Kahraman Şakul

Kahraman Şakul2. Viyana Kuşatması / Yedi Başlı Ejderin Fendi yazarı
Yazar
Çevirmen
9.8/10
9 Kişi
37
Okunma
10
Beğeni
1.282
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

10 okur beğendi.
37 okur okudu.
2 okur okuyor.
55 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Bozgunun çapı ve uzun erimli sonuçları hesaba katılırsa hain arayışı Osmanlılar için bir çeşit travmayla mücadele biçimi, hasımları için ise onları gaflet ve delalete düşüren ilahi adaletin bir göstergesiydi."
Sayfa 106 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Viyana'da yaşanan hezimetin ana nedenlerinden birisi Kara Mustafa Paşa'nın imdat ordusuna karşı yeterince önlem almamasıdır. Bu hatası onun kibir ve inatçılığına yorulur."
Sayfa 85 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Kara Mustafa Paşa Yanıkkale ve Komaran'ı geride bırakıp Viyana'ya gitme kararı almakla büyük bir kumar oynamıştı. Bu kaleler bu mıntıkada Tuna Nehri'ni denetledikleri için nehir yoluyla Budin'den erzak ve mühimmat getirilmesi ihtimal dışıydı."
Sayfa 197 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Tüm Hristiyan Avrupa'yı birleştirme pahasına Viyana'yı kuşatmakta ısrar edildiği hâlde kentin teslim olacağı beklentisiyle kuşatmanın ağırdan alındığı iddiası her iki tarafın kaynaklarınca en temel stratejik hata olarak öne çıkartılmaktadır."
Sayfa 70 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Osmanlıların askerî sanayinin gerek duyduğu hammaddeleri ancak ithalat yoluyla elde ettiği görüşleri Osmanlı arşiv verileriyle çürütüldü. Kalay hariç Osmanlı askerî sanayisinin on dokuzuncu asra kadar öz yeterliliğe sahip olduğu artık bilinmektedir."
Sayfa 12 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
240 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
1678 Çehrin Seferi
Osmanlı Devleti tarihi boyunca yüzlerce kuşatma yaptı. Bu kuşatmaları her zaman kitap yaprakları içerisinde sadece birkaç sayfada bulabildik. Kahraman Şakul hoca bu kuşatmaların -bu eseri ile birlikte- dördünü inceledi. Hepsi birbirinden değerli olan bu eserler sayesinde kale kuşatmalarını en ince ayrıntısına kadar görmüş oluyoruz. Bu eser de yazarın diğer eserleri gibi Köprülüler dönemine ışık tutuyor. Köprülülerin Kuzey siyaseti sonucu meydana gelen Çehrin Kuşatması'na girmeden önce Kuzey siyasetinden bahse giriyor. Sonrasında ise seferin hazırlıkları, yolculuk esnasında yaşananlar, kalenin kuşatılması, gün gün yaşananlar ve Çehrin'in düşüşünü 3D çizimler ile okura anlatılıyor.
Çehrin Kuşatması 1678
Çehrin Kuşatması 1678Kahraman Şakul · Timaş Yayınları · 20227 okunma
120 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Uyvar Kuşatması
16.yüzyıldan itibaren meydan savaşları yerini kale cenglerine bıraktı. Yaygın kanaat Osmanlı'nın duraklama dönemine girdiği ve fazla toprak kazanımlarının olmaması yönünde. Fakat Duraklama Dönemi söylemi tam da kale cengleri dediğimiz bu döneme denk düşer ve toprak kazanımından ziyade kale fetihleri daha ön plandadır. Osmanlı Devleti'nin ise kale cenglerindeki başarısı gözardı edilemeyecek türdedir. 1663 Uyvar Kuşatması kitabı timaş yayınlarının başlatmış olduğu "Görsel Osmanlı Savaş Tarihi" serisinin ilk kitaplarından. Kitap çok iyi hazırlanmış durumda. Adından da anlaşılacağı gibi görsellik açısından baya baya doyurucu. Kitapta adı geçen şahsiyetlerin çoğunu temsil eden resimler, sefer güzargahlarını gösteren haritalar, Uyvar Kalesi'nin planları ve tarihi aralıklarla kalenin kuşatılma planlarının görsellerini bolca bulabilirsiniz. Kitabın sadece bir kuşatmaya ayırılmış olması kuşatma hakkında en küçü ayrıntıya kadar inilmesini sağlamış. Bu da konu hakkında okuyucuyu yeteri kadar bilgilendiriyor. Yazar yerli ve yabancı kaynakları çok güzel kullanmış ve metni güvenilir hale getirmiş. Kitabı ve kitap nezdinde seriyi çok beğendim. Tarih konusunda büyük bir hizmet olmuş. Yayınevini tebrik etmek lazım.
Uyvar Kuşatması
Uyvar KuşatmasıKahraman Şakul · Timaş Yayınları · 20215 okunma
112 syf.
10/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
Kamaniçe Kuşatması
Kamaniçe Kuşatması, Osmanlı Padişahı Sultan IV.Mehmed'in katılmış olduğu ilk ve tek sefer idi. IV.Mehmed sefere iştirakinde aile fertlerini (sadece şehzadesini değil, eşi, kızları, annesi) de beraberinde getirmesi ise Osmanlı Devleti'nde pek görülmeyen bir şeydi. Kamaniçe 10 gün zarfında kuşatılmış ve Osmanlı Devleti sınırlarını Batı'da en uç noktaya kadar getirmişti. Kahraman Şakul hocanın bir başka güzel eseri daha... Kuşatma serüveni görsellerin de zenginliği ile çok güzel incelenmiş. Kitabı okurken satır aralarında başka bilgiler de edinmek ayrı bir güzel. 10 gün süren kuşatma başlayış, kuşatma süreci ve sonraki süreç olarak 100 sayfada gayet doyurucu bir şekilde incelenmiş. Merak edenlere mutlaka tavsiye ederim.
Kamaniçe Kuşatması
Kamaniçe KuşatmasıKahraman Şakul · Timaş Yayınları · 20214 okunma