Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Jeni Mitchell

Jeni MitchellLezzetli Fransa Tarihi yazarı
Yazar
8.8/10
20 Kişi
55
Okunma
0
Beğeni
519
Görüntülenme

Jeni Mitchell Sözleri ve Alıntıları

Jeni Mitchell sözleri ve alıntılarını, Jeni Mitchell kitap alıntılarını, Jeni Mitchell en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Yıldızım sönüyordu,” diye yazar Napolyon. “Dizginlerin elimden kaydığını hissediyor, ama bunu durdurmak için hiçbir şey yapamıyordum.”
"Modern Fransız soslarında kullanılan tereyağ veya krema miktarı o denli aşırıdır ki diyet yapan bir fransızın yaptığı ilk fedakârlık sosları sofrasından kaldırmaktır."
Sayfa 148 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Vicdanını dinleyenler benim dinimdendir ve ben cesur ve iyi olanların dinindenim.
Sayfa 177 - IV. HenriKitabı okudu
Fransız tarihinden çıkarılabilecek en net mesajlardan biri, Fransız gastronomisinin tüm dünyadan gelen lezzetlerin ve adetlerin bir karışımı olduğudur: Üzüm bağları Romalıların mirası, en ünlü hamur işi Avusturya'nın hediyesidir ve Türklerden o muhteşem kahveleri almasalardı Fransızların meşhur "Cafe"leri olmayacaktı. Çikolata ? Meksika'dan.
Sayfa 12 - Say YayınlarıKitabı okudu
Eti genellikle haşlayan köylülerin aksine asiller etlerini ateşte kızarmış tercih ederlerdi; böylece yedikleri etle asil ateş elementi arasında hiçbir ara eleman olmazdı.
Yardımına koşan, her zaman olduğu gibi BİLİMDİ! :)
Fransız Devrimi'ni ve iki dünya savaşını nasıl olduysa atlatan kralın sebze bahçesi, bugün geleceğin peyzajcılarını yetiştiren "Ecole Nationale Superieure du Paysage" tarafından kullanılmaktadır. Dükkanından hala burada yetiştirilen meyve ve sebzeler satın alabilirsiniz. La Quintinie'nin başarıları, küreselleşmenin bize tüm yiyecekleri yıl boyu sağladığı bu modern çağdaki anlayışımıza göre pek de mucizevi görünmeyebilir, ancak bahçesi, insan varoluşunun büyük kısmının, en güçlü ve tanrısal kralların beslenme alışkanlıklarının bile doğanın kurallarına bağlı olduğunu hatırlatıyor. Güneş kral edindiği devasa güce rağmen, sevdiği sebzeleri kendi ışıltısıyla edinemiyordu. Yardımına koşan, her zaman olduğu gibi bilimdi.
Sayfa 210 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Eğer Fransız mutfağının bir kuralı varsa bu da tereyağı, krema ve peyniri buladığınız zaman neredeyse her şeyi yiyebileceğinizdir."
Sayfa 161 - Say YayınlarıKitabı okudu
"Soslar yalnızca sevilen bir yemeğe bir parça lezzet katmaya yaramaz, gastronomiye değin tüm duyarlılıklarının evreni bu küçük kavanozlarda bulunur. "
Sayfa 152 - Say YayınlarıKitabı okudu
"Sosyal sınıflar arasında gittikçe derinleşen uçurumu daha da beter hale getiren şey yemekti. Feodal çağda üst ve alt sınıfların yeme alışkanlıkları arasında devasa bir fark vardı. Yemek yalnızca bir sınıf farkını simgelemiyordu, aynı zamanda bir sınıfın diğerine hükmedişini haklı göstermek için de kullanılıyordu."
Sayfa 60 - Say YayınlarıKitabı okudu
"Yıldızım sönüyordu," diye yazar Napolyon. "Dizginlerin elimden kaydığını hissediyor, ama bunu durdurmak için hiçbir şey yapamıyordum."
Sayfa 265Kitabı okudu
Reklam
"Bir Fransız atasözü 'Çok çalışarak zengin olunsaydı eşeğin semeri altından olurdu' der ve Fransızlar çok uzun saatler boyunca çalışmanın insanın sağlığına ve mutluluğuna zarar verdiğine inanır."
Sayfa 343 - Say YayınlarıKitabı okudu
Buradaki fikir ana soslara birkaç malzeme ekleyerek çok daha heyecan verici "evlat soslar" hazırlanabilmesidir: Beşamel sosa rendelenmiş Gruyere peyniri ve yumurta sarısı eklerseniz Mornay sosu; kerevit, brendi ve krema eklerseniz Nantua sosu elde edersiniz.
Covid-19 salgınında evde sıkılma lüksünden şikayet edenler...
Veba, Avrupa'yı eşi benzeri görülmemiş bir vahşet ve hızla silip süpürdü. Bulaştığı her yerde yaklaşık bir yıl içinde yok oluyordu, ancak bu arada nüfusun üçte birini hatta yarısını öldürebiliyordu. Sağlıklı bir insanın hastalığa yakalanıp ölmesi yalnızca birkaç gün sürüyordu. Semptomların tanımları tüyler ürperticidir: yüksek ateş, mide bulantısı, halüsinasyon, kasık veya koltuk altlarında sert şişlikler ya da kabartılar. Yalnızca çok az sayıda şanslı kişi hastalıktan kurtulabiliyordu. Yüksek ölüm oranı ve çektirdiği acı sebebiyle insanlar vebadan öyle korkuyorlardı ki hastalanan aile fertlerini, hatta çocuklarını genellikle terk ediyorlardı. Ölülerin sayısı çok fazla olduğu için cesetler toplu mezarlara atılıyordu.
Sayfa 120Kitabı okudu
Charlemagne (Şarlman) zamanları
" 'Karanlık çağ' ile ilgili modern algımıza kıyasla gıda hijyen kurallarına büyük önem veriliyordu; üstelik bakteri ya da mikrobun ne olduğunu öğrenmemize henüz 1000 yıl varken. Özellikle yiyecek ve şarap üretim alanlarının ve yiyecekleri elleriyle müdahale eden işçilerin temiz olması şarttı. Şaraplık üzümleri çıplak ayakla ezmek yasaktı."
Sayfa 46 - Say YayınlarıKitabı okudu
JJ
Tüm vahşiler gaddardır ve böyle olmalarına neden olan ahlakları değildir. Bu gaddarlık yiyeceklerinden gelir. Savaşa, ava çıkar gibi çıkarlar ve insanlara ayılara davrandıkları gibi davranırlar . . . En büyük caniler, cinayet işlemeye kan içerek alışırlar.
Sayfa 221Kitabı okudu
92 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.