Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Melek Dosay Gökdoğan

Melek Dosay GökdoğanBilim Tarihine Giriş yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.2/10
13 Kişi
66
Okunma
2
Beğeni
999
Görüntülenme

Hakkında

Tam adı:
Prof. Dr. Melek Dosay Gökdoğan
Unvan:
Türk Akademisyen ve Çevirmen
Doğum:
Bursa, 1960

Okurlar

2 okur beğendi.
66 okur okudu.
4 okur okuyor.
81 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Edip Ahmet Yükneki'ye göre, bizi mutluluğa ulaştıran şey bilgidir; öyleyse yalnızca bilgili insanlarla dost olunmalı, bilgisiz insanlardansa uzak durulmalıdır. İnsan, bilgisi sayesinde öldükten sonra da yaşamaya devam eder; oysa bilgisiz insan, yaşarken ölmüş gibidir; ne tanınır ne de ismi bilinir. Bilgiden ancak bilgili insan anlar; ancak o tadabilir. Bilgi, malı olmayanlar için bitmeyen bir hazine ve soyu olmayanlar için tükenmeyen bir soydur. Yaratan Tanrı bile, ancak bilgi ile bilinir. Bilgisizlikten hayır gören var mıdır? Öyleyse yaşarken bıkmadan ve usanmadan bilginin peşinden koşmak gerekir.
Sayfa 171
Türk bilim adamı Farabi
Sadece günlük ihtiyacını karşılayacak kadar bir ödenekle yaşamını sürdürmüş, hayatı boyunca giydiği Orta Asya Türk kıyafetini değiştirmemiştir.
Sayfa 45 - Türk Tarih Kurumu
:D
Gazneli Mahmud'un büyük bir bilim ve sanat hamisi olmasının yanı sıra, kişiliğinin şiddet yanlısı bir tarafı da olduğu söylenir. Çok kızgın olduğu bir anda Biruni'yi pencereden attığı, bunu duyan İbn Sina'nın da onun davetine uymayarak Gazne'ye gitmediği rivayet edilir.
Sayfa 25 - Türk Tarih Kurumu
Platon, üzdün
"Hekimler, yurttaşlar arasında bedenleri ve ruhları iyi olanlara bakmalı, böyle olmayanları ise ölüme terketmelidir."
Sayfa 57
Kadının değerini anlamayanlar son kısmı iyi okuyun!
Çağdaşları olan Helen ve Romalıların aksine, Türkler çekirdek aile düzeninde yaşamışlar ve tek kadınla evlenmişlerdi. Kadın, erkek eşit haklara sahipti.
Sayfa 11 - Türk Tarih Kurumu
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
125 syf.
8/10 puan verdi
Büyük hevesle okumaya başladığım bu eserde, Hunlardan başlatıp, Osmanlı'nın sonuna kadar geçen zamandaki bazı durumlara değinilmiş, zaman aralığı çok geniş olduğu için özellikle İslamiyetten önceki kısım da oldukça çok boşluklar vardır. Bu alanlara merakı olanlar için giriş seviyesinde bir kitap olup, öyle derinlemesine pek fazla bir şey beklenmemesi gerektiği kanısındayım. Dili akıcı olduğu için, sıkmadan çok kısa sürede bitirme imkânı sunduğu da yadsınamaz bir tarafıdır. Şimdiden okuyacak okurlara iyi okumalar.
Bilim Tarihinde Türkler
Bilim Tarihinde TürklerMelek Dosay Gökdoğan · Atatürk Kültür Merkezi · 20165 okunma
384 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
68 günde okudu
Kitapta bilim tarihindeki gelişmeleri oldukça ayrıntılı bir şekilde anlatmakta. Özellikle matematik, fizik gibi bilim dalları ile ilgili kuramlar ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiştir. Eğer sayısalcı değilseniz o kısımları okurken sıkılabilir ve geçmek isteyebilirsiniz. Kitap muhtevası bakımından İslam Medeniyeti'nin çöküş nedenlerinden, dönemlerin önemli araştırmacılarından ve Batı'nın yükselişinden bahsetmektedir. Okumanızı tavsiye ederim, bu tarz konulara yönelik okumayı planlıyorsanız faydası olacaktır.
Bilim Tarihine Giriş
Bilim Tarihine GirişRemzi Demir · Nobel Yayınları · 201854 okunma
384 syf.
8/10 puan verdi
·
20 saatte okudu
Bilim Tarihine Giriş - Remzi Demir
Yazarımız, akademisyen. Kitap, insanlığın varolduğu günden bu yana bilgi üretim serüveninin tarihini ve bilgi paradigmalarındaki temel kırılma noktalarını, tasviri bir şekilde anlatan bir kitap. Daha çok ders notları niteliğinde olan güzel bir kitaptır. Puan olarak 8/10 veriyorum. Bilimseverlerin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Bilim Tarihine Giriş
Bilim Tarihine GirişRemzi Demir · Nobel Yayınları · 201854 okunma