Mehmed Said Hatiboğlu

Mehmed Said HatiboğluHilafetin Kureyşliliği yazarı
Yazar
Çevirmen
8.9/10
68 Kişi
288
Okunma
38
Beğeni
3.043
Görüntülenme
Erkek hocalarımız neden anlatmazlar bunları..
Hz. Âişe sadece bir hadis nakilcisi değil, aynı zamanda müfessirdir, fakih ve hatibdir. Devrinin Arab tarihi, ensab, şiir ve tıb sahalarında derin bilgi sahibidir.
Sayfa 18
Sizde Allah'ın Kitabı şu Kur'anda olandan başka vahiy var mı ? Hz. Ali'nin yeminle verdiği cevap: Hayır yok! Olmuştur. İmam-ı Muhammed, şerhu Kitabi's- siyeri'l-Kebir, r.25.
Reklam
Ulan Hadise Dair Bu Kitaba Bir Bakayım Dedim, Karşılaştığımız Şeye Bak :))
Arabca asıllı kelimelerimizdeki harfleri değiştirip, mesela d'leri t'ye çevirmenin, b'lerin p yapmanın nadir istisnalar hariç, lüzumu yoktur. Büyük şairimiz Abdülhak Hâmid, ismini "Hamit" şeklinde yazanlara: "Yahu", demiş, "âhir ömrümde beni hem ham, hem it yaptınız!"
Sayfa 5 - Otto
Müslüman toplumdaki Peygamber aşkı, bazılarına, vahyi sadece Kur'an'la sınırlandırmaya müsaid değildi. Müteakib asırların pek çok alimi, Peygamber'in sözlerini de aynı seviyeye çıkarmadan rahat edemedi. Onun her fiilinde İlahi bir taraf aradı, her sözünü vahye dayamak suretiyle, o En Büyük İnsana hürmet gösteriyorum zannetti.
Reklam
"Cami, İslamiyet'in dini, siyasi, içtimai merkezidir."
Sayfa 52 - Otto YayınlarıKitabı okudu
"İslam, nerede ve hangi çeşitten olursa olsun, bilgisizliği, cahileyeti yok etmek üzere vücud bulmuş, ilme ve ahlaka dayalı ilahi bir inkılabın adıdır."
Sayfa 15 - Otto YayınlarıKitabı okudu
Bâkılanî’nin tarih kültüründeki noksanlık, onu, hadis denen birtakım kabile iddialarının mahkûmu hâline getirmiştir.
"O (kıyamet günü) sûr üfürüldüğünde,ne nesebin faydası vardır,ne de birisinden bir şey isteyebilirler. Kimin iyi amelleri ağır basıyorsa,felaha erecek onlardır." (Mu'minûn-23)
Sayfa 30
Reklam
Esas olan, meşrevetle bir adam seçmektir. Meşrevetle, umumun tasvibini elde edebilme imkanı, o sıralar Kureyşli bir Muhacir müslümandadır. Yoksa her Kureyşlide değil. Kureyşlilik, hilafetin, hadîse dayanan lazım-ı gayr-i müfarık ( olmazsa olmaz) şartı değildir.
Sayfa 73 - meşrevet: danışmaKitabı okudu
Şu duruma bakın hele!!
6/627 senesi Hudeybiye barışına tekaddüm eden saatlerde, hanımı Ummu Seleme’nin tavsiyeleriyle hareket etmiş bir Peygamber'in modeli ortada iken, “Kadınlarla müşavere edin, fakat dediklerinin zıddını yapın!" emrini o büyük zata isnad etmekten utanmayan müslümanlar vücud buldu. Sahabe devrinde, uzak bölgelerdeki erkekler, bilgin hanımlara yazıyla başvurup yazılı cevab alabiliyorlarken, hanımları cahil bırakarak fitneyi yenebileceği zehabına kapılan ve bu yolda Peygamber'i istismar eden zavallı babalar görüldü.
Sayfa 117Kitabı okudu
Sizde Allah'ın Kitabı şu Kur'anda olandan başka vahiy var mı ?  Hz. Ali'nin yeminle verdiği cevap: Hayır yok! Olmuştur. İmam-ı Muhammed, şerhu Kitabi's- siyeri'l-Kebir, r.25.
“Biz cahiliye devrinde kadınları adam yerine koymazdık." diyen ikinci Islam halifesi Hz. Ömer'i, kadınlardan ilmi ve idari sahada hizmet taleb edecek seviyeye yükselten kudret, İslam'dan başkası değildir. Bu yeni zihniyet sayesindedir ki, İslam hanımlar, kendi takat ve iffetlerinin imkân verdiği hemen hemen her sahada topluma hizmette bulundular. İslami kaynaklarda, ilmi çalışmaların yanı sıra, siyasi-askeri faaliyetlerde bulunmuş, en yüksek idari mevkilere geçmiş hanımlara rastlanıyor olmasını, İslam'ı hakkıyla anlamanın normal neticesi olarak görmek lazımdır.
İslam'da bir işin başına getirilecek kimsede aranan temel şart, işin mükemmelen yapılmasını sağlayacak ehliyete o kimsenin sahip olmasıdır 46