Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Jessica L. P. Weeks

Jessica L. P. WeeksSavaşta ve Barışta Diktatörler yazarı
Yazar
6.0/10
2 Kişi
7
Okunma
0
Beğeni
302
Görüntülenme

Hakkında

University of Wisconsin-Madison’un Siyaset Bilimi bölümünde öğretim üyesi. Demokratik ve otoriter rejime sahip ülkelerde uygulanan politikaların, bu ülkelerin dış politikalarına yansıması üzerine çalışmalar yapıyor. 2001’de The Ohio State University Siyaset Bilimi bölümünden mezun olan Weeks, yüksek lisansını The Graduate Institute Geneva’nın Uluslarası Tarih bölümünde, doktorasını da Stanford University Siyaset Bilimi’nde yaptı. American Political Science Review, The American Journal of Political Science, World Politics ve International Organization’da makaleleri yayımlandı.

Okurlar

7 okur okudu.
12 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Otokratik rejimlerin çoğu baskı ve sadakatin bir birleşimi üzerinden iktidarda kalır . Savaş zamanının getirdiği kayıpları telafi etmek için yurttaşlara daha yüksek oranda vergiler getirmenin kamuoyunun sadakatini azaltması muhtemeldir.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
271 syf.
8/10 puan verdi
Mövzu etibarilə çox dolu-dolu bir kitabdır. Sadəcə akademiksəniz və bu sahədə araşdırma edirsinizsə oxuya bilərsiniz. Çoxlu istinad olmağı, məni oxuyarkən yordu
Savaşta ve Barışta Diktatörler
Savaşta ve Barışta DiktatörlerJessica L. P. Weeks · İnkılap Kitabevi · 20177 okunma
271 syf.
6/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Öncesinde yazılmış makalenin öne sürdüğü hipotezlerin test edildiği ve kıyaslandığı fazlasıyla akademik bir kaynak kitap. Genel bir okuyucu İçin akıcı olmayan bir dil var ve terimler sözlüğü aratıyor. Özetlemek gerekirse; bu tarihi diktatör olarak adlandırılan figürler askeri yada sosyal olarak desteklenenler olarak adlandırılıyor. Bu iki grup da kendi içinde elitler tarafından kısıtlananlar ve kısıtlanmayanlar olarak ayrılıyor. Harekete geçmeyi düşünen her otokratik lider için kısıtlanmama durumunda çıkan sonuçlar inceleniyor. Otokrasi ve demokrasi kıyaslamasından çok otokrasiler arasında bir sınıflandırma var . İlk olarak kişisel patron olarak sınıflandırılan 1970 sonrası Irak Ve 2. Dünya savaşı ve sonrası Rusya örneği inceleniyor. İkinci olarak askeri yönetimler içinde olan 1982 Arjantin ve 2. Dünya savaşında ki Japonya . Üçüncü olarak sivil aygıt Vietnam incelemesi var . Bütün bu grupların savaşa girme nedenler , savaş esnasındaki tutumları ve savaş sonrası gelişmeleri ve alınan kararlar sonucunda sonraki liderlere olan tutumlar özetlenmiş.
Savaşta ve Barışta Diktatörler
Savaşta ve Barışta DiktatörlerJessica L. P. Weeks · İnkılap Kitabevi · 20177 okunma