Kathryn Bowers

Kathryn Bowersİnsan Denen Hayvan yazarı
Yazar
8.3/10
7 Kişi
28
Okunma
0
Beğeni
378
Görüntülenme
Korkunç! Ürkünç bir mantık! Dehşete düştüm!
1900'lerin başında bebeklerin acı hissedip hissetmediği araştırılırken ülkenin önde gelen hastanelerinden bazılarında korkunç deneyler yapılmıştı. Yeni doğmuş bebeklerin cildine tekrar tekrar iğne batırmak, kol ve bacaklarını çok soğuk ya da sıcak suya tutarak tepkilerini kaydetmek bunlardan birkaçıydı. Uzmanlar yenidoğanların acı hissetmediğinden o kadar eminlerdi ki yeni doğmuş bir bebeği bazen anestezi vermeden ameliyat edebiliyorlardı; bu uygulama 1980'lerin ortalarına dek sürdü. Yapılan işlemler arasında göğüs kafesinin açılması, akciğerlerin söndürülmesi ve büyük atardamarların bağlanması gibi majör kardiyovasküler cerrahi girişimler de vardı. Kaburgaları kırma ya da stemumu kesmenin yaratabileceği acıyı azaltacak bir farmakolojik madde verilmediği halde, ameliyat edilecek bebeğin hareket etmesini engelleyen -ve hiç kuşkusuz dehşete kapılmasına neden olan-geçici felç yaratan güçlü ilaçlar veriliyordu.
Metis bilim
Platon "İnsan iki ayaklıların tüysüz olanıdır;kuşlarsa tüylü olanı"
Reklam
Çalışmalar, günışığından tasarruf amaçlı saat oynamalarında, sirkadiyen ritimdeki bir saatlik bozulmanın bile depresyon, trafik kazaları ve kalp krizlerini artırabileceğini gösteriyor.
Metis bilim
Kumar ve alışveriş takıntısı -insana özgü varyantlar olmakla birlikte- son derece faydalı iki hayvansal faaliyet olan yiyecek arama ve avlanmayla aynı sinirsel yolağı kullanır.
Metis bilim
Büyü ve ölüm ilişkisi
Büyüyü yapan kişi yeterince ikna edici ve kurban kabullenmeye yeterince hazırsa kalp-zihin bağlantısı, strese bağlı kalp ölümüne yol açan ölümcül olaylar silsilesini başlatabilir. Kimileri bunu "kalp kriziyle cinayet işlemek" olarak adlandırıyor. Kara büyüye bağlı ölümler belli etnik gruplarda ve bölgelerde kümelenme eğilimi gösterdiğinden, muhtemelen işin içinde genetiğin de parmağı var.
Metis bilim
Hayvanlar yüksek seste şok geçirip ölebiliyor.
Duygusal şok fazladan bir kalp atımını tetikleyerek ölümcül bir ritim bozukluğuna yol açabilir. Ani gürültü, öfke ya da tartışmanın yanı sıra korku da böyle bir şoka neden olabilir.
Metis bilim
Reklam
Birçok hayvan tehlikeli bir durum karşısında hayatta kalma şansını arttırmak için bir başka numaraya daha başvurur. Sadece savaş ya da sıvış değil. Savaş sıvış ya da bayıl.. :)
Our Dear Ancestors
As we know, the heart-slowing reflex triggered by states of high arousal, such as fear, pain, or distress, is a core feature of vasovagal fainting in human beings. Alarm bradycardia has protected animals across all classes of vertebrates, and persists in us today precisely because its protective power is so deeply embedded into the autonomic nervous system, which has been passed down from our ancient water-dwelling ancestors. This hypothesis connects the acutely slowing heart of a hunted fish in the water to a human fainter in the ER.
Rudolf Virchow
Hayvan tıbbı ile beşeri tıp arasında kesin bir sınır yoktur; olmamalıdır da. Nesne farklı olabilir ama edinilen tecrübe bütün tıbbın temelini oluşturur.
Reklam
Happens Consciously / Subconsciously / Unconsciously
To create instant lordosis (the posture, if not the hormonal reflex), you can go to your closet and put on a pair of high heels. Whether stilettos or wedges, high heels exaggerate the lower back’s normal lordosis. If we didn’t compensate by tipping out our buttocks and arching that lower spine, we would topple over. Maybe the forced, if artificial, lordosis is what’s enduringly attractive about high heels—and why wearing them both looks and feels sexy.
LMFAO!
What do you call a physician? A veterinarian who can treat only one species.
Bazen sevdiklerinize veda etmeyi seçebilirsiniz; onları her gün özleseniz de artık hayatınızda olmadıkları için memnuniyet duyabilirsiniz.
Sayfa 174Kitabı okudu
Ergenlikte yaşanan sosyal yenilgilerin kalıcı etkileri, yetişkinlikte başarının getirebileceği mutluluğu köreltebilir.
Sayfa 154Kitabı okudu
Fanaticism is a Disease
Take the 1998 soccer World Cup. England and Argentina had clawed their way up the ladder and were facing off for the chance to compete against the Netherlands in the quarterfinals. While international soccer rivalries are always fierce, this pairing had special resonance for the fans. Sixteen years earlier, the two countries had gone to war over the Falkland Islands. Although Britain officially won the skirmish, many Argentines refused to acknowledge defeat. Every time the two teams subsequently met on the soccer pitch, it turned into a grudge match. This game (which featured a young David Beckham, fouling out after kicking another player in full view of the ref) ended in a tie. The winner would be decided by a penalty kick shoot-out. One by one, the players lined up in front of the goalie to take their shots. The score had reached Argentina 4, England 3 when the English player David Batty jogged onto the field. He took a few short sharp strides toward the ball … made contact … and sent it soaring. But between Batty’s Puma cleats and the expanse of the goalposts, the ball met the gloved fingers of goalkeeper Carlos Roa—and the winner was Argentina. The Argentine fans erupted in relieved, joyful mayhem. But English fans watching on TVs in pubs back home gaped in stunned horror. And that day heart attacks across the United Kingdom increased by more than 25 percent.
Resim