Marc Goodman

8.8/10
32 Kişi
78
Okunma
4
Beğeni
1.108
Görüntülenme

Marc Goodman Sözleri ve Alıntıları

Marc Goodman sözleri ve alıntılarını, Marc Goodman kitap alıntılarını, Marc Goodman en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ahlakı olmayan bir insan, dünyaya salınmış vahşi bir yaratıktır. Albert Camus
Herkesin her şeyi yapabildiği bir dünyada yasakları uygulamak çok zor. Hod Lipson
Reklam
Teknolojinin güvenlik sorunlarınızı çözeceğini sanıyorsanız, ne sorunlarınızı anlamışsınız ne de teknolojiyi. Bruce Schneier
Gençliğimde yaptıklarımı bugün yapmak kat kat daha kolay. Teknoloji suç doğuruyor Frank W. Abagnale
İnternet artık masumiyetini kaybetti. Birbirine bağlantılı dünyamız gün geçtikçe daha tehlikeli bir yer oluyor. Bizler de her geçen gün daha fazla sayıda saldırılara açık teknolojiyi hayatımıza aldıkça iyice savunmasız bir hale bürünüyoruz.
Sayfa 33 - TİMAŞKitabı okudu
Reklam
Hayattaki En Pahalı Şeyler Bedavadır
Birçok internet kullanıcısının anlamadığı ve anlamamakta ısrar ettiği bir diğer konu ise, internette aldıkları sözde ücretsiz olan tüm o servisler için para ödedikleri ve gayet cömert davrandıklarıdır. Kulağınıza gelen o uğultu, internetin dev süpürge sisteminin gizliliğinizi, verilerinizi ve sizi siz yapan tüm ayrıntıları çalarken çıkardığı sesten ibaret. Aramalarınızın tüm detayları -en yakın aile üyeleriniz veya arkadaşlarınızla paylaştığınızı bile düşünemeyeceğiniz şeyler- uzakta bir yerlerde büyük bilgisayar algoritmalarıyla filtreleniyor, toplanıyor ve milyar dolarlara satılıyor. Bu yüzden siz bedavaya arama yaparken, Google'a 400 milyar dolar değer biçiliyor. Hepsi sizin sayenizde, çünkü ürün sizsiniz. Farkında olsanız da, olmasanız da yaptığınız anlaşma bu.
Sayfa 84 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Sokaktan çevirdiğiniz sıradan bir insana Google'ın, Youtube'un, Facebook'un, Twitter'ın ve LinkedIn'ın neden ücretsiz olduğunu bir sorun. Detay konusunda yeterli olmasa da, birçok insan reklamlar ile ilgili olduğunu söyleyecektir. Yani her sitenin tepesindeki banner'lar ile bir anda ekranda beliren gıcık şeylerden bahsedeceklerdir. Yanlış bir cevap değil. Ancak hikaye burada daha yeni başlıyor. İnsanlar, takasın epey basit düzeyde olduğuna inanıyor. Bu şirketler bize e-posta, haber, video ve fotoğraflarımızı koruyacak bir alan gibi oldukça değerli hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunarken, karşılığında biz de onlara kendimize dair "birazcık" bilgi veriyoruz. Arada sırada tamamen bizim ihtiyaçlarımıza göre tasarlanmış birkaç reklam izlememiz gerekiyor ama gizlilik ayarları sayesinde emniyet kemerimizi takmış ve güvende bir şekilde yolculuk ediyoruz. Değil mi? Keşke her şey bu kadar basit olsaydı. Yaptığımız alışverişin arkasındaki gerçekler aslında çok daha rahatsız edici düzeyde.
Sayfa 73 - TİMAŞKitabı okudu
İçinde yaşadığımız bu yeni veri gözetim toplumunda, "ama saklayacak bir şeyim yok ki" savunması kesinlikle kabul edilemez. Bu ifade, seçimlerimizi tamemen yanlış iki farklı yola sokuyor: Ya tamamen gözetilmeyi kabul ediyoruz ya da şüphelenilen suçlular kategorisine giriyoruz. "Saklayacak bir şeyim yok" ifadesinin savunucuları bunu içten bir şekilde söylüyorlarsa, eşleriyle birlikteyken filmlerini çekmemize, vergi iadelerini internette yayınlamamıza ve tuvalet kullanımlarını kalabalık bir stadyumdaki dev ekrana yansıtmamıza da laf etmemeleri gerekir, değil mi? Saklayacak bir şeyleri yoktu hani? Olmaz olur mu! Hepimizin hayatında tamamen kendine özel olması gereken anlar var. Tek istisna, özgürce bu anları paylaşacağımız kişileri seçmek olmalı.
Sayfa 109 - TİMAŞKitabı okudu
Hı hı inandık!
# Birinin evinde kendine ait bir bilgisayar istemesi için hiçbir sebep yok(Ken Olsen, Digital Equipment Corporation Başkanı, 1977) #Hiçbir roket dünya atmosferinin dışına çıkamayacak (New York Times, 1936) #Havadan ağır uçan makineler yapmak imkansın (Lord Kelvin, İngiliz matematikçi, fizikçi Royal Society başkanı,1895) #Bu telefon denen şey , ciddi bir iletişim aracı olarak nitelendirilmeyecek kadar kusurlu.Cihazın bize hiçbir faydası olmaz (Western Union şirket içi bildirisi, 1878)
Reklam
Teknoloji gerçekten birçoğumuzun yakalayamayacağı bir hızla gelişiyor ve bu durum sizin suçunuz değil. İnsanoğlu, şimdiye kadar evrimsel olarak hep doğrusal düşünecek şekilde gelişti. İnsanlığın ortaya çıkışında beynimize bu kodlar yazıldı. Serengeti Ovası'ndaki günlerimizden beri, saldıran bir aslan karşısında en iyi kaçış yolunu bulmak için kafamızda her zaman içgüdüsel olarak doğrusal hesaplamalar yaptık. Ancak bugün yaşadığımız dünya doğrusal değil. Kurzweil, önümüzdeki yıllarda görülecek teknolojik değişimlerin bizlere ciddi ölçüde hızlı ve güçlü geleceğini, bu yüzden de insanlık tarihinin iskelesinde bir kırılma yaşanacağını söylüyor. Şimdi geçtiğimiz kırk yıldaki artan değişim hızı ve bina boyutundaki bilgisayarlardan iPhone'lara kadar nasıl geldiğimizi bir düşünün. Peki önümüzdeki kırk yıl bize ne getirecek, biliyor musunuz? Muhtemelen birçoğumuzun aklına bile gelmeyecek çok daha fazla iyilik ve çok daha fazla kötülük.
Sayfa 60 - TİMAŞKitabı okudu
İnstagram'ın envanteri, sizin ve benim kişisel verilerimizden oluşuyor.
Teknoloji... Teknoloji garip şey; bir elinde size harika hediyeler verirken, diğeriyle sizi sırtınızdan bıçaklıyor. Charles Percy Snow
Sponsorlu Hikâyeler
Google'ın paylaşılan onay özelliği, Facebook'un bastığınız Like'ları gerçek müşterileri olan reklamcılar ile onların ürünlerine sunmak için kullandığı, oldukça tartışılan Sponsorlu Hikâyeler programından sonra çıktı. Facebook'a karşı açılan bir davayla birlikte sosyal ağın tartışılan özelliği sona erdi. Ancak Facebook, programın çalıştığı on sekiz ayda 230 milyon dolar gelir elde etti. Dava sonucunda, Facebook'a 20 milyon dolar ceza kesildi. Yani her kullanıcısı başına iki sent yetiyordu. Bunları duyduktan sonra "Ama nasıl yanlarına kâr kalıyor?" diye soruyor olabilirsiniz. Cevabı çok basit: Siz izin verdiniz.
Sayfa 85 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
129 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.