruz.
Altın zincir, demir zincirden daha az zincir değildir.
Sayfa 312 - Doğan NovusKitabı okudu

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
360 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
KEŞİŞ VE FİLOZOF Terazinin iki kefesi var. Birinde Batılı ateist bir filozof ,diğerinde ise Doğulu bilge bir keşiş. Her iki taraf da kendi ağırlığına çekmek istiyor okuyucuyu. Bir taraf olma durumu aşikar tabi... Kitabi okumak için öncelikle iki sey gerekli : sabır ve sükunet! Tamamı soru-cevap şeklinde ilerlediği için sabır, Budizm hakkında ayrıntılı bilgiler verdiği için de sükûnet. Didaktik bir eser olduğu anlaşılıyor sanırım. Konusuna gelince,bilimsel araştırmalarda epey yol kattetmis bir akademisyenin her seyi bırakıp Tibetli Budistlerin öğretilerini incelemek istemesiyle başlıyor. Böylece baba-oğul, Batı-Budizm hakkında diyaloglar başlıyor. Sonunda merak ettiğim soruya sıra geliyor: Budizm din mi,felsefe mi yoksa metafizik mi? Cevabi kitapta,tavsiye olunur.
Keşiş ve Filozof
Keşiş ve FilozofMatthieu Ricard · Doğan Novus · 201423 okunma
360 syf.
7/10 puan verdi
Oğlunum bilimsel eğitimini bırakıp #tibetlibudistlerin öğretilerini öğrenmek için Asya’ya gideceğini söylemesi üzerine kitabın oluşum temelinin atıldığını söylüyor yazar. Yazarımız bilimsel düşünce gereği; din dışı, ateist bir bakışa sahip olduğunu ve oğlunun bu kararının (bu yüzden) kendini üzdüğünü dile getiriyor (önsözde). “ #budizm’i kabullenmem bu yüzden zor oldu ve budizm üzerine baba oğul konuşmaları bu şekilde başladı.” diyerek oğlu için öğrenme ve paylaşma yolunda bir adım atıyor. #kitap tamamen baba ve oğlunun dialoglarıyla, oğlunun neden bu öğretiyi seçtiğini sorgulamasıyla ve öğrenme isteğiyle sürüp gidiyor. Öğretinin çok öncelere dayanması ve hala geçerliliğini koruyabiliyor olması gibi bir çok konu sizin merakınızı uyandıracak. Tapınak yaşamı, keşişler ve öğretinin bilmediğiniz noktaları ise sizi şaşırtacak. Bilimsel araştırmadan ruhani araştırmaya nasıl karar verdiğinden, Budizmin din mi yoksa felsefe mi oldugundan, ruh bilimi sayılıp sayılamayacağından, psikanaliz ile ilgisine kadar merak edilen tüm soruları; babası oğluna bizim yerimize sormuş. (= Eee bize de merak ettiğimiz o soruların cevaplarını öğrenmek kalmış. #budizmüzerinebirbabaoğultartışması alt başlığıyla #keşişvefilozof kitabını okunmanızı tavsiye ederim. #kitapmuhabbeti uzun uzun yapılabilecek, öğretici ve sorularımızı cevaplayıcı bir eser olmuş. #matthieuricard ve #jeanfrançoisrevel’e bu güzel eser için teşekkürler..
Keşiş ve Filozof
Keşiş ve FilozofMatthieu Ricard · Doğan Novus · 201423 okunma