Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mats Alvesson

Mats AlvessonAptallık Paradoksu yazarı
Yazar
9.3/10
5 Kişi
15
Okunma
1
Beğeni
494
Görüntülenme

Hakkında

Mats Alvesson, özellikle kritik yönetim çalışmaları alanını oluştururken kilit katkılarda bulunduğunu bildiği için Lund Üniversitesi'nde İsveçli bir yönetim alimi ve İşletme Profesörüdür.
Unvan:
Eğitmen
Doğum:
3 Kasım 1956

Okurlar

1 okur beğendi.
15 okur okudu.
22 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İşyerinde aptalca şeyler yapanların IQ'larının düşük olduğunu, kötü eğitim aldıklarını, bakış açılarının dar olduğunu ya da dogmatik fikirlerin esiri olduklarını sanmak kolaydır. Bu bazen doğrudur da. Çoğumuz iş yerimizde, zeka kapasitesi sınırlı olmasına rağmen önemli pozisyonları işgal eden insanlarla karşılaşmışızdır. Benzer şekilde, mantıksız önyargıları ve inatçı saplantıları yüzünden mantıklı karar veremeyen insanlarla da yan yana çalışmışızdır.
Sayfa 21 - PalomaKitabı okudu
İyi görünmek bir numaralı iş haline dönüştüğü zaman odak noktası, içerikten İmaja kayar.
Sayfa 100
Reklam
Giderek daha çok parçalanan bir dünyada, kendimize yaratmaya çalıştığımız kimlikler sandığımız kadar güvenilir olmayabilirler.
Sayfa 229
Görkemli olmanın geçer akçe olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kim Olduğumuza, ne yaptığımıza ve gelecekte ne yapacağımıza yönelik öyküleri güçlendirmek için ortaya çıkan her türlü fırsat büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Sonsuz olanaklar gibi ilkel fanteziler çekici geliyor. Bir vizyon, biraz ilham, doğru değerler ve yola çıkma cesareti olunca, bizi kesinlikle büyük şeylerin beklediğini yönelik safça ümit her zamankinden daha fazla.
Sayfa 198
Bir çok kurum, iyi eğitimli, iyi düşünen, öğrenmeye meraklı parlak insanlara dayandığını iddia eder. Üzücü gerçek şu ki aslında neredeyse bunun tam tersine daha fazla dayanırlar: disiplin, düzen, akılsızca bir heves, boyun eğme, sadakat ve en saçma fikirleri kalmaya istekli olma.
Sayfa 23
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
284 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
251 günde okudu
bilgi toplumuna eleştirisel bir gözle yaklaşan ve bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerlerken, hızımızı alamayıp aptallığa doğru gittiğimize ilişkin savlarını ortaya koyan bir kitap. okunmasını şiddetle tavsiye ederim. yıllardır kendi kendime söylenip durduğum şeylerin, vücuda gelmiş hali bu kitap
Aptallık Paradoksu
Aptallık ParadoksuAndré Spicer · Paloma Yayınevi · 201715 okunma
284 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 günde okudu
"İki şey sonsuzdur, evren ve insanların aptallığı, birincisinden o kadar da emin değilim" diyen Einstein da birkaç hata yapmıştır elbet. Aptallığın o kadar kötü ve de sıfırlanabilir olmadığını söyleyebilirim, kitap da bunu söylüyor. Tabi biraz azaltıp, kontrol altında ve faydalı seviyede tuttuğumuz sürece. Nasılı kitapta. Birer bilgi ve iletişim işçisi olduğumuz bu çağda, hâlâ, sınırlı bilgimiz, zaman ve imkânlarımız yüzünden alacağımız her karar aptalcadır. Yoksa şu saniye bütün dünya bir anda (bir görüşe göre bunlar iyi) Müslüman, vegan, silahlanma karşıtı, ekoloji dostu olabilirdi, ama olamaz, yarın yine birisi bir silah alacak ve bir canlıyı vuracak, bir başkası mangalına attığı bifteği pişerken birasını yudumlayacak ve bir plastik torba yalınayak çocukların uçurtması olurken, Arktikten bir buz parçası daha kopacak vs. Bugün lider, eğitmen, guru, koç, danışman vb. enflasyonu yaşanıyor, ve söylediklerinin "biraz daha az aptal olmanın yolunun, biraz daha aptalca davranmak" olduğuna şahit oluyoruz.  Bizi hayatta tutan sürü, sağılmamız demekse, çoban çal oynak bişiler. Aptal görünebilirim ama dans etmeyi bırakamam.
Aptallık Paradoksu
Aptallık ParadoksuAndré Spicer · Paloma Yayınevi · 201715 okunma