Lesley Blanch

8.7/10
11 Kişi
39
Okunma
3
Beğeni
1.100
Görüntülenme

Hakkında

-Lesley Blanch, MBE, FRSL bir İngiliz yazar, tarihçi ve gezgindi. En çok Isabel Burton, Jane Digby el-Mezrab, Aimée du Buc de Rivéry ve Isabelle Eberhardt hakkındaki The Wilder Shores of Love ile tanınır. Eşi: Romain Gary (e. 1944–1961)
Unvan:
Yazar,Tarihçi ve Gezgin
Doğum:
Londra, Birleşik Krallık, 6 Haziran 1904
Ölüm:
Menton, Fransa, 7 Mayıs 2007

Okurlar

3 okur beğendi.
39 okur okudu.
9 okur okuyor.
45 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ama “ bir adam, işi bitmeden ölmezdi. “ Şamil’in işi henüz bitmemişti.
Sayfa 239Kitabı okudu
Aramanın zamanı var, vazgeçmenin zamanı var; saklamanın zamanı var, atmanın zamanı var. Sevmenin zamanı var, nefret etmenin zamanı var; savaşın zamanı var, barışın zamanı var.
Sayfa 377Kitabı okudu
Reklam
Ah! Allah’ın yüce ismidir. Dünyaya bu feryadı, ızdırap içindeki insanların nefesini genişletmek için bahşetmiştir. -Seri Es-Sakati
Sayfa 225Kitabı okudu
Kafkas halklarını zayıf düşüren şey, cesaretlerinin kırılması değil, mağlubiyetin kaderleri olduğuna inanmalarıydı.
Ölen için ağlamayın, yasa bürünmeyin; ancak sürgüne giden için ağlayın acı acı. Çünkü bir daha dönmeyecek.
Şeyh Şamil Efsanesi: Cennetin Kılıçları
Şeyh Şamil Efsanesi: Cennetin Kılıçları
, s. 491.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
656 syf.
·
Puan vermedi
"The Sabres of Paradise: Conquest and Vengeance in the Caucasus" orijinal adıyla Ketebe Yayınları tarafındansa Şeyh Şamil Efsanesi "Cennetin Kılıçları" adıyla yayınlanan eser ilk defa 1960 yılında, Müridizmin bitişinden yaklaşık 100, Şeyh Şamil'in vefatından 89 yıl sonra orijinal adına denk düşecek biçimde
Şeyh Şamil Efsanesi: Cennetin Kılıçları
Şeyh Şamil Efsanesi: Cennetin KılıçlarıLesley Blanch · Ketebe Yayınları · 202039 okunma
656 syf.
8/10 puan verdi
·
106 günde okudu
Kitabın başlarında bize Kafkasya’nın karışık hallerini anlatmakla başlıyor: Kafkasya halkının cengaver olduğunu, savaşçı olduğunu bildirip aynı zamanda birbirleriyle kavga eden aşiretlerle dolu olduğunu bildiriyor. O dönemlerdeki Rus-İran savaşlarını ve Kafkasya’nın önemini aktarıyor. Rusların nasıl Kafkas halklarıyla baş ettiğini, oranın aşılmaz bir duvar olduğunu gösterirken, diğer taraftan İranlıların İngilizlerle ve Napolyon’la (yanı Fransızlarla) ilişkilerini anlatıyor. Şamile gelince, onunla Londra da ki bi müzede ilk gördüğünü, fakat hemen ilgisini çekmediğini söylüyor Blanch, ama doğuya gidince, Şamil efsanesinin hala var olduğunu görünce ilgisini cekiyor. Şamil’in özelliklerini övgüyle anlatıyor, ata binmesinin ciritçileri kıskandırdığını, iri yapısını, kılıç savurmasını... ve daha niceleri. Şamilden hemen sonra, Blanch cihat hareketlerini anlatıyor, ve olaya Gazi Mollanin (Kafkasya’nın baş imami) olarak gazalarını, hatalarını ve galibiyetlerini, kimi zaman Şamille aynı fikirde olmamalarını anlatıyor. Ve Gazi Mollanın büyük bir Mürit olduğunu anlatıyor. Ve sonra efsaneleşen Şamil’in arkasındaki yiğitleri anlatıyor kitabımız. Bu kitap icin çok uzun ve detaya inen, cihada, özelliklerine dair bir inceleme yazmıştım ama maalesef silindi..
Şeyh Şamil Efsanesi: Cennetin Kılıçları
Şeyh Şamil Efsanesi: Cennetin KılıçlarıLesley Blanch · Ketebe Yayınları · 202039 okunma