Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Levent Gültekin

Levent GültekinOnurlu Çıkış yazarı
Yazar
8.0/10
137 Kişi
592
Okunma
58
Beğeni
6,4bin
Görüntülenme

Hakkında

Levent Gültekin, 1972 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Göle’de yaptı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisansını, Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’de yüksek lisansını tamamladı. Medya sektörüne 1995’te Yeni Şafak’la girdi. Farklı departmanlarda çalıştıktan sonra 2000 yılında Yeni Şafak’ta genel müdür oldu. Buradan ayrılıp haftalık Gerçek Hayat dergisini çıkardı. 2007 yılında Star Medya grubunda üst düzey yöneticilik yaptı. 2009’da Cine5 Medya Grubu’nda üst düzey yönetici olarak görev aldı. 2010 yılında Cine5’ten de ayrılınca köşe yazarlığına başladı.Halen, diken.com. tr sitesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.
Unvan:
Türk gazeteci, yazar
Doğum:
Ardahan, 1972

Okurlar

58 okur beğendi.
592 okur okudu.
19 okur okuyor.
161 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır
Sayfa 107
Halbuki ahlak, bir şey doğru olduğu için yapmayı gerektirir, sonunda ödül ya da ceza olduğu için değil.
Sayfa 27
Siyasetçilerin en büyük yanılgılarından biri de toplumu aptal zannetmeleri.
Arkadaşlar herkese merhaba. Kendime göre uzun bir okuma listesi oluşturdum. Daha önce okuyan varsa ya da fikri olan kitaplar ile ilgili buyurun sohbet edelim. Buradaki dostların da kitapları var. Her ay kendime belirli bir miktar bütçe ayırdım almak için. Fikirlerinizi bekliyorum. 1)
Min Jin Lee
Min Jin Lee
-
Paçinko
Paçinko
2)
Seval Kirmit Yazar
Seval Kirmit Yazar
-
Zaman Kimseyi Beklemez
Zaman Kimseyi Beklemez
3)
Eun-Jin Jang
Eun-Jin Jang
-
Reklam
Demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi evrensel değerlerden uzaklaşan liderlerin gelişmiş dünya ile bağları kopuyordu. Bu kopuş, yönetimi otoriterliğe, yöneticiyi ise diktatörlüğe götürüyordu
Levent Gültekin
Levent Gültekin

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
256 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Kitabı beğendim. Tavsiye ederim. Ülkede başat siyasi aktörlerin birbirini anlaması ve el birliğiyle ülkeyi güzel yarınlara çıkarması için yapılabilecekleri anlatan bir kitap. Popülist ve rövanşist siyaset anlayışının toplum hayatında yarattığı güven krizine vurgu yapan yazar, toplumun tüm "mahallelerini" aşan bir uyanış ve birbirini anlama seferberliğine ihtiyaç olduğunu söylemektedir. Dindarlar, muhafazakarlar, Atatürkçüler, milliyetçiler, Aleviler ve Kürtlerin ülkeyle ilgili kritik konularda ortak bir konsensüs sağlayıp güç birliği yapması gerektiğini anlatıyor. Özellikle ülkenin son yirmi yılını merkeze alarak bazı tespit ve önerilerde bulunuyor. Yazarın muhafazakar kökenli oluşu ve toplumun diğer kesimleriyle iletişimde olması da görüşlerinin isabetliliğini pekiştiriyor. Ülkede otoriterleşmenin, fakirleşmenin, siyasi hoşgörüsüzlüğün ve kutuplaşmanın arttığı bu zamanda kitabın okunmasının bir tarih okuması ve yakın dönem olaylarını anlama rehberi işlevi göreceği kanaatindeyim.
Yaklaşan Kasırga
Yaklaşan KasırgaLevent Gültekin · Doğan Kitap · 2022149 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Levent Gültekin, önce tartışma programlarında(CNN Türk daha Doğan Grubunun elindeyken), sonra da yazılarını Twitter'dan(Diken haber portalı) takip ettiğim, eskinin İslamcısı şimdinin demokratı bir abimiz... Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine adaylığını geri çeken, bir dönem yurt genelinde halk buluşmalarına giden biriydi.
Onurlu Çıkış
Onurlu ÇıkışLevent Gültekin · Doğan Kitap · 2017292 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
Levent Gültekin, son yıllarda dönüşümünü takdirle takip ettiğim bir yazar. İslamcı camiada yetişmiş, İslamcı olarak büyümüş ama sonrasında bazı şeylerin yanlış olduğunu fark ederek, inancını yitirmeden demokratlığa evrilmiş bir kalem… Onurlu Çıkış’ta kendi hayat hikayesini anlatıyor. Bunu yaparken de soruyor, sorguluyor, yanlışlarını, hatalarını, doğruya ulaşma çabasını bütün yalınlığı ile anlatıyor. Ben onun gibi siyasal İslamcı olmadıysam da o cenahtan etkilendiğim pek çok şey oldu. Bu nedenle benzer bir süreci yaşadığımı söylemeliyim. Mesela bugün utançla andığım bir husus var, üniversite yıllarımda kadınlarla tokalaşmamam gibi sosyal tuhaflıklar… Ne kadar da kaba, nezaketsiz ve saygısız bir davranış sergiliyormuşum meğer… Yine, laiklik konusunda aynı şeyleri düşünüyor, aynı dönüşümü yaşıyoruz mesela. Sadece laiklik de değil, Gültekin, Atatürk’ten, dindarlık/dinciliğe; siyasal İslamcılıktan iktidar olmaya kadar pek çok konuda fikirlerini paylaşmış. Ve sonunda onurlu çıkışını, evrensel değerler, insanlık, demokratlık ve kişisel muhasebesine vardırmış; iyi de yapmış…
Onurlu Çıkış
Onurlu ÇıkışLevent Gültekin · Doğan Kitap · 2017292 okunma