Meg-John Barker

Meg-John BarkerQueer yazarı
Yazar
Editör
8.1/10
12 Kişi
37
Okunma
0
Beğeni
678
Görüntülenme

Meg-John Barker Sözleri ve Alıntıları

Meg-John Barker sözleri ve alıntılarını, Meg-John Barker kitap alıntılarını, Meg-John Barker en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cinsel ve toplumsal cinsiyet kimlikleri olduğumuz değil, yaptığımız şeylerdir ve performans yoluyla oluşmaktadır.
Kimlikler, kalıcı olarak ikamet edilen, sahiplenilen, korumaya alınan ya da reddedilen kategorilerinden ziyade keşfedilen, ziyaret edilen, yinelenen mekanlardır ve anlık olarak birinden diğerine doğru yaşanan bir akıştır.
Reklam
Queer zaman, aile, miras ve çocuk yetiştirme gibi uylaşımlar tarafından belirlenmemiş bir yaşamın potansiyelliğine gönderme yapar.
Sayfa 162Kitabı okudu
…bizler belli bir mekandaki bilgi ve iktidar sistemlerinin faili olmakla kalmayıp aynı zamanda bunların sonuncuyuz da.
Sayfa 102Kitabı okudu
Mutluluğun, bizi belli yaşam tercihlerine yönelten ve bazılarına da mesafe almamıza yol açan kültürel bir zorunlu buyruğa dönüştüğünü ileri sürüyor. Mutluluk, yaşamını “doğru” biçimde (evlilik, çocuklar, ev, kariyer vb.) yaşamak isteyenlere sunulmuş bir vaattir.
Sayfa 161Kitabı okudu
Hiçbir surette gerçek, otantik bir toplumsal cinsiyet performansı yoktur. Her toplumsal cinsiyet, bir taklit etme performansından ibarettir. Bir drag queen’in performansı, orijinalin kopyası değil, daha ziyade kopyanın kopyası olması anlamında, kadınlığa dair normatif modelin bir benzeridir.
Reklam
“Normalin rejimlerine” direndiğimizde şeyleri queerleştirmiş oluruz: Bu rejim, kimlik, davranış, görünüş, ilişkiler vb. alanlarında normal olma isteği taşıyan “normatif” idealleri barındırır.
“Kişi, hiçbir zaman tam olarak gerçekleşmemiş bir öznelliği yapısöküme uğratamaz. Öznenin ölümünü ilan etmek için öncelikle kişinin kendi adına konuşma hakkının kazanılmış olması gerekir.”
Sayfa 148Kitabı okudu
Postyapısalcılar bilginin her zaman kısmi ve bağlamsal olduğunu düşünür. Bildiklerimiz resmin ancak bir parçasıdır ve kim olduğumuza, nerede durduğumuza ve zamana bağlıdır. Bilgi, tarafsız ya da nesnel olamaz: iktidar sistemlerinden azade değildir ve insanlar arasındaki güç ilişkilerini şekillendirir. (…) Kim olduğumuza dair gerçek bir hakikat yoktur. Kendimize dair her zaman pek çok hikaye anlatabiliriz ve bunların hiçbiri hakikat değildir.
Queer aktivizm, queer çalışmaları ve queer teori genellikle kimlik politikası karşıtlığında yani hakların kimlik temelinde savunulması fikrine karşı olmak noktasında ortaklaşır. Üç yaklaşım da, kişinin kendi kimliğini -ya da başkalarının kimliğini- sabitlemesinin sorunlu olduğunu ileri sürer. Böylesi bir sabitleme, insanların esnek olmadığını ve değişmenin olanaksız olduğunu hissetmesine veya onları oldukları gibi değil de, yalnızca parçalarıyla algılamamıza yol açabilir.
Reklam
"Bir insanın değişmez şekilde belli bir kimliğe sahip olduğunu iddia etmek, kötü niyettir: insanların olduğundan başka türlü olabilme ve başka türlü seçim yapabilme özgürlüğünü reddetmektir."
Sayfa 33 - Dipnot YayınlarıKitabı okudu
…her türden sabit-özsel kimliğe dayanan haklar, uğruna mücadele edilen şeyin altını oyma riski taşımaktadır; çünkü bunun altında yatan ikili iktidar ilişkilerini (straight/gey, erkek/kadın) ve bu türden kategorilerin mantıklı olduğu varsayımını sürdürmektedir.
"For Jean-Paul Sartre, we're in 'bad faith' if we deceive ourselves that we have to be in a certain way. Rather, we're in a constant process of self-creation and are both free and responsible for what we create."
"Sometimes we wish we were like you, sometimes we wonder how you can stand yourselves."
…Kim olduğumuza dair tek bir hakikat yoktur. Kendimize dair her zaman pek çok hikaye anlatabiliriz ve bunların hiçbiri hakikat değildir. …
54 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.