Murat Kılıç

Murat KılıçGerçek Öykülerle İstiklal Marşı yazarı
Yazar
8.7/10
3 Kişi
25
Okunma
2
Beğeni
1.204
Görüntülenme

Hakkında

1980 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisans; 2011 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamladı. 2011 yılından bu yana Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
Tam adı:
Yrd. Doç. Dr. Murat Kılıç
Unvan:
Türk Öğretim Üyesi, Tarihçi, Yazar
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1980

Okurlar

2 okur beğendi.
25 okur okudu.
1 okur okuyor.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Türkler özgürlüklerine düşkündü. Onları esir etmek imkansızdı. Özgürlük isteyen Türkleri hiçbir güç durduramazdı.”
Sayfa 82 - 10 Kıta 10 ÖyküKitabı okudu
Nitekim Atsız, Türkçülüğü ''Dünyadaki bütün Türklerin tek bir devlet halinde, tek bir bayrak altında, her sahada bütün milletlerden ileri ve hepsinden üstün olmaları düşüncesi'' olarak tanımlıyordu.
Reklam
Atsız da Türk milletini aynı ölçütlere göre tanımlıyordu, Türk olmak için evvela kanın Türk olması, ikinci olarak dilin, son olarak ise dileğin Türk olması gerekiyordu. Kanı saf olan bir millet, melez topluluklardan kat kat kuvvetli olabilirdi. Kanı saf olan milleti oluşturan fertlerin dillerinin tek olması ise o milleti daha da güçlendirirdi. Kanları ve dilleri aynı olan fertlerin dilek birliğiyle birbirine bağlı olması halinde ise ortaya ülkücü ve dünyanın en güçlü milletlerinden biri çıkabilirdi. Ancak Atsız'ın üzerinde durduğu nokta, dilin ve dilek birliğinin ırk birliği olmadan asla milletin unsurları olamayacağı, milleti meydana getiremeyeceğiydi.
Siyasi Anadoluculuk, tek parti döneminde kültür temelli bir gelenekçiliğe ve muhafazakarlığa evrildi ve en orjinal biçimine Remzi Oğuz Arık ve özellikle Nurettin Topçu ile ulaştı. 1930'ların sonlarında ve 1940'ların başında çıkan Hareket ve Millet mecmuaları, tek parti döneminin millet, milliyetçilik ve inkılap anlayışına eleştiriler getirdiler. Özellikle laik, pozitivist milliyetçilik anlayışı karşısında Anadoluculuk bir dip akıntı olmaktan öteye geçemedi.
Kafesoğlu, Türk milleti ve Türk'ü son bin senelik tarihte aramış ve aradığını Yahya Kemal'in ''Süleymaniye'de Bayram Sabahı''nda gördüğü millete, yani ''Dili bir, gönlü bir, imanı bir insan yığını''nda bulmuştur. Bu yaklaşım, daha sonra Türk-İslam Sentezi olarak başta Aydınlar Ocağı olmak üzere birçok çevrede kabul görmüş ve sahiplenilmiştir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
120 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
gerçek öykülerle İSTİKLAL MARŞI. istiklal marşımızın her dizisinde geçen bir anı. bu marşın ne zorluklarda yazıldığını anlatmakta. İSTİKLAL MARŞI her kelimesinde bu güzel ülkenin güzel insanlarının yaşadıklarını kahramanlıklarını mücadelelerini içeriyoyor. bir marş anca bu kadar güzel olur ve bir ülkeyi bu kadar güzel anlatır. olaylar bazen tekrar etmiş olsada, aynı duyguları tekrar tekrar anlatsada söz konusu milli manevi değerler olunca sıkılmak söz konusu değil. okunması gereken bir kitap. allah bu millete bir daha İSTİKLAL MARŞI yazdırmasın.
Gerçek Öykülerle İstiklal Marşı
Gerçek Öykülerle İstiklal MarşıMurat Kılıç · Karma Kitaplar · 201615 okunma