Mümtaz Tiftik

Mümtaz TiftikKantar Karakolu yazarı
Yazar
8.3/10
7 Kişi
18
Okunma
5
Beğeni
1.886
Görüntülenme

Hakkında

Babasının memuriyeti nedeniyle 1957 yılında Yozgat'ta dünyaya gelen ve Daday nüfusuna kayıtlı Mümtaz Tiftik, ilk ve orta öğrenimini Taşköprü'de tamamlarken yüksek öğrenimini de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü'nde tamamlamıştır. Kastamonu'nun yazarlık hayatında önemli bir rolü olduğunu belirten ve halen Kastamonu'da yaşamakta olan Müzmtaz Tiftik; Panayır Zamanı, Düş İkindileri ve Güz Tutulmaları isimli öykü kitaplarının yazarıdır.
Unvan:
Türk Yazar
Doğum:
Boğazlıyan, Yozgat, 15 Ocak 1957

Okurlar

5 okur beğendi.
18 okur okudu.
1 okur okuyor.
11 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
" İyi suyu yere dökmezler , kızın iyisini dışarı vermezler , denginizi bulmuşsunuz. Münasip olmuş , yaraşıklı olmuş. Allah tamamına erdirsin. "
Sayfa 129Kitabı okudu
" İnsan olmuş ekine benzer . Vakti saati geldiğinde toprağın üstüne serilir , kalır. Hepimizin günü saati vardır. "
Reklam
Geçmişin tozlu topraklı kumlu çakıllı sokakları arasında hoyratça dolanıyorum. Kim bilir hangi yıkık dökük evlere , bahçelere kuytuluklara gizlenmiş olan çocukluğumu yeni yetmeliğimi arıyorum. Belki bir ize rastlayabilirim umuduyla.
Sayfa 153Kitabı okudu
İki arkadaş tuttuk dağlara giden yolu Öyle yükselmişiz ki sahilde İnebolu İnce sokaklarıyla ufaldıkça ufaldı Minareler bir çizgi , camiler nokta kaldı
Sayfa 116Kitabı okudu
Gurbet
Gurbet!” diye seslendim. Dinledim. Sesime ses yoktu. “Gurbet neredesin?” Kapı usuldan aralandı. “Neredesin.Gurbet?” dedim. Sesime öfke bulaşmıştı. “Buyur ağam, ne istedin?” Gözlerini gözlerime verdiğinde öfkem sönüverdi. Çocuksu bir bakış kuşanmış, karşımda duruyordu. Yüreğimin titrediğini hissettim. “Hiç!” dedim. “Sen hâlâ gitmedin mi?”
Sayfa 50 - art shopKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
188 syf.
10/10 puan verdi
·
23 saatte okudu
12 Eylül döneminde bir karakol da yaşanan tutuklamalar ve sorgulamalar üzerine yazılmış çok güzel bir kitap. Bir eğitimcinin kaleminden o dönemde ki eğitimcilerin yaşadığı zorluklar , iftiralar , suçlamalar ve tüm bu sıkıntıyı yaşatanlar . Çok akıcı bir dille yazılmış tavsiye ediyorum.
Kantar Karakolu
Kantar KarakoluMümtaz Tiftik · Tura Yayıncılık · 20188 okunma
188 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap, Anlatı roman türünde kaleme alınmış. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe sonrasında küçük bir Anadolu kasabasında düşüncelerinden dolayı tutuklanan öğretmenlerin anlatılarının toplamı. O dönemde Et-Balık Kurumu olarak inşa edilen bina karakol olarak kullanılmış ve o çevrede ilerici olarak bilinen kim varsa o karakolda tutulmuşlardır. Karakolda yaşananların anlatıldığı insanı ürküten düşündüren bu romanın sayfaları arasında ünlü yazarımız Rıfat Ilgazla da karşılaşmanız acı bir sürpriz olması bakımından önemlidir.
Kantar Karakolu
Kantar KarakoluMümtaz Tiftik · Tura Yayıncılık · 20188 okunma
276 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
SÜRGÜN GELİN Mümtaz Tiftik (275 s.) Kapağındaki geleneksel görünümlü kadından anladım tarihime gideceğimi bu kitabı okurken. Kapak, özel ve güzel, bir tabloya bakar gibi baktırıyor kendine. Roman, ilk cümleyle veriyor anlatım özelliğini. İlk cümle bir sözcük: Yorgundular. Anlatım hiç yormuyor. Cümleler kısa. Yer yer Dede
Sürgün Gelin
Sürgün GelinMümtaz Tiftik · Cinius Yayınları · 20222 okunma