M. Zeki Duman

7.9/10
8 Kişi
28
Okunma
0
Beğeni
1.067
Görüntülenme

Hakkında

1972 yılında Van’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van il merkezinde tamamladı. 1991 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini, 1995 yılında Van Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümünü okudu. 1997 yılında girdiği Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 2001 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu. 2003 yılında aynı bölümde Araştırma Görevlisi oldu. Yüksek lisansını 2003, doktorasını 2008 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde tamamlayan yazar, siyaset, din, tüketim ve aile sosyolojisi alanında çalışmalar yapmaktadır. Tüketim Toplumu ve Sosyolojik Açıdan Deprem ve Din adlı kitapları da bulunan yazar, hâlen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Tam adı:
Mehmet Zeki Duman
Unvan:
Doç.Dr., Akademisyen, Sosyolog
Doğum:
Van, Türkiye, 1972

Okurlar

28 okur okudu.
1 okur okuyor.
23 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Akıl biz insanlar için çok önemlidir. Ancak aklı her şeyin ölçüsü haline getirmek en büyük akılsızlıktır. Nitekim akıl çağı olan 20. yy, aynı zamanda en büyük savaşların,insan kıyımların yaşadığı, sefaletin ve yoksulluğun baş döndürdüğü trajik bir çağdır.
"Arzular ise ancak tatmin edildiğinde anlam kazanır. Zira yaşamın amacı da haz almak olduğuna göre arzulara da set çekmemek gerekir."
Reklam
Onlara göre yaşam, bugünden yani yaşanılan andan ibarettir. Ölümden sonraki hayatın varlığı veya yokluğu bilinmeyeceğine göre esas olan, yaşadığımız andır.
Sayfa 6 - Kadim
"Modern metropollerde yetişen bireyler, yaşamlarını, maddi beklentilere göre ayarlamaktadırlar. İlişkiler, çıkar temeline dayanmaya başlamakta ve çıkarsal ilişkiler beraberinde güvenmemeyi veya ihtiyatli davranmayı zorunlu kılmaktadır. Artık insanların gözünde dünya, kendi başına güvensiz ve emniyetsiz bir yer olurken, "öteki", bizim için hem "yabancı", hem de potansiyel tehlike unsuru haline gelmiştir. Bunun en bariz örneği, yıllar boyunca aynı binada beraber oturduğumuz kapı komşumuzu tanımamamız veya tanımak istemememizdir. Bu karşılıklı ihtiyatsızlık ve güvensizlik ortamı, bireylerin birbirlerine karşı mesafeli durmalarına, yaşamalarını derin bir yalnızlık hissiyatı içinde geçirmelerine yol açmaktadır. Bu bağlamda yalnızlığı, kentsel yaşamın bireye sunduğu özgürlüğün karşılığı olarak ondan aldığı bir bedel olarak görmek veya tanımlamak mümkündür."
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
422 syf.
10/10 puan verdi
Ekonomide liberal, siyasette muhafazakar bir kişilik olarak tanımlayabileceğimiz Özal'ın Türk modernleşme tarihindeki nevi şahsına münhasır yeri, siyaset anlayışı ve temel politikaları, dönemin iç ve dış dinamikleri göz önünde bulundurarak yazılmış bir eser. Ayrıca yalnızca 80'ler, Özal ve Anap çevresinde dönen siyasi tarih kitabı olmaktan ziyade -Modernliğin Tanımı ve "Biz"deki modernlik anlayışı, -Osmanlı'nın çöküş yıllarından itibaren süregelen batılılaşma furyası, -Türkiye'deki sağ-sol ikilemi, -Amerika ile paralel Türkiye'de de kök salmaya başlayan Laisses Faire, Laisses Passer siyasetinin de iç yüzünü Özal'dan demeçler ile okura sunan çok kapsamlı bir kitap.
Türkiye'de Liberal-Muhafazakar Siyaset ve
Türkiye'de Liberal-Muhafazakar Siyaset veM. Zeki Duman · Kadim Yayınları · 20107 okunma
296 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Doğal afetlerin ve din ilişkisinin irdelendiği bu eserde yazar afet tanımları, toplumların afetleri yorumlama tarzından yola çıkarak din ve afet arasındaki ilişkiyi sorguluyor. Özellikle bulgular kısmı önemli, çıkan sonuçlar arasında eğitim ve sosyo-ekonomik durum farklılığından kaynaklı değişkenleri görmek adına önemli
Sosyolojik Açıdan Deprem ve Din
Sosyolojik Açıdan Deprem ve DinM. Zeki Duman · Rağbet Yayınları · 20163 okunma
200 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Tüketim Toplumuna Eleştirel Bir Bakış
Tüketim Toplumuna Eleştirel Bir Bakış
Kitap 4 bölüme ayrılmış olarak Tüketim konusunun ilk temellerinin üzerine koyarak sonuca ulaştırıyor. 1. Bölüm 'Tüketimin felsefesi' - 5 Tüketim düşüncesi olan Hedonizm, Epikürizm, Materyalizm, Rasyonalizm, Sekülarizm kavramlarının detaylarını okuyoruz. 2. Bölümde 'Tüketimin Sosyoloji' - Bu bölümde Tüketimin ne olduğu ile başlayıp günümüzde adeta toplumu kendine bağımlı hale getiren Kredi kartı, Reklam, Marka ve Moda kavramlarının derinlerine iniyoruz. 3. Bölümde 'Tüketim Kuramcıları' - Genel, çağdaş ve eleştirel kuramcılar tanıtılıyor. 4. Bölüm 'Türkiye'de Tüketim Kültürünün gelişimi' - Osmanlı döneminden başlayarak 1980 sonrası Türkiye'sinde değişen Tüketim kültürünü okuyoruz.
Tüketim Toplumuna Eleştirel Bir Bakış
Tüketim Toplumuna Eleştirel Bir BakışM. Zeki Duman · Kadim Yayınları · 201410 okunma