Mustafa Acar

Mustafa AcarGüncel İktisadi Tartışmalar yazarı
Yazar
Çevirmen
8.7/10
6 Kişi
35
Okunma
8
Beğeni
1.471
Görüntülenme

Mustafa Acar Sözleri ve Alıntıları

Mustafa Acar sözleri ve alıntılarını, Mustafa Acar kitap alıntılarını, Mustafa Acar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Diyalektik Materyalizm
Toplumların tarihi, sürekli olarak sınıfların, diğerlerine göre bölüşümden daha fazla pay alabilmek için yaptıkları mücadelelerden oluşmakta ve bu mücadele değişimi ve sürekliliği sağlamaktadır.
Sayfa 110Kitabı okudu
İslam ahlakının temel kaynağı, Kur'an-ı Kerim ve onun ışığında oluşan Hz. Peygamberin söz ve davranışları yani Sünnet'tir. Bu nedenle İslam ahlakının kurumsal temeli Kur'an, örnek şahsiyeti ve kurumsal kimliğide Hz. Peygamber'dir.
Reklam
İslam inancına göre, insanın var oluş gayesi Allah'ı tanıyıp O'na ibadet etmektir. Bu bakımdan insan, gerçek insanlığa ancak Allah'a imanla yükselir.
Araştırma, sorgulama, temellendirme olmaksızın yaşanan bir dindarlık ve ahlaklılık, verimsiz ve kırılgandır.
Nerede bir ahlak sorunu varsa orada yalnış veya eksik bir Allah inancı vardır.
Toplumda bir kısım insanlar rahat ve refah içinde bir hayat sürerken diğerlerinin sıkıntı, acı ve darlık içerisinde bulunmaları, toplum barışını ve düzenini tehdit eden büyük bir sorundur. Zayıf ve kimsesizlerin ezildiği,para ve gücün her şeyi belirlediği bur toplumsal düzen, İslam'ın en çok karşı çıktığı düzendir.
Reklam
Nerede bir ahlak sorunu varsa orada yanlış veya eksik bir Allah inancı vardır.
Ahlak bilincini besleyen en önemli kaynak, Allah inancı ve anlayışıdır. Denilebilir ki Müslümana gerekli geniş görüşü veren ve ahlaki düşünceyi harekete geçiren, yüce bir kudret karşısında hesap vereceği inancıdır.
Bugün insanlık hep özlemi içerisinde olduğu huzur ve mutluluğa ulaşmak, çağın getirdiği sosyal sorunları çözmek, toplumsal barışı yeniden temin etmek istiyorsa; ahlak ilmine ve onun eğitimine gereken önemi vermek durumundadır. Ahlak ilmi ve eğitimi dediğimiz zaman da bunun temel inanç değerlerinden bağımsız olması düşünülemez.
İnsan gerçek insanlığa ancak Allah’a imanla yükselebilir.
Reklam
Nerede bir ahak sorunu varsa orada eksik veya yanlış bir Allah inancı vardır.
Nerede bir ahlak sorunu varsa orada yanlış veya eksik bir Allah inancı vardır.
Erdem nedir?
Erdem (Virtue): En zor şartlarda bile ahlâki olarak iyi kabul edilen nitelikleri terketmeme eğilimi.
Sayfa 133
"Gençlerimizi nasıl eğitmeliyiz ki şöyle davransınlar?" peşine düşmeden önce "biz yetişkinler nasıl örnek olmalıyız ki onlar da öyle olsunlar" üzerine kafa yorulmalı ve bu doğrultuda çaba gösterilmelidir.
Her ahlaki davranış, özgür bir iradeye dayanır. Bu nedenle, hürriyetin olmadığı bir yerde, ne sağlam bir inançtan ne de ahlaktan söz edilebilir.
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.