Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Muhammet Tarakçı

Muhammet TarakçıSt. Thomas Aquinas yazarı
Yazar
Çevirmen
9.0/10
2 Kişi
13
Okunma
5
Beğeni
1.292
Görüntülenme

Muhammet Tarakçı Sözleri ve Alıntıları

Muhammet Tarakçı sözleri ve alıntılarını, Muhammet Tarakçı kitap alıntılarını, Muhammet Tarakçı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanlar birbirlerine benzerler ancak asla birbirlerinin aynısı değildirler. Bu, onlara verilmiş ilahî bir lütuf ve değerdir. Bu hâliyle o, kendisidir ve kendisi olmak durumundadır...
Zina, tecavüz, adam öldürme gibi büyük suçlardan hüküm giyenlerin dünyada affedilmeleri nasıl hoş karşılanmıyorsa, ahirette şefaat ile bağışlanmaları da hoş karşılanmaz..!
Reklam
Kur'an, merkezi 'Allah', hedefi 'insan' olan bir hitaptır...
"İspat edilmiş bir Allah'tan daha çok, marifet yoluyla “güvenilmiş” bir Allah inancı/imanı Kur'an'ın hedeflediği bir durumdur...
"Yeminle söylemek gerekir ki içinizden öyle bir peygamber( Muhammed a.s) gelmiştir ki sıkıntınızı kendi sıkıntısı bilir, âdeta üzerinize titrer; çünkü O, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur..."
"Yaratmasında tek olan Allah, yarattıklarını yönetmede de tektir..!"
Reklam
Şefaat inancı, ben’i olmayan yada oluşturulup, geliştirilemeyen ben’liksiz bir kişiliğin varacağı kaçınılmaz noktalardan birisidir. İnsanın, bir tür kendinden kaçışı, savruluşu, görmesi ve işitmesi gerekenleri görmeden ve işitmeden kısa yoldan güvenli bir liman bulma telaşıdır. Şefaat düşüncesinin bu boyutunda, hak ve sorumluluk bilinci gelişmemiş, böylece de hakkını bilmediği için sorumluluk yüklenmekten kaçınan bir "kişilik sorunu”ndan bahsetmek de mümkün görülmektedir.
Ahiret hayatının emri Allah'a aittir. Hesap günün maliki Allah'tır. Peygamber, bu dünyaya gönderilmiştir; etki ve yetki alanları bu dünyadır. Peygambere düşen, mesajı sözlü/ fiili tebliğ etmektir. Hesap sadece Allah'a aittir...
Şefaat inancı, sahih bir Allah inancından yoksunluğun kaçınılmaz sonucudur. Kendilerini böyle bir konumda görmek isteyenlerin amacı ise uluhiyetten pay almak suretiyle bunun dünyevi kazançlarına nail olmaktır..!
Allah tasavvuru, kişinin algı dünyasının temel dayanağı ve dinamosudur. Ona yönelik tasavvur ve tahayyül, insanın kendisini şekillendirme ve oluşturma zeminidir...
Reklam
Kur'an'da, Hz. Peygamber ya da herhangi bir salih, âlim insanın şefaati konusuna, ne bir delalet ne bir işaret ne bir ima ne de hatırlatıcı herhangi bir ifade söz konusudur..!
Ey Peygamber! Onlara de ki: Ben zorla inandırmak için sizin başınıza dikilmiş bir bekçi değilim."
Şefaat düşüncesi, dünyevi bağlamda yardım, ahiret açısından bağışlanma olarak kabul edildiğinde, her iki durum da Allah'a ait bir yetkidir. "Şefaatle ilgili bütün yetki, Allah'a aittir." Bunun gerekçesi de bellidir: "Göklerde ve yerde mutlak hükümranlık, O'nundur.
Peygamber'e yönelik şu ifade ne kadar da etkileyicidir: "Cehenneme düşmüş olan sen misin kurtaracak olan, sen mi?" (Zümer 39/19). Bu ayetin, Peygamber'in henüz dünya hayatında iken insanların iman etmeleri hususundaki aşırı isteği ve bu isteğinin karşılık bulmaması sebebiyle yaşadığı hüzünlü hâli bağlamında indiğini düşündüğümüzde, durumun vahameti daha iyi anlaşılacaktır. Çünkü vefatından sonra tüm peygamberlerin bir araya getirildiği gün, “Ümmetleriniz size ne karşılık verdiler?” sualine, bu konuda bize ait bir bilgi yok. Çünkü gaybı mutlak olarak bilen Sensin, Sen! cevabını vermişlerdir: (Mâide 5/109).
Putçuluk, kendisine yönelik zayıflık, kusurluluk, yetersizlik, çaresizlik; bunun bir sonucu olarak kimi hata, yanlış ve haksızlıklarına da bir tür meşruiyet oluşturmak gibi içerden gelen talebe karşı oluşturulan bir çıkış yoludur..!
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.