Leonard Beeghley

Leonard BeeghleySosyolojik Teorinin Oluşumu yazarı
Yazar
8.5/10
4 Kişi
29
Okunma
0
Beğeni
296
Görüntülenme

Leonard Beeghley Sözleri ve Alıntıları

Leonard Beeghley sözleri ve alıntılarını, Leonard Beeghley kitap alıntılarını, Leonard Beeghley en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Böylece, paranın kullanılması, dolaylı olarak, bireylerin içinde yer alabilecekleri grupların miktarında büyük bir artışı mümkün kılacaktır; para, bu yüzden, toplumsal farklılaşmanın ardındaki temel bir itici güçtür.
Sayfa 305 - SENTEZYAYINCILIKKitabı okudu
Her düzeydeki insanlar benzer hayat tarzlarına sahip olduklarını düşündükleri insanlarla ilişki kurma eğilimindedirler
Sayfa 234 - SENTEZYAYINCILIKKitabı okudu
Reklam
Bireyin kendi tüm insani kapasitelerini geliştirme fırsatına muhtemelen işbirliğine dayalı bir toplumdan ziyade rekabetçi bir toplumdan ziyade rekabetçi bir toplumda sahip oldukları sonucuna varır
Sayfa 282 - SimmelKitabı okudu
"İntihar bireylerin bir parçasını oluşturdukları toplumsal grupla bütünleşme dereceleriyle ters orantılıdır." (Durkheim, İntihar, s.209.)
Sayfa 371 - Sentez YayıncılıkKitabı okudu
Rousseau ve Tocqueville'nin de vurguladığı gibi, kültürel kısıtlamalar olmadığında bireysel özlemler artar ve -yaklastıkça uzaklaşan hedeflere ulaşmaya çalışan- bireyler için sürekli ıstırap kaynağı oluşturur.
Sayfa 371 - Sentez YayıncılıkKitabı okudu
Diyalektik materyalizm dört temel özelliğe sahiptir. İlk olarak, toplum bir sosyal yapı veya sistemdir. İkinci olarak, insanlar sürekli artan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken tarihi yaptıkları için, toplumsal değişme tüm toplumların ayrılmaz bir parçasıdır. Üçüncü olarak, toplumsal değişme öngörülebilir bir yönde ilerler. Dördüncü olarak, özgürce eyleyen insanlar tarihin yönünü, kesinlikle, toplum içindeki çelişkilerden kaynaklanan öngörülebilir karşıtlık ve sınıf çatışması örüntüleri temelinde biçimlendirirler.
Sayfa 150 - Sentez YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"... ilerleme eski toplum kaçınılmaz olarak mantığını yitirmeye başladığında ortaya çıkar."
Sayfa 131
"...bilim sadece bilgiyi artırabilir ancak mutlak gerçeğe ulaşamaz."
Sayfa 131
... Bir toplumda siyasal merkezileşme düzeyi arttıkça eşitsizlik düzeyi de artar ve böylece semboller ve seremoniler ( unvan, tutumlar, onur göstergeleri,saygı örüntüleri , selamlaşma şekilleri, üslup ve giyim...) bireyler arasındaki statü farklılıklarının sınırlarını belirginleştirir. ... Spencer
... Liderler iç çatışmalar veya diğer toplumlardan dış tehditler karşısında, bu tehdit kaynaklarını ortadan kaldırmak için gerekli imkanları seferber etmek amacıyla güçlerini pekiştirmeye çalışacaktır.Bu yüzden, örneğin,bir toplum içinde sınıfsal veya etnik bir çatışma yaşandığında onu bastırmak için güce başvurulacak veya komşu bir toplum tehlikeli olarak görüldüğünde siyasal liderler bu algılanan tehdidi ortadan kaldırmak için daha fazla baskıya yöneleceklerdir. Gerçekte,liderler gerçek veya algılanan dış tehditleri çoğu kez kendi iktidarını meşrulaştırmak için kullanacaklardır;ve bu güç bir kez yerleştiğinde merkezi iktidarı güçlendirmek için kullanılacaktır. Neticede,bu tehdit ve merkeziyetçi güç döngüsü bir kez başladığında süreç bazı nedenlerle kendini doğrulayan kehanete dönüşecektir. İlk olarak, güç yoğunlaştığında bir nüfusun zenginliği ve kaynaklarını gasp etmekte kullanılır ve sonuçta eşitsizlikler artar. Güç sahipleri savaşı finanse etmek ve ayrıcalıklarını sürdürmek için diğerlerinin kaynaklarını vergilendirir veya gasp ederler. ...